Organisatie

Ontmoetingscentrum De Herberg

Informele groep, Non-profit, Vereniging / club, Netwerkorganisatie
telefoon 033-4571141
Beschrijving

                                   "elk mens is waardevol"

Visie van ontmoetingscentrum De Herberg Nieuwland
Ieder mens heeft de wens om ergens zinvol en betekenisvol onderdeel van uit te maken. Ieder mens heeft periodes in zijn leven dat ze kwetsbaar is en heeft behoefte aan een plek waar ze gezien en gehoord wordt. Juist in een Vinex-wijk als in Nieuwland is het van groot belang dat er activiteiten zijn waar mensen worden ontvangen en hun kracht te mogen ontwikkelen in een zo laagdrempelig mogelijke omgeving. Of dat mensen de mogelijkheid krijgen om hun talenten voor elkaar in te zetten. Om zo een plek in de wijk te zijn die omziet naar elkaar.

Missie
De mogelijkheid bieden om mensen zinvol hun talenten in te zetten ten diensten van anderen. Creëren van voorwaarden en mogelijkheden om (kwetsbare) mensen te ontvangen en in hun kracht te zetten.

Doelstelling
“Elk mens is waardevol”. Door middel van een netwerk wil ontmoetingscentrum De Herberg een ontmoetingsplaats aanbieden waar mensen vrijblijvend kunnen binnenlopen. Waar men in contact kan komen met wijkbewoners om ervaringen te delen en herkenning te vinden en door een wijd scala aan activiteiten. Op deze manier wil ontmoetingscentrum De Herberg een ontmoetingsplek voor de wijk zijn en zodoende bijdragen aan kwaliteit van leven in de wijk.
Het ontmoetingscentrum De Herberg wil open staan voor alle inwoners van Nieuwland en maakt geen onderscheid naar ras, geslacht, geloof, herkomst of seksuele geaardheid van vrijwilligers en bezoekers van de inloophuizen.

Wat verstaan wij onder ontmoeten?
Ontmoetingscentrum De Herberg houdt zich bezig met het uitvoeren van activiteiten (of ondersteunen die) op de volgende gebieden:

a.    sociaal-culturele, educatieve, vormende en/of recreatieve activiteiten, die algemeen toegankelijk zijn en die    bevorderlijk kunnen zijn voor de maatschappelijke participatie en/of ontplooiing van individuen en/of groepen;
b.    activerende en ondersteunende activiteiten die gericht zijn op bevordering van de leefbaarheid en het welzijn van (groepen van) burgers in hun woon- en leefomgeving en/of op de participatie aan en emancipatie in de samenleving van (groepen van) burgers;
c.    het stimuleren en ondersteunen van vrijwilligerswerk.

Ontmoetingscentrum De Herberg is onderdeel van Stichting inloophuizen Amersfoort
De Stichting Inloophuizen Amersfoort is opgericht in juni 2015. Voor nadere informatie zie hun site: SIA 

 

 

Contactpersonen van Ontmoetingscentrum De Herberg

Carolien van Middelaar

Bewoner, Professional
Personen verbonden aan Ontmoetingscentrum De Herberg

Mark Schepp

Ik wil ook deelnemen Toon me alle activiteiten van Ontmoetingscentrum De Herberg

23 berichten van Ontmoetingscentrum De Herberg

Stel eens een andere vraag!

28 maart 2020, 09:48 uur, door Ontmoetingscentrum De Herberg

Het nieuws gaat veel over corona. We beleven weinig, omdat we allemaal thuis moeten blijven. Mocht je regelmatig in telefoongesprek zijn met een ander, heb het dan bewust eens over wat anders. Hierbij...

Aandacht voor signalen van financieel misbruik!

28 maart 2020, 09:12 uur, door Ontmoetingscentrum De Herberg

De lokale Alliantie financieel veilig ouder worden, vraagt aandacht voor het volgende;

Willen jullie allen, juist in deze roerige en onzekere periode rondom het Corona virus, extra alert zijn op de si...

Burgermeester bij De Herberg

20 maart 2020, 14:10 uur, door Ontmoetingscentrum De Herberg

Het heeft de burgemeester toch behaagd om een bezoek te brengen aan ons mooie ontmoetingscentrum. Jammer dat jullie er niet bij aanwezig konden zijn.  Gelukkig is het vastgelegd.

Met pijn in het hart: de Herberg voorlopig gesloten

14 maart 2020, 17:18 uur, door Ontmoetingscentrum De Herberg

In moeilijke tijden wil de Herberg er juist zijn voor gasten. Dat maakt het extra pijnlijk dat dat nu niet mogelijk is. Niet als open ontmoetingscentrum. 

Het bestuur van Stichting Inloophuizen Amersf...

Kerstdiner met Karin

19 december 2019, 15:33 uur, door Ontmoetingscentrum De Herberg

Karin kookt het hele jaar door regelmatig op de zondag middag. Maar op 15 december heeft ze samen met Jolanda uitgepakt. De tafels zijn extra mooi gedekt, prachtige menu kaarten en heerlijk eten. Het ...

Toon me de overige berichten van Ontmoetingscentrum De Herberg