Organisatie

Samen maken we Nieuwland

Stichting / non-profit, Informele groep
telefoon: 0631 557 616
beschrijving

Nieuwland wordt bewoond door meer dan 15.000 mensen en is daarmee de op een na grootste wijk van Amersfoort.
Nieuwland is een wijk met enorm veel potentie!
Nieuwland was dé milieuwijk van Nederland!
Zelfs vanuit Japan kwamen mensen tot 2009 kijken naar de innovatie rondom zonnepanelen in Nieuwland.
Nieuwland was de eerste vinex locatie, en inmiddels wonen er meer dan 2,3 miljoen mensen in een Vinex locatie.

20 jaar na de bouw heeft Nieuwland veel echtscheidingen, verborgen armoede, de hoogste GGZ dichtheid van heel Amersfoort en heeft het de laagste sociale cohesie.....

Samen met een enthousiaste Nieuwlanders zijn wij bezig om Nieuwland weer te laten bruisen onder de naam ‘Samen maken we Nieuwland’!

Het is onze wens dat Nieuwland weer een levendige, vitale en bruisende wijk is. Een wijk die aantrekkelijk is voor jonge gezinnen en ook voor alleengaanden, jongeren en ouderen, of te wel een geweldige wijk voor alle Nieuwlanders. Een wijk waar iedereen met plezier woont en ook trots op is.

Onze bedoeling is om met alle Nieuwlanders te werken aan een vitale, veerkrachtige en inclusieve gemeenschap. Dat doen wij door de Nieuwlanders met elkaar te verbinden en bestaande initiatieven en partijen te ondersteunen, bijvoorbeeld via het digitale wijkplatform www.WijzijnNieuwland.nl of door het (mede) organiseren van wijkfeesten. Daarnaast helpen wij actief mee om samen met de middenstand Winkelcentrum de Nieuwe Hof te vitaliseren en te vernieuwen.

Wij zijn een Stichting zonder winstoogmerk. Samen met de Bijzondere Gasten en medewerking van het Buurt Bestuurt helpen wij actief mee om Wijkboerderij Nieuwland tot een succes te maken als centale ontmoetingsplek en "de Huiskamer van de wijk".

Onze passie is dat Amersfoort de meest duurzame samenleving is van Nederland en we zijn gestart in onze eigen wijk Nieuwland.
Wil je meedenken, meehelpen of meebouwen of heb jij vragen of opmerkingen of wil jij meer informatie mail dan naar info@SamenmakenweNieuwland.nl of bel 0631 557 616.

Ik wil ook deelnemen Toon me alle activiteiten van Samen maken we Nieuwland