Organisaties in Nieuwland

Ontdek onze 202 organisaties en initiatieven

Vervoersdiensten

ANWB AutooMaatje Amersfoort

Ben je zelf minder mobiel en voor jouw vervoer afhankelijk van anderen? En moet je daardoor teveel thuisblijven?

Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen!

ANWB AutoMaatje Amersfoort is voor inwoners van de gemeente Amersfoort die minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben. Zij kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje Amersfoort. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Jouw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke doelen als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen. Ook een bezoek buiten de gemeente is mogelijk. Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje neem je contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort. Deelname aan ANWB AutoMaatje is tegen een onkostenvergoeding van 35 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Zo werkt ANWB AutoMaatje op hoofdlijnen

 1. Heb je vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort.
 2. Vervolgens wordt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs gezocht die jou, op het door jouw gewenste moment, wil rijden.
 3. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Daarbij word je geïnformeerd over de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding. Deze vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met eventuele parkeerkosten.
 4. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij jou blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de onkosten - vergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Meedoen met ANWB AutoMaatje? Neem contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort en schrijf je gratis in. Bel 06 - 537 007 84 (maandag t/m vrijdag van 9:00 - 12:00 uur) of mail: automaatje.amersfoort@gmail.com

Of kijk voor meer informatie www.automaatje-amersfoort.nl

Op de site kun je ook lezen hoe je je als vrijwilliger (chauffeur) kunt aanmelden.

Aanmelden

Merlijn Deijmann - merlijn@automaatje-amersfoort.nl
Activiteitencentrum

OpDreef Records

In de muziekstudio van jongerencentrum Op Dreef in Nieuwland word er elke donderdagavond muziek gemaakt met jongeren. Of je zingt, rapt, instrumenten speelt of het proces van liedjes maken leuk vind, hier kan alles! Een studio die al werkzaam is en verder aangebouwd word om meer instrumenten te krijgen. Elke donderdagavond van 19-22 is hier mogelijkheid tot muziek maken en opnemen onder begeleiding van 1 of meerdere producers die ook kunnen helpen bij het persoonlijk proces. Verder zullen er activiteiten volgen zoals een writer's camp, workshops, open mic's etc.

Waar

Zeldertsedreef 3
Amersfoort

Aanmelden

Antwan de Graaf - antwandegraaf@gmail.com - 0612922333
Activiteitencentrum

sociaal maatschappelijk betrokken

Ervaringsdeskundige welzijn migranten ouderen en mantelzorgers.

Aanmelden

Gul Dolap-Yavuz - guldolap@hotmail.com - 06-52037269
Beweging

WandelLeven sportief wandelen

Wandelen, daar kan geen medicijn tegenop. Samen sportief wandelen in de wijk om anderen te ontmoeten en te werken aan een doel. Als je nooit sport, is dit een laagdrempelige activiteit om mee te starten. Werk onder begeleiding aan je conditie, uithouding en techniek. Ook komen rust en ontspanning aan bod.

Aanmelden via marjan@wandelleven.nl

Aanmelden

Marjan Van Dalfsen-Adema - marjan@wandelleven.nl
Coaching

Leefstijl en Balans

Leefstijlcoaching

Leefstijl coaches

Stevigstaan-kindcoaching

Voor helend kind coaching en yoga nidra!

Http://www.stevigstaan-kindcoaching.nl

Aanmelden

Lena Smit - lena@stevigstaan-kindcoaching.nl - 0683857183
Workshop

Workshop Paasvenster

Tijdens deze leuke workshop laat ik je zien hoe je een leuk paas-venster maakt (40x25) van en met allerlei natuurlijke materialen. Deze kun je gezellig ophangen binnen of zelfs buitenshuis! 

De toegang tot de workshop is helemaal gratis! De materialen die je nodig hebt neem je zelf mee of je kunt een kant en klaar pakket kopen bij mij.

Kijk voor alle informatie hier: https://nieuwlandsamen.nl/activiteit/64737/workshop-paasvenster

Aanmelden

Cynthia Buys - samdoyou@live.nl
Cultuur

FC Amersfoort

Fan Club Amersfoort is dé supportersclub die de levendige popcultuur in Amersfoort en omgeving ondersteunt. Deze popcultuur willen wij graag helpen te behouden, stimuleren en laten groeien.

Tijdens de evenementenreeks Popupclub duiken we de wijken van 033 in en laten we de makers van de hele stad zien. Hou onze website en socials in de gaten voor de nieuwe edities.

FC Amersfoort staat open voor iedereen die enigzins creatief is. word teamlid van FC Amersfoort via de website. Dit kan bijvoorbeeld als je een act hebt, kunst maakt, binnenkort een release hebt, events organiseert of gewoon enthousiast bent!

