Project   

Rode Kruis aan Huis - Vergroten van de veiligheid in en om uw huis!

V
geplaatst op 13 juni 17, 18:50 uur

Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer? Daarom geven Rode Kruisvrijwilligers graag voorlichting over veiligheid in en om het huis. Het gaat dan vooral over het voorkomen van vallen, brand en inbraak.

Veel mensen realiseren zich niet of pas te laat, dat hele gewone dingen in huis oorzaak kunnen zijn voor onherstelbaar letsel. Wat dacht u van losliggende vloerkleden of kabels, het ontbreken van extra steunen in badkamer/toilet of bij de trap, het ontbreken van rookmelders of goedgekeurde deursloten. Maar ook babbeltrucs, internetmisbruik, het omgaan met elektriciteitsuitval of met extreem weer. En ten slotte uw bereikbaarheid bij noodsituaties.

Soms gaat het over simpele tips rond risico’s waarvan u zich misschien niet bewust bent!

Hoe gaat Rode Kruis aan Huis te werk?
Tijdens twee huisbezoeken (deze zijn gratis) loopt een speciaal hiervoor door het Rode Kruis opgeleide vrijwilliger met u een vragenlijst langs. 

 

De stappen…

1. Afspraak maken
Rode Kruis aan Huis maakt met u een afspraak om bij u thuis langs te komen. De vrijwilliger zal zich altijd legitimeren met een Rode Kruispas met foto en registratienummer.

2. Eerste bezoek
Na de kennismaking legt de Rode Kruis vrijwilliger uit wat de verschil¬lende stappen zijn tijdens dit bezoek.
Daarna neemt de vrijwilliger samen met u de vragenlijst door. Vervolgens maakt u samen een rondgang door uw huis. Dit alles duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna wordt er samen met u een schriftelijk advies opgesteld over welke zaken voor u belangrijk zijn om veilig te wonen. Dit advies is vrijblijvend.
Ten slotte zal de vrijwilliger van Rode Kruis aan Huis u adviseren hoe u de actiepunten uit het advies (bijv. het plaatsen van een extra rookmelder) kunt aanpakken. Hierbij kunt u den¬ken aan: zelf oplossen, hulp van familie/vrienden/buren, maar ook kunt u denken aan specialistische instanties of de vrijwilligersorganisatie bijvoor¬beeld Indebuurt033.


3. Tweede bezoek
Na ongeveer 4 weken neemt dezelfde vrijwilliger van het Rode Kruis aan Huis weer met u contact op om samen te bekijken of alle actiepunten tot tevredenheid zijn opgelost.


Hoe meld ik mij aan?
Interesse in Rode Kruis aan Huis en wilt u zich aanmelden? Dat kan heel simpel. Meld u telefonisch of per mail aan via onderstaande contactgegevens. Wij bespreken dan met u de mogelijkheden voor een bezoek bij u thuis. Rode Kruis aan Huis is voor u gratis.

 

Coördinatoren Rode Kruis aan Huis Amersfoort e.o.

Jan Huurdeman
Tel: 06 – 51 09 01 22
Email: jhuurdeman@rodekruis.nl

Aus Greidanus
Tel: 06 – 51 04 38 44
Email: agreidanus@rodekruis.nl


Rode Kruis Amersfoort
info.amersfoorteemland@rodekruis.nl
033 – 472 75 53

https://www.youtube.com/watch?v=7IkCX6FOJ-s

 

Foto
Rode Kruis aan Huis Folder A5