Project   

MOOI?! - waar school en wijk elkaar ontmoeten

A
geplaatst op 27 november 17, 16:07 uur

MOOI?! verbindt basisscholen en wijkorganisaties. Dit onderwijsproject is gebaseerd op mijn boek Oma Jettie heeft er genoeg van. In een half jaar maken basischoolleerlingen kennis met organisaties in de eigen wijk. Ze gaan op pad én nodigen de organisatie op school uit. Aan het eind van het half jaar zijn alle groepen aan de beurt geweest. MOOI?! geeft praktisch, speels en betrokken invulling aan de onderwerpen burgerschap, participatie en duurzaamheid. 

Toelichting:

Dit schooljaar zijn MOOI?! en openbare basisschool De Border gaan samenwerken. De aftrap heeft eind oktober plaatsgevonden. Tot eind maart vinden maandelijks activiteiten plaats. In november wordt bv. samengewerkt met het Taalcentrum, met De Herberg en met het winkelcentrum De Nieuwe Hof. Er worden bloembollen geplant en gezamenlijke lessen gegeven. 

Gewenst resultaat: MOOI?! heeft als doel om de sociale cohesie in de wijk te versterken. Als kleine en grote mensen in gesprek zijn geweest en elkaar beter hebben leren kennen, is MOOI?! geslaagd!
Documenten
12 foto's
Banner MOOI?!
De aftrap van de samenwerking met De Border, in oktober: met de hele school maken we het plein MOOI?!
Samen met leerlingen van De Border en het Taalcentrum planten we in november bloembollen: bij De Herberg, in het winkelcentrum en in de schooltuinen. de wijk wordt in het voorjaar nog MOOI?!er.
De eerste tassen vol: De Border en MOOI?! sponsoren de Voedselbank.
Leerlingen van groep 8 krijgen in december vuurwerkvoorlichting via de gemeente. Hoe houden we vuurwerk MOOI?!
Nog meer bijdragen voor de Voedselbank: MOOI?! zeg!
In januari gaan we MOOI?! op bezoek bij De Herberg, met de vraag of bezoekers bij ons op bezoek willen komen.
15 bezoekers van De Herberg kwamen op 7 februari naar De Border. Ze kregen te zien hoe modern leesonderwijs in de groepen 3 er uit ziet en mochten spelletjes spelen met kleuters.
Op 14 februari werden Maarten Korten, bedrijfsleider van de Jumbo, en zijn rechterhand Erik Jan door leerlingen van de groepen 5 geïnterviewd. Dit deden zij ter voorbereiding van hun bedrijfsbezoek aan de Jumbo, op 21 februari.
Op 21 februari kregen de beide groepen 5 een rondleiding door de Jumbo. Ze mochten op alle afdelingen kijken, konden meehelpen en hun vragen stellen. Met een mandarijn voor de leerlingen en een boeket bloemen voor elke begeleider liepen ze vol indrukken terug naar school.
Van 7-21 maart krijgen alle groepen lessen over zwerfafval. Dit gebeurt met de leskisten van Het Groene Huis. Ook worden tijdens twee actieweken zwerfafval opgeruimd, in de wijk. Daar wordt de wijk MOOI?!er van!
Op maandag 26 maart wordt het project voor dit schooljaar afgesloten. Dat gebeurt door de presentatie aan wethouder Tigelaar van het projectboek 'De Border maakt het MOOI?!'.
13 project-updates toon alle updates

Ingrid ter Haar

Project volgens planning

Afsluiting van een MOOI?! jaar. Vandaag sloten we het MOOI?! LEKKER - jaar op een smakelijke en verbindende manier af. We hadden de primeur om als eerste basisschool van Amersfoort mee te doen aan Sofie aan Tafel (www.sofieaantafel.nl ). De maatjesgroepen van De Border aten gezellig met elkaar. Gr Lees meer
22-mrt-2019 21:08

Ingrid ter Haar

Project volgens planning

Gisteravond mochten MOOI?! en De Border tijdens Het Plein van de gemeenteraad van Amersfoort een presentatie geven. Dat leverde geïnteresseerde gesprekken op, met belangstellende raadsleden.
27-mrt-2019 14:07