Aanmelden

Leonie Leeuwenberg - leonieleeuwenberg@live.nl - 0641086363
Festival

Gluren bij de buren

Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tuinen verspreid over de stad, komt deze zomer voor het 15e jaar naar Amersfoort. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts, aanmelden kan tot en met zondag 14 mei via glurenbijdeburen.nl.

Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/act

Tuinen komen ook in alle soorten en maten: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Koekje erbij? Hosts melden zich aan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/locatie

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt georganiseerd in samenwerking met Van Hell makelaar.

Aanmelden

Leonie Leeuwenberg - amersfoort@glurenbijdeburen.nl - 0641086363
Cultuur

Fan Club Amersfoort

Fan Club Amersfoort is dé supportersclub die de levendige popcultuur in Amersfoort en omgeving ondersteunt. Deze popcultuur willen wij graag helpen te behouden, stimuleren en laten groeien. Sinds 2011 informeert Fan Club Amersfoort de supporters van onze popmuzikanten via Facebook, Instagram en Twitter over de daden van onze strijders; de artiesten en kunstenaars die er voor gaan.

We delen graag onze kennis om tot een gezond (pop)cultureel klimaat te komen, zodat alle 400.000+ inwoners van de regio Amersfoort en de bijbehorende economie daar profijt én plezier van hebben. Omdat wij lang niet alles weten, vragen we bands en artiesten ons te mailen via info @ fcamersfoort .com als jullie nieuws hebben over optredens, video’s en releases etc. Spam je rot!

Aanmelden

Gideon Hofland - info@fcamersfoort.com
Creatief

Creatief In Nieuwland

Met onze workshops willen wij je helpen om jouw creatieve kant naar boven te halen. Tijdens alle seizoenen of feestdagen kan je de leukste dingen maken, denk aan herfst - of kerstkransen, wandpanelen of potten met schelpen, beachstyle-hangers, paasstukjes, enzovoorts....maar ook tussendoor kun je leuke dingen maken zoals bijvoorbeeld sleutelborden of tapasplanken. 

Alle volwassenen zijn welkom maar ook voor kinderworkshops kun je bij ons terecht! Vooral in de schoolvakanties zullen wij in samenwerking met Bijzzzonder leuke activiteiten organiseren.

De horeca-kanjers in de Wijkboerderij zullen altijd klaarstaan om de heerlijkste koffie/thee of een frisdrank in te schenken, daarnaast maken zij de lekkerste broodjes voor een overheerlijke lunch. Sommige workshops zullen/kunnen dan ook gecombineerd worden met een door hen verzorgde lunch!

Aanmelden

Cynthia Buys - samdoyou@live.nl
Bordspelen

Bordspellen Zondagmiddag

Maandelijkse Bordspellenmiddag

Leuk nieuws voor bordspellenliefhebbers! In 2023 starten we met de Maandelijkse spellenzondag in Wijkboerderij Nieuwland. Elke laatste zondag van de maand is de Wijkboerderij open van 13.00 uur tot 17.00 uur om gezellig een spelletje te komen spelen. Kijk voor exacte data in de agenda (filter op bordspellenmiddag).

In de gezellige huiskamer van de Wijkboerderij zullen elke spellenmiddag diverse spellen aanwezig zijn om te kunnen spelen. Denk hierbij aan klassieke spellen zoals Scrabble en Rummicub, maar ook aan ‘nieuwere’ spellen zoals Ticket to Ride, Qwixx en de Zoektocht naar El Dorado. Deze spellen zullen aanwezig zijn, maar natuurlijk kun je ook altijd zelf een spel meenemen om die middag met anderen te spelen.

Wat helemaal leuk is, is dat Jelle (SpelleJelleYoutube) aanwezig zal zijn om grotere bordspellen (denk aan bijv Wingspan en De verdwenen Ruïnes van Arnak ) te begeleiden. Omdat we een mooie samenwerking met Koning Bordspel zijn aangegaan, kunnen we ook elke maand de nieuwste spellen laten zien. Heb je zelf een idee voor een spel? Geef dit dan aan in het aanmeldformulier. 

Voor de echte liefhebber: Elke zondag zal een ‘groter’ spel de hoofdrol krijgen en als je aan dit bordspel wilt deelnemen kun je je inschrijven via het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over het spel van de maand of meer info over de Spellenmiddag.

Ben je zelf een groot liefhebber van spellen en wil jij ons op een zondag middag helpen om een spel aan een tafel te begeleiden als vrijwilliger? We vinden het super als je ons team zou willen komen versterken. Stuur ons een mailtje als je interesse hebt.

