Vrijwilliger Huiswerkbegeleider gezocht

Gevraagd
Meedoen

Op zoek naar zinvol en gezellig vrijwilligerswerk waarbij je zelf ook nog wat leert? Ben je een kindervriend, ben je goed in uitleggen, heb je een luisterend oor en weet je hoe je kinderen aan het werk krijgt? Word dan op dinsdag- en/of woensdagmiddag huiswerkbegeleider bij Huiswerkplek Nieuwland.

Wij zijn op zoek naar enthousiastelingen die basisschoolleerlingen in de bovenbouw en/of leerlingen van de middelbare school bijles willen geven en willen helpen bij het maken en leren van hun schoolopdrachten. We zitten op dinsdagmiddag van 15:00 tot 16:30 uur met basisschoolleerlingen in Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land. Op woensdagmiddag zitten we met middelbare scholieren van 16:00 tot 17:30 uur in Jongerenontmoetingsplek Op Dreef.

Wie zijn wij?

Huiswerkplek Nieuwland is een vrijwilligersorganisatie met een enthousiast, gezellig en gedreven team in de wijk Nieuwland. Wij bieden ondersteuning aan kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

De doelgroep

  • Kinderen in de bovenbouw van de basisschool;
  • Kinderen op het voortgezet onderwijs.
  • Kinderen van ouders/verzorgers die de middelen niet hebben voor extra begeleiding.

Wat ga je doen als begeleider?

Als begeleider stuur je kinderen actief aan bij het maken en leren van hun schoolopdrachten. Je helpt ze met hun planning, beantwoordt vragen, kijkt na, overhoort en houdt de voortgang bij. Je motiveert en geeft tips aan de leerling als hij of zij iets niet begrijpt of niet goed weet hoe iets het beste aangepakt kan worden. Daarbij zorg je voor een prettige sfeer waarin de kinderen zelfvertrouwen opbouwen, zich op hun gemak voelen en hun verhaal kwijt kunnen.

Ben jij onze vrijwilliger?

  • Geeft het jou voldoening om kinderen op weg te helpen bij hun schoolopdrachten?
  • Vind je het leuk om kinderen te helpen met leren en jouw kennis te delen met leerlingen, maar zelf ook nieuwe kennis en inzichten op te doen?
  • Heb je een flexibele en betrokken instelling?

Ben je enthousiast over deze rol of heb je nog vragen? Reageer dan op deze vacature dan kunnen we kennis maken. 

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Emma Schipper
-16