Project   

Nieuwland experimenteert met ruimte in De Stad Amersfoort

V
geplaatst op 14 september 18, 11:57 uur

Nieuwland krijgt tot het einde van dit jaar, bij wijze van proef, een halve pagina in De Stad Amersfoort. Deze ruimte is bedoeld voor wijkgerichte communicatie, zaken die voor de bewoners van de wijk relevant en interessant zijn.Een groepje betrokken bewoners heeft zich afgelopen maanden gebogen over de vraag hoe wijkgerichte communicatie in Nieuwland beter kan. Efficiënter maar ook effectiever. Zowel digitaal als op papier voor mensen die bijvoorbeeld relatief minder digitaal vaardig zijn. Ook werd er in dit kader eind vorig jaar een enquête in gang gezet om te peilen welke communicatiekanalen goed gebruikt worden of bekend zijn. Daaruit kwam sterk naar voren dat de Stad Amersfoort het meest bekende en benoemde medium is bij de respondenten; en de wens dat digitale communicatie en papieren communicatie hand in hand zouden moeten gaan.

Toelichting:

"We zijn erg blij met dit experiment en gaan kijken wat dit de wijk gaat opleveren. De bedoeling is om de wijkcommunicatie nog beter op elkaar te laten afstemmen", legt Croes uit, "zo heb je in Nieuwland het digitale platform Wijzijnnieuwland.nl waar veel informatie en activiteiten op staan, dan is er één keer per jaar de wijkglossy met andere soorten verhalen en de voorzieningenlijst. Daarnaast heeft ontmoetingscentrum De Herberg een nieuwsbrief met veel interessante activiteiten, brengt ook Buurtinitiatief Nieuwland regelmatig nieuws uit over de beplanting van de geluidswal langs de A1, het beweegrondje en het calisthenics park. En laten we vooral het ‘Wij-atelier’ niet vergeten. En zo heb je nog een paar groepen die actief zijn in de wijk en nieuwsbrieven verspreiden over wat ze doen.  Als we die op een meer effectieve manier kunnen afstemmen op elkaar dan zijn we een grote stap verder". Vooralsnog is er tot en met december een afspraak gemaakt met De Stad Amersfoort, daarna volgt een evaluatie.We kunnen dit alleen laten slagen als we versterking krijgen.

Mensen die het leuk vinden een stukje te schrijven of ideeën aan te dragen, kunnen we goed gebruiken. En we schrijven graag over leuke, interessante en bijzondere initiatieven in Nieuwland”.

Foto
19 project-updates toon alle updates

Rob Croes


CREATIEVE ONTMOETING IN NIEUWLAND
Met elkaar handwerken in de Herberg
Door Hans Hijne

Mensen die een beetje handig zijn met breien, haken, macrameeën, kleuren, versieren en andere bezigheden rond handwerken kunnen in de Herberg in Nieuwland hun hart ophalen.Op woensdagochtend en op donderdagmiddag k...

Lees meer
17-nov-2019 17:34

Rob Croes


Opvoeden kan ook zonder stress

Veel ballen tegelijk
in de lucht houden

[NIEUWLAND] "Er zijn dagen dat ik er tegenop zie om thuis te komen, ik heb te veel ballen tegelijk in de lucht te houden", vertelde een werkende moeder met twee kinderen. "In de auto onderweg naar huis, na mijn werk, zit ik al...

Lees meer
12-dec-2019 17:33
1 reactie

Nelleke Dumoulin

Nou, nou, die hangjeugd van tegenwoordig :) . Eindelijk eens wat leven op dat fraaie sporttoestel! Daar gaan vast activiteiten op georganiseerd worden door de buurtsportcoach! Als we een gezonde wijk willen worden, dan wordt bewegen een must ( ik spreek voor mezelf :) ).
13-jun-2019 16:36
Wil je ook reageren? Meld je dan aan