In de Wijkboerderij kun je, tijdens je spel, ook genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, cappuccino of latte, frisdrank, bier of wijn. Verder wordt er door de Bzzzondere gasten van de Wijkboerderij altijd verse plaatkoek gebakken en dat is er natuurlijk altijd lekker bij. Kosten consumpties zijn voor eigen rekening.

Zien we je binnenkort in de Deel van de Wijkboerderij?

Waar

Zeldertsedreef 2
Amersfoort

Aanmelden

Diana Visser - diana@jadivisser.nl
Fitness

Fuse Trainingen

Kom trainen bij Fuse Trainingen. De Personal Trainer in Amersfoort.

Fuse Trainingen begint altijd puur bij de basis. Als de basis goed is kan je verder groeien.

Door samen met een personal trainer aan je kracht en uithoudingsvermogen te werken wordt je lichamelijk sterker en fitter en daarnaast zal je merken dat je zelfvertrouwen groeit. Door met je voedingspatroon aan de slag te gaan, zul je merken dat je lichaamsvorm veranderd en je lekkerder in je vel gaat zitten, hiermee doet de Fuse energy zijn werk. Hierbij houden we altijd rekening met jouw persoonlijke doelstellingen, zodat deze binnen een zo kort mogelijke tijd worden bereikt. Het maakt niet uit hoe druk je bent, we gaan er samen voor zorgen dat de trainingen en adviezen aan jouw agenda worden aangepast. Samen zorgen we ervoor dat er een gezondere leefstijl wordt aangeleerd waarmee je fantastische resultaten gaat bereiken, waar je de rest van je leven plezier van hebt!

Waar

Kruidendreef 56
Amersfoort

Aanmelden

Aron van den Boom - aron@fusetrainingen.nl - 06-41847974
Eten

DonderdagAvondMaaltijd

Elke donderdagavond organiseren enthousiaste vrijwilligers uit onze wijk een gezellige maaltijd in de Deel van Wijkboerderij Nieuwland. Denk hierbij aan pannenkoeken, Italiaans, Mediterraans, Chinees, hamburgers, enz..

We hopen vooral op veel gezelligheid en ontmoetingen met mensen uit Nieuwland. Zo mogelijk ook met mensen die elkaar nog niet kennen. Iedereen is welkom.

De kosten van deze maaltijden bedragen tussen €4.00 en €6.00 en zijn afhankelijk van wat er wordt geserveerd.

Deze Donderdagavondmaaltijden zijn mede mogelijk gemaakt door de subsidie van Indebuurt033

Hieronder staat een lijst van de aangeboden maaltijden.

Als je op de link achter de maaltijd klikt, vind je meer informatie over die maaltijd en het aanmeldformulier. 

Toelichting

 • Voor wie: voor ieder die gezelligheid zoekt tijdens de maaltijd
 • Wanneer: iedere donderdagavond van 18:00 tot 19:30 uur  
 • Pannenkoekavond start om 17.30 uur
 • Waar: Zeldertsedreef 2, in De Deel van Wijkboerderij Nieuwland
 • Kosten: Variërend van €4 tot €6.
 • Voor het menu en verdere informatie: klik op de link bij de betreffend datum. Je komt dan automatisch bij de beschrijving van die avond.
 • Inschrijving: via het Aanmeldformulier van de gekozen avond, uiterste aanmelddatum staat per datum vermeld.
 • Omdat onze vrijwilligers na de sluiting van aanmelden starten met de voorbereidingen voor de door hen aangeboden maaltijd, is afmelden met terugstorting niet mogelijk vanaf het sluiten van de inschrijving

Aanmelden

Jan Huurdeman - janhuurdeman1@gmail.com - 0651090122
Zingen

Huiskamerkoor Nieuwland

HUISKAMERKOOR NIEUWLAND

Ons gezellige Huiskamerkoor Nieuwland bestaat alweer drie maanden! Wat gaat de tijd snel en wat genieten we elke week weer van de leuke liedjes en de fijne sfeer. Onze enthousiaste koorleden doen, onder begeleiding van de dirigent Rian Monkhorst, enorm hun best en het zingen gaat met sprongen vooruit. De liedjes zijn gevarieerd en zingen doen we veelal twee- of driestemmig en met veel plezier. 

Houdt u ook van zingen en gezelligheid? U bent van harte welkom op de dinsdagavond in de school De Bonte Koe. Bonte koe 1 te Nieuwland, Amersfoort. De tijden zijn van 19.45 tot ongeveer 21.45 u en in de vakanties wordt er niet gezongen.De kosten zijn €20, - per maand en de prijs van koffie en thee is 50 cent.

Ons koor is laagdrempelig en er is geen leeftijdscategorie. Er is een proeftijd van twee weken daarna bepaalt u of u lid wilt worden.

