Organisatie

Samen maken we Nieuwland

Non-profit, Informele groep
telefoon 0631 557 616
Beschrijving

Nieuwland is een wijk in Amersfoort met enorm veel potentie!
Nieuwland was de eerste Vinex locatie van Nederland!
Nieuwland was dé milieuwijk van Nederland!

Zelfs vanuit Japan kwamen tot 2009 busladingen mensen kijken naar de innovatie rondom zonnepanelen in  Nieuwland.

Door de economische crisis is Nieuwland hard geraakt en werden veel mensen "gedwongen" om ZZP-er te worden. In deze groep was veel verborgen armoede. Vele jaren had Nieuwland het hoogste percentage "vechtscheidingen".  Ook had Nieuwland het hoogste percentage van het gebruik van de GGZ, en met name een hoog percentage jeugd GGZ.

Nieuwland wordt bewoond door meer dan 15.000 mensen en is daarmee de op een na grootste wijk van Amersfoort. Samen met een enthousiaste Nieuwlanders zijn wij bezig om Nieuwland weer te laten bruisen onder de naam ‘Samen maken we Nieuwland’!

Het is onze wens dat Nieuwland weer een levendige, vitale en bruisende wijk is. Een wijk die aantrekkelijk is voor jonge gezinnen en ook voor alleen gaanden, jongeren en ouderen, of te wel een geweldige wijk voor alle Nieuwlanders. Een wijk waar iedereen met plezier woont en ook trots op is.

Onze bedoeling is om met alle Nieuwlanders te werken aan een vitale, veerkrachtige en inclusieve gemeenschap. Dat doen wij door de Nieuwlanders met elkaar te verbinden en bestaande initiatieven en partijen te ondersteunen, bijvoorbeeld via het digitale wijkplatform www.WijzijnNieuwland.nl of door het (mede) organiseren van wijkfeesten. Daarnaast helpen wij actief mee om samen met de middenstand Winkelcentrum de Nieuwe Hof te vitaliseren en te vernieuwen.

Wij zijn een Stichting zonder winstoogmerk. Samen met het Buurtbestuurt en een aantal sociale partners is het dankzij de Bijzondere Gasten gelukt om een sluitende exploitatiebegroting te maken onder Wijkboerderij Nieuwland. Waardoor er naast de Ontmoetingscentrum de Herberg ook weer volop mogelijkheden zijn voor ontmoeting in Wijkboerderij Nieuwland.

Onze passie is om mee te bouwen dat Amersfoort en omgeving (Het hele gebied 033) de meest duurzame samenleving is van Nederland en we zijn gestart in onze eigen wijk Nieuwland. 

Wil je meedenken, meehelpen of meebouwen of heb jij vragen of opmerkingen of wil jij meer informatie mail dan naar info@SamenmakenweNieuwland.nl of bel 0631 557 616.

Ik wil ook deelnemen Toon me alle activiteiten van Samen maken we Nieuwland