Prikbord van Nieuwland

Ontdek de 5 oproepen van je buren

Gevraagd
Meedoen

Vrijwilliger Huiswerkbegeleider gezocht

Op zoek naar zinvol en gezellig vrijwilligerswerk waarbij je zelf ook nog wat leert? Ben je een kindervriend, ben je goed in uitleggen, heb je een luisterend oor en weet je hoe je kinderen aan het werk krijgt? Word dan op dinsdag- en/of woensdagmiddag huiswerkbegeleider bij Huiswerkplek Nieuwland.

Wij zijn op zoek naar enthousiastelingen die basisschoolleerlingen in de bovenbouw en/of leerlingen van de middelbare school bijles willen geven en willen helpen bij het maken en leren van hun schoolopdrachten. We zitten op dinsdagmiddag van 15:00 tot 16:30 uur met basisschoolleerlingen in Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land. Op woensdagmiddag zitten we met middelbare scholieren van 16:00 tot 17:30 uur in Jongerenontmoetingsplek Op Dreef.

Wie zijn wij?

Huiswerkplek Nieuwland is een vrijwilligersorganisatie met een enthousiast, gezellig en gedreven team in de wijk Nieuwland. Wij bieden ondersteuning aan kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

De doelgroep

  • Kinderen in de bovenbouw van de basisschool;
  • Kinderen op het voortgezet onderwijs.
  • Kinderen van ouders/verzorgers die de middelen niet hebben voor extra begeleiding.

Wat ga je doen als begeleider?

Als begeleider stuur je kinderen actief aan bij het maken en leren van hun schoolopdrachten. Je helpt ze met hun planning, beantwoordt vragen, kijkt na, overhoort en houdt de voortgang bij. Je motiveert en geeft tips aan de leerling als hij of zij iets niet begrijpt of niet goed weet hoe iets het beste aangepakt kan worden. Daarbij zorg je voor een prettige sfeer waarin de kinderen zelfvertrouwen opbouwen, zich op hun gemak voelen en hun verhaal kwijt kunnen.

Ben jij onze vrijwilliger?

  • Geeft het jou voldoening om kinderen op weg te helpen bij hun schoolopdrachten?
  • Vind je het leuk om kinderen te helpen met leren en jouw kennis te delen met leerlingen, maar zelf ook nieuwe kennis en inzichten op te doen?
  • Heb je een flexibele en betrokken instelling?

Ben je enthousiast over deze rol of heb je nog vragen? Reageer dan op deze vacature dan kunnen we kennis maken. 

Gevraagd
Helpen

Voorlezer gezocht

We zijn op zoek naar één of meerdere enthousiaste voorlezers. Die het leuk vinden om op vrijdagmorgen tussen 9:00 en 10:00 uur tijdens het mamacafé Bakkie Kroost voor te komen lezen. Je mag zelf de verhalen kiezen om voor te lezen, wel moeten deze verhalen gericht zijn op de dreumes en peuters die langs komen.

Gevraagd
Helpen

Maatje in de zwangerschap

De zwangerschap kan een kwetsbare periode zijn voor een aanstaande ouder. Fijn als er dan iemand met je mee oploopt waar je terecht kan met je vragen. Ben jij iemand met een warm hart voor een zwangere en babies dan past dit vrijwilligerswerk misschien bij jou. Minimaal een jaar bezoek je wekelijks het gezin en biedt een steuntje in de rug.

Aangeboden
Ontmoeten

Gluren bij de buren

Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tuinen verspreid over de stad, komt deze zomer voor het 15e jaar naar Amersfoort. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts, aanmelden kan tot en met zondag 14 mei via glurenbijdeburen.nl.

Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/act

Tuinen komen ook in alle soorten en maten: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Koekje erbij? Hosts melden zich aan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/locatie

Aangeboden
Meedoen

Huiskamerkoor Nieuwland

HUISKAMERKOOR NIEUWLAND

Ons gezellige Huiskamerkoor Nieuwland bestaat alweer drie maanden! 

Wat gaat de tijd snel en wat genieten we elke week weer van de leuke liedjes en de fijne sfeer.

Onze enthousiaste koorleden doen, onder begeleiding van Rian Monkhorst, enorm hun best en het zingen gaat met sprongen vooruit.

De liedjes zijn gevarieerd en zingen doen we veelal twee of driestemmig en met veel plezier. 

Houdt u ook van zingen en gezelligheid? 

U bent van harte welkom op de dinsdagavond in de school De Bonte Koe. Bonte koe 1 te Nieuwland, Amersfoort.

De tijden zijn van 19.45 tot ongeveer 21.45 u en in de vakanties wordt er niet gezongen.

De kosten zijn €20, - per maand en de prijs van koffie en thee is 50 cent.

Ons koor is laagdrempelig en er is geen leeftijdscategorie. Er is een proeftijd van twee weken daarna bepaalt u of u lid wilt worden.

Mocht u meer inlichtingen willen dan kunt u bellen naar Trudy van Essen, telefoonnr 06 53515370 of Ankie Peters telefoonnummer 06 52689332

Zoom