Mocht u meer inlichtingen willen dan kunt u bellen naar Trudy van Essen, telefoonnr 06 53515370 of Ankie Peters telefoonnummer 06 52689332

Cursus

Filosofie en zelfkennis in de huiskamer

OP maandag 30 januari starten we weer met 12 wekelijks bijeenkomsten 'Filosofie en zelfkennis'.

Ben je geinteresseerd in persoonlijke spirituele groei en ontwikkeling en wil je meer kennis over de oorzaken en gevolgen in het leven? dan is dit misschien iets voor jou.

Aanmelden

Conja Hopman - conjahopman@kpnmail.nl - 06-50295125
Yoga

Yoga voor minima

Ben jij iemand met een minimum inkomen en wil je graag starten met yoga? Sluit dan vanaf januari aan bij Yoga voor minima bij Bindi, iedere maandag van 11:00 tot 12:15. Voor een bijdrage van 3 euro per les kan je meedoen. Yoga wordt gezien als een krachtig middel om je leven positief te veranderen. Het verbetert je lichaamshouding en helpt je ontspannen. Ben of ken jij iemand die interesse heeft? Mail dan naar yogametmaryse@gmail.com

Adres: Bergstraat 6, 3811 NH Amersfoort

Aanmelden

Maryse - yogametmaryse@gmail.com
Feest

Winterfestijn in Wijkboerderij Nieuwland

Het WijkBewonersTeam-OnsNieuwland (WBT) helpt graag mee om wat extra sfeer te brengen in de donkere dagen van het jaar. 

We organiseren daarom op zaterdag 10 december een Gezellig Winterfestijn in en rondom Wijkboerderij Nieuwland; het kloppend hart van Nieuwland. 

Van 16.00uur tot 19.30uur kunnen bewoners van 0 tot 101 jaar elkaar ontmoeten in de knusse setting van de boerderij die steeds meer mensen al weten te vinden en te waarderen.

Activiteiten en winterse versnaperingen

Buiten op het gezellig verlichte terras kunnen Nieuwlanders terecht voor glühwein, chocolademelk en erwtensoep om gezellig bij te praten. Binnen en buiten zijn er verschillende leuke activiteiten voor kinderen, die ook nog kunnen genieten van heerlijke hotdogs, poffertjes, chocolademelk en limonade. En je kunt je ook laten schminken, glittertattoos laten zetten, koekjes versieren, broodjes bakken bij het kampvuur en meer. Én we hebben ook gehoord dat we visite krijgen van een "coole" dame uit een winterse Disney film. Misschien wil zij wel met je op de foto, want.......

er is zelfs een gratis Photobooth, waar je een leuke foto kunt maken met je partner, als gezin, met je buren of je vrienden of misschien wil je wel alleen. Het kan allemaal. Voor een unieke foto kun je zelfs je eigen props meenemen. En de foto's, die neem je natuurlijk meteen mee naar huis.

Aanmelden is niet verplicht, maar als je je aanmeldt kun je kans maken op een van de 5 gezelschapsspellen die we verloten onder de aanwezigen die zich hebben aangemeld. Super leuk toch, voor de komende koude maanden.

Klik hier om je snel aan te melden of voor meer informatie.

Aanmelden

Diana Visser - diana@jadivisser.nl - 0640172296
Winkels

Sfeervol kerstshoppen op de Nieuwe Hof

Jouw kerstboodschappen doe je natuurlijk op winkelcentrum de Nieuwe Hof en op zaterdag 17 december wordt dat extra gezellig want

 • Stap in de arrenslee en maak een foto
 • Ontmoet en begroet de kerstman
 • Doe mee met de interactieve kerstshow van Rolando, voor jong en oud
 • Geniet van de sfeervolle en vrolijke kerstliedjes van de Jingle Ladies
 • Geniet van kerstlekkers!

Aanmelden

Mariel de Jong - mariel@bymaureen.nl - 0638201101
Bijeenkomsten

Wereld Lichtjes Dag

Steek een kaars aan voor een overleden kind

Op zondag 11 december is het Wereldlichtjesdag. Dan steken mensen om 19.00 uur wereldwijd kaarsjes aan en denken aan hun overleden kind(eren). Het is gericht op alle situaties ongeacht de levensfase waarin je kind is overleden, vanaf miskraam tot het overlijden op volwassen leeftijd. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is. Op deze dag wordt er in de wijk Nieuwland in de Boogkerk een bijeenkomst georganiseerd voor ouders, broertjes en zusjes van overleden kinderen. Om 18.30 start het programma, tegelijkertijd is er een activiteit voor kinderen (4-12 jr) Natuurlijk mag je ook in de hal blijven om rustig te zitten of te praten. Om 19 uur steken we gezamenlijk de kaarsen aan. 

