Gevraagd
Helpen

Poes kwijt

Onze poes is nu 2 dagen kwijt. Het is een grijze poes. Kunnen jullie ons informeren wanneer jullie haar vinden?

Adres: İngrid Mariegaarde 12

Gevraagd
Helpen

Hulp gevraagd Assistentiehond

Mijn naam is Nienke, ik ben 36 jaar en moeder van een kindje van 6.

In mijn verleden heb ik een aantal traumatische gebeurtenissen meegemaakt waar ik nog steeds de gevolgen van ondervind (PTSS & (atypische) Anorexia Nervosa).

Om deze te verwerken volg ik verschillende trajecten, waaronder onder andere EMDR. Dit helpt zeker, al liggen de triggers nog steeds op de loer en heb ik last van terugvallen.

Dit merk ik in het dagelijks leven aan de hand van oplopende spanningen en mijn lichamelijke gezondheid.

Via mijn vriendenkring ben ik in contact gekomen met Bultersmekke Assistentiehonden. Zij gaan samen met mij een assistentiehond opleiden die een terugval helpt voorkomen en ondersteund op de momenten dat je last krijgt van triggers op emotioneel vlak. Dit kan enorm helpen in het dagelijks leven om zelfredzaam te blijven en niet geïsoleerd te raken.

Toen ik hoorde welke mogelijkheden er voor mij waren, was ik blij verrast en sprongen de tranen in mijn ogen toen ik de filmpjes zag hoe helpend de assistentiehond kan zijn. Het voelde als een gouden match!

Om mijn leven weer in eigen hand te nemen en te kunnen doen waar ik vrolijk van wordt en mij energie geeft besloot ik om in actie te komen en de mogelijkheden te onderzoeken om te starten.

Zoals veel oplossingen, zit ook hier weer een prijskaartje aan vast en dat is helaas niet niks. Zorgverzekeraars vergoeden dit type assistentiehond niet terwijl de meerwaarde aanzienlijk is. Daarom hoop ik met jouw steun het opleidingstraject alsnog in te gaan en vaarwel te kunnen zeggen tegen een nieuwe terugval.

Uiteraard loopt er wel een WMO aanvraag maar dat traject is nog onzeker. Mocht hier toch wat uitkomen dan gaat het opgehaalde bedrag naar Stichting Bultersmekke om andere te helpen met hun bekostiging.

Alvast ontzettend bedankt voor je steun!

https://www.whydonate.nl/fundraising/Assistentiehond/nl

Gevraagd
Meedoen

Caravan Crew en jongeren delen ideeën

Deze zomer gaat er een groep jongeren uit Amersfoort en omstreken, die samen de Caravan Crew vormen, samen met en een kunstenares in de wijk Nieuwland een kunstproject opzetten. Zij doen dit met andere jongeren uit Nieuwland waar ze samen een kunstwerk mee gaan maken rond het thema ‘toekomst’. Barbara del Court König van Stichting AllOne en Sandra Barth van Coach Atelier Nieuwe Horizon zijn initiatiefnemers om deze Caravan Crew die in andere steden al actief is, ook naar Amersfoort te brengen. Zij zoeken jongeren die het leuk vinden om deel uit te maken van deze Caravan Crew.

Peer to peer

Jongeren hebben het afgelopen jaar meer in hun eigen bubbel door moeten brengen, terwjil ze veel in hun mars hebben: ze zijn heel inclusief, innovatief en houden van samenwerken. Jongeren weten ook het beste wat jongeren willen: peer to peer. De Caravan Crew is een groep jongeren die voor jongeren belangrijke (levens)thema’s via creatieve projecten belicht.

Caravan Crew

De jongeren die zich aansluiten bij de Caravan Crew krijgen begeleiding vanuit AllOne, om met andere jongeren ideeën uit te wisselen over belangrijke thema’s via kunstprojecten en beweging te creëren. De Caravan Crew is divers en inclusief, omdat iedereen talenten en uitdagingen heeft. Als lid van de Caravan Crew leren jongeren wijzer en krachtiger worden door het doen, samen doen en zelf doen. De crew leden leren skills waar ze later ook veel aan hebben: van organiseren tot een zelfsturende team worden, van out of the box denken tot presenteren, van leren onderzoeken tot zichzelf creatief kunnen uiten.

Kunstprojecten

Door op een speelse en innovatieve manier jongeren te helpen kunstprojecten op te zetten rondom thema’s die ze bij andere jongeren van diverse leeftijden ophalen. Deze ‘beweging’ willen we letterlijk door de wijk Nieuwland laten bewegen met een eigen caravan. Een caravan die ze zelf ook verfraaien met hun eigen creatieve uitingen. Een caravan die ze inzetten voor meetings, inzamelen van ideeën uit de wijk van andere jongeren, kleine optredens, en wat ze nog meer bedenken. Zo worden ze de ogen en oren van andere jongeren en hun netwerken in de wijk.

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar, kom je uit Amersfoort of omgeving en hou je van creativiteit, kunst en organiseren, meld je dan aan bij Barbara: 06-16752340 / info@allone.nl of Sandra: 06-43228705 / info@sandrabarth.nl

Gevraagd
Meedoen

Schrijftalent

De werkgroep communicatie bestaat uit 6 enthousiaste Nieuwlanders, waaronder 2 schrijvers. Daarnaast houden anderen zich bezig met social media en de website.

Iedere maand wordt een artikel voor de Stad Amersfoort geschreven, gepubliceerd op Wijkconnect en social media. Op deze manier willen we Nieuwlanders informeren over de initiatieven en activiteiten die er zijn in onze wijk.

Gezamenlijk bepalen wij in onze maandelijkse vergadering de inhoud en daarna gaat 1 van de schrijvers aan de slag; mensen interviewen, evt. achtergrondinformatie verzamelen en tekst schrijven. We helpen en ondersteunen elkaar, waar nodig, om iedere maand een mooi artikel te kunnen publiceren. Nieuwe ideeën en initiatieven zijn welkom.

Lijkt het je interessant of wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Zoom