We vinden het fijn als je je vooraf aanmeld via info@praktijkdepleisterplaats.nl of info@praktijkrustpunt.nl

Aanmelden

Anet Kiela - anet@praktijkdepleisterplaats.nl
Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding Amersfoort

Bij Huiswerkbegeleiding Amersfoort wordt er gewerkt In kleine groepen (van maximaal 5 leerlingen). Onder begeleiding wordt het huiswerk gemaakt en wordt er geleerd voor toetsen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan leerstrategieën, plannen, prioriteren en doelen stellen.

Er is er altijd begeleiding aanwezig, waaraan vragen gesteld kunnen worden. Daarnaast helpt de begeleider onder andere met het toepassen van de leerstrategieën, het maken van de planning, het overhoren van de leerlingen en zorgt voor prettige, rustige en huiselijke sfeer.

Waar

Maanlander 14A
Amersfoort

Aanmelden

Daphne Hardeman - info@huiswerkbegeleidingamersfoort.nl - 0644695626
Gezondheid

Zelfbewust Zijn

Zelfbewust Zijn is een holistische praktijk voor Coaching, Healing & Reiki in Amersfoort (Nieuwland)

Voor iedereen die een HSP is, of daarvan een vermoeden heeft en voor iedereen die vastloopt op lichamelijk, psychisch, mentaal, of energetisch gebied.

Aanmelden

Muk Reynaers Zelfbewust-zijn - info@zelfbewustzijn.com - 0641670807
Yoga

Yoga in Nieuwland

Vanaf 21 november wekelijks hatha yogalessen in Nieuwland. De lessen bevatten een combinatie van yoga, ademoefeningen en meditatie.

Aanmelden via mirjam.ten.cate@mindzetcompany.nl

Aanmelden

Mirjam ten Cate - mirjam.ten.cate@mindzetcompany.nl - 06-10285087
Educatie

cursus Kennis maken met herstel

Om er achter te komen of herstelactiviteiten ook voor jou iets zijn, ga je starten met een cursus KMMH. Gedurende deze cursus van vijf weken maak je kennis met de basis voor herstel en herstelactiviteiten. Thema’s als hoop; empowerment; grenzen aangeven en angst voor een terugval komen ruimschoots aan de orde.

Je maakt als deelnemer van de cursus KMMH (vaak opnieuw) kennis met het groepsgevoel, en meer dan eens ontstaat er een goede en warme band tussen de groepsleden. Er is sprake van veel erkenning en herkenning, een belangrijk onderdeel van je hersteltraject. Door deel te nemen aan de cursus KMMH leer je meer grip te krijgen op je eigen herstelproces en leg je de basis om van daaruit eventueel deel te nemen aan andere herstelactiviteiten.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur (inclusief pauze)

Aanmelden

Herstelnetwerk Amersfoort - herstelnetwerkeemland@gmail.com - 0650497208
Uitvaartondernemingen

Jan. Uitvaartzorg

Afscheid

Op het moment dat we op deze wereld kwamen, kregen we slechts één zekerheid mee; eens gaan we deze wereld weer verlaten. Ondanks die zekerheid is het verlies van iemand die we lief hebben heel ingrijpend. In alle emoties die we dan kennen en die zo intens kunnen zijn, krijgt elk detail een bijzondere betekenis. Deze wilt u misschien wel terug laten komen in een ritueel tijdens het afscheid nemen.

De uitvaart dient daarom met grote zorg te worden ingevuld. Het is mooi als het afscheid recht doet aan het leven en sterven van de overledene. Elke begrafenis of crematie is daarom anders, soms heel uitbundig en flamboyant, maar vaak ook ingetogen, traditioneel of heel intiem in kleine kring. Maar altijd vol respect en altijd persoonlijk. Na de uitvaart is het fijn dat u als nabestaande met een goed gevoel terug kunt kijken op dit belangrijke moment. Een goed afscheid is essentieel voor het verwerken van het verlies.

In de dagen voor de begrafenis of crematie moeten er, in relatief korte tijd, enorm veel keuzes worden gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos en in al uw emoties kunt u belangrijke zaken over het hoofd zien. In deze periode helpen wij u bij het nemen van de juiste beslissingen. In alle rust en met alle ruimte voor de wensen van u en de wensen die de overledene van tevoren bekend heeft gemaakt.

Jan. Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten (begrafenissen of crematies) in een groot gedeelte van de regio Utrecht namelijk; Amersfoort, Hoevelaken, Hooglanderveen, Hoogland, Leusden, Bunschoten-Spakenburg en Soest, maar ook ver buiten deze grenzen.

Jan. Uitvaartzorg; met hart en ziel, oprecht betrokken…

Waar

Meerval 19
Amersfoort

Aanmelden

info@jan-uitvaartzorg.nl - 0332584179
Adviesbureaus

Consultatiebureau Lage Boog

Tijdens diverse contactmomenten op het consultatiebureau wordt er, samen met jullie, naar de gezondheid, groei en ontwikkeling gekeken van je baby, vanaf de geboorte tot aan zijn/haar vierde levensjaar.

Waar

Lage Boog 2
Amersfoort

Aanmelden

0334600046
Muziekles

Jochems Music Services

Jochems Music Services biedt dienstverlening op een breed terrein: productie, muzieklessen, concerten, kindervoorstellingen en trainingen.

Gitaarles, Ukelele-les en dwarsfluitles geven wij in Amersfoort Vathorst en Nieuwland.

Waar

Zeldertsedreef 15
Amersfoort

Aanmelden

0334532797
Zangkoren

Koor On-Y-Chante

On-Y-Chante heeft ongeveer 25 leden en zingt op een goed amateurniveau. We zijn altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Naast het instuderen van nieuwe stukken die wat meer vergen, is het uitdiepen van het basisrepertoire belangrijk. We verwachten dat koorleden thuis muziek studeren met behulp van bladmuziek en geluidsbestanden. Een keer per jaar verzorgt On-Y-Chante een groot optreden. Daarnaast doen we mee aan inloopconcerten van Scholen in de Kunst en aan Gluren bij de buren.

Aanmelden

Gerard Smakman - gerardsmakman@hotmail.com
Kinderopvang

Kinderopvang Kiekeboe-Mijngastouder

Kiekeboe-Mijngastouder wordt aan huis gerund door Annemieke Köhne en biedt opvang aan kinderen van 0-4 jaar. Bent u op zoek naar een zorgzame, creatieve, gezellige en spontane gastouder? Dan bent u hier aan het goede adres!

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Aanmelden

Annemiek Köhne - kiekeboe-mijngastouder@outlook.com - 0629298886
Kinderopvang

Blos Kinderopvang Ariane

Namens het team heten we je van harte welkom bij BLOS kinderopvang Ariane in Amersfoort! Ons kinderdagverblijf vind je tussen de wijken Vathorst en Nieuwland en is goed bereikbaar vanaf de afslag Amersfoort-Noord, evenals met het openbaar vervoer met een bushalte pal voor de deur.

De lichte ruimtes zijn met de grootste zorg en aandacht veilig, sfeervol en warm ingericht zodat baby's zich geborgen voelen en peuters spelenderwijs de wereld kunnen ontdekken. Rondom ons pand genieten we van een mooie tuin voor eindeloos veel speelplezier. Dat zorgt gegarandeerd voor frisse neusjes en gezonde blosjes op de wangen! 

Vraag gerust een persoonlijke rondleiding aan. Je bent van harte welkom!

Waar

Ariane 8
Amersfoort

Aanmelden

Merel Schweigl-Huigen - 0334530244
Kinderfysiotherapie

Kinderfysio praktijk Bengels & Kanjers

JOUW KIND CENTRAAL

Wij kijken voornamelijk naar de lichamelijke problematiek van jouw kind. Daarbij houden we ook andere zaken in het oog die belangrijk zijn voor de algemene ontwikkeling.

Bengels en Kanjers doet er alles aan om jouw kind de best mogelijke behandeling te geven.

LOCATIE

Onze praktijk staat in Amersfoort. We werken ook in Leusden vanuit de praktijk Fysiotherapie-Leusden. In sommige gevallen behandelen we bij je thuis. Neem contact met ons op voor meer informatie

WERKWIJZE

Wanneer je je kind aanmeldt bij onze praktijk bespreken we eerst telefonisch kort de hulpvraag van jou en je kind: intake / screening.

Daarna maken we een eerste afspraak waarbij dieper op de hulpvraag wordt ingegaan.

SAMENWERKING

Om te zorgen dat jouw kind de best mogelijke behandeling krijgt, werken we nauw samen met andere zorgverleners.

Wij hebben regelmatig contact met huisartsen, leerkrachten, het consultatiebureau, diverse ziekenhuizen, logopedisten en andere zorgverleners.

Waar

De Oude Munt 24A-B
Amersfoort

Aanmelden

info@bengelsenkanjers.nl - 0332852991
Kinderopvang

Kinderopvang Lekker Knus

Kinderopvang Lekker Knus is een gastouder gevestigd in de wijk Nieuwland in Amersfoort.

Waar

Suikerpeergaarde 23
Amersfoort

Aanmelden

Bianca Arends - van Nus - info@kinderopvanglekkerknus.nl - 0334681417
Kinderopvang

Kinderopvang Zoet enzo!

Met Zoet enzo! wil ik een liefdevolle kinderopvang aan gaan bieden. 

Een plek waar kinderen thuis kunnen maar vooral ook mogen en durven zijn. 

Bovendien een plek waar kinderen ook dingen mogen leren, mits kinderen dit zelf aangeven.

Waar

De Oude Munt 30
Amersfoort
Tandartsen

Kliniek Helder Amersfoort

Voor alle tandheelkundige behandelingen, orthodontie (beugels), implantologie en esthetische tandheelkunde. Mensen met angst voor de tandarts kunnen wij goed helpen dankzij onze behandelingen met lachgas. Kies HELDER Kwalitatief goede tandheelkundige zorg verlenen en toegankelijk zijn voor iedere patiënt. Als organisatie zijn we transparant, deskundig en betrouwbaar. Oprechte aandacht voor de patiënt, dat is HELDER. Ons streven is alle tandheelkundige zorg aan te bieden onder één dak, kennis en kunde te delen met collega's en dit ten goed laten komen aan onze patiënten.

Waar

Zeldertsedreef 13C
Amersfoort

Aanmelden

bericht@kliniekhelder.nl - 0334566333
Kerken

Koningkrijkszaal van jehova's getuigen

Mooi modern gebouw.

In de wijk Nieuwland hebben de Jehova’s Getuigen op 16 september 2001 een nieuwe Koninkrijkszaal in gebruik genomen. Het ontwerp is van architect Max Rijnders uit Leusden en er is ruimte voor 120 kerkgangers. (47-02)

Waar

Forel 2
Amersfoort
Schoonheidsspecialisten

Medikos huid & laser kliniek

HUIDKLINIEK – HUIDTHERAPIE – LASER – INJECTABLES – BEAUTY-SPA

Medikos is een medisch kosmetisch centrum gespecialiseerd in professionele huidtherapie-, huidverjonging-, laserontharing- en schoonheidsbehandelingen.

Waar

Lage Boog 124126
Amersfoort

Aanmelden

info@medikos.nl - 0332865064
Muziekles

Mieke Honingh (alt)vioolles

Mieke geeft naast haar werk als uitvoerend musicus ook viool- en altvioolles aan zowel beginners als gevorderden.

 “Ik vind het ontzettend fijn om mijn liefde voor de viool en altviool over te dragen op anderen. Het zijn geen gemakkelijke instrumenten, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, neemt het plezier ook toe. Het is boeiend om zo’n ontdekkingsreis mee te mogen beleven!”

“Twee keer per jaar geven mijn leerlingen een uitvoering bij mij thuis, meestal met begeleiding van een pianist. Dat zijn inspirerende concerten voor mijn leerlingen en ook voor mij.”

Heb je interesse in een gratis proefles of wil je eerst meer weten?

Stuur een email aan mieke@honingh.com

Aanmelden

Mieke Honingh - mieke@honingh.com
Muziekles

Muziekschool Amersfoort

Muziekschool Amersfoort voor muzieklessen in Amersfoort Vathorst, Hoogland, Nieuwland en Amersfoort centrum.

Sinds 2002 is Muziekonderwijs Midden Nederland de particuliere muziekschool voor Amersfoort en omstreken.

Met zowel 'eigen' leerlingen als leerlingen via derden, waaronder basisscholen, bieden wij hoogwaardige muzieklessen aan ruim 1500 leerlingen uit de regio. Sinds de oprichting van Muziekonderwijs Midden Nederland hebben wij bewezen dat kwalitatief goed muziekonderwijs zonder gemeentelijke subsidie prima mogelijk is.

Sinds 1 januari 2021 hebben Muziekonderwijs Midden Nederland en Muziekschool Amersfoort de handen in een geslagen en gaan zij gezamenlijk verder onder de vlag van Muziekschool Amersfoort. 

Alle lessen en docenten blijven gehandhaafd dus we blijven met de zelfde service en daadkracht voor u klaar staan. 

Waar

Juttepeergaarde 2
Amersfoort

Aanmelden

info@muziekschoolamersfoort.nl - 0338009985
Kinderopvang

Nanny- en gastouderbureau Op Je Plekje

Professionele en kleinschalige kinderopvang.

Waar

Coelhorsterappelgaarde 31
Amersfoort

Aanmelden

info@opjeplekje.nl - 0640645941
Kerken

Oecumenische gemeenschap Het Brandpunt

Welkom

In de hectiek van alledag is er een plek van rust, bezinning en inspiratie. Voor creativiteit en activiteit. Voor ontmoeting, ontwikkeling en opinie. Voor jong en oud. Voor zondag en voor elke dag. Wees welkom in Het Brandpunt, de oecumenische geloofsgemeenschap voor Amersfoort-Noord en omgeving.

Wij geloven in God, zoals Jezus ons daarin voorging. We zijn verschillend als mens en in ons geloven, daarin willen we elkaar in alle openheid ontmoeten. Dat verbindt ons en maakt ons tot deze oecumenische geloofsgemeenschap. Zo worden we geïnspireerd tot betrokkenheid bij onze naaste en de wereld dichtbij en veraf..

Het Brandpunt is een gemeenschap waar mensen vanuit verschillende achtergronden het Christelijk geloof belijden, met respect voor de tradities van de stichtende Katholieke en Protestantse moederkerken. Dit heeft zich in haar 25-jarig bestaan geuit in een eigen gewoonte van tradities, vieringen en vormgeving.

Waar

Laan naar Emiclaer 101
Amersfoort

Aanmelden

info@hetbrandpunt.net - 0334554666
Orthodontisten

Ortholuna Amersfoort

Mooie rechte tanden en een stralende lach

Waar we goed in zijn

Rechte tanden

Ben je op zoek naar rechte tanden? Kom samen met je ouders langs en maak kennis met ons deskundige team, de sfeervolle praktijk en de professionele handelmethoden

20 jaar ervaring

Inmiddels maakt Ortholuna al meer dan 20 jaar mensen blij met een stralende lach. Door deze ervaring hebben wij altijd een gepaste oplossing met een snel resultaat.

Persoonlijk

Wij staan bekend om onze vriendelijke en transparante werkwijze. Onze sfeervolle praktijk is ruim en open voor iedereen. We bouwen graag aan een langdurige relatie.

Waar

Maanlander 16
Amersfoort

Aanmelden

receptie@ortholuna.nl - 0334944296
Psychologen

Orthopedagogiek praktijk Meerkind

Kan je kind niet goed meekomen op school? Wordt jouw kind teveel gepest en kan je daar wat aan doen? Heeft jouw kind te weinig vriendjes? Is jouw kind/deze leerling te druk? Is mijn kind/deze leerling hoogbegaafd? Waarom kan dit kind zich zo moeilijk concentreren? Is dit pubergedrag of is er meer aan de hand? Zomaar wat vragen die je je als ouder of leerkracht stelt of waar je tegenaan loopt. 

De huidige maatschappij is complex. Zowel ouders als school proberen kinderen zo goed mogelijk te begeleiden om de wereld om ons heen te leren begrijpen en er straks zelfstandig in te kunnen functioneren. Bij veel kinderen gaat dit goed, maar soms is er meer hulp nodig dan ouders en/of school kunnen bieden.

Meerkind kan deze hulp bieden. Hier staat het kind centraal, waarbij ze denken vanuit uitdagingen en niet zozeer vanuit problemen. Zij proberen zowel ouders als school zoveel mogelijk te betrekken bij het zoeken naar oplossingen. Eigen ervaringen als orthopedagoog, maar ook als moeder en leerkracht spelen hierin een centrale rol.

Hierbij streven ze naar een hoge mate van kwaliteit en klanttevredenheid.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is mogelijk in de praktijk, gevestigd in Amersfoort-Noord in de wijk Nieuwland.

Waar

Poortersdreef 88
Amersfoort

Aanmelden

info@meerkind.nl - 0650227808
Kinderopvang

Partou kinderopvang

Middenin de wijk Nieuwland vind je onze peuteropvang aan de Juttepeergaarde in Amersfoort. We zijn gevestigd in het gebouw van basisschool de Maleland. De peuters ravotten in onze eigen tuin en op het schoolplein. Bij onze opvang bieden we je kind voor- en vroegschoolse educatie aan. Dit doen we door het spelenderwijs stimuleren van de ontwikkeling van kinderen en ze voor te bereiden op de basisschool. Van zelfstandig naar de wc gaan tot wachten op je beurt in een kringgesprek.

Waar

Juttepeergaarde 2
Amersfoort

Aanmelden

Lisa Fokker - juttepeergaarde@partou.nl - 033 433 44 12
Kinderopvang

Partou Sport BSO

SportBSO

Dit is de sport-bso in Nieuwland, hier worden kinderen vanaf 7 jaar opgevangen die het heerlijk vinden om actief buiten te zijn op een van de sportvelden van voetbalvereniging ASC Nieuwland. Wij hebben plek voor 30 kinderen, waarbij we twee basisgroepen hanteren. Wij zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag.

Activiteiten

Qua activiteiten zijn de mogelijkheden hier ongekend; sporten op een van de kunstgrasvelden, skaten, pannavoetbal op het pannaveld of meedoen met een workshop tennis of hockey. We maken uiteraard ook gebruik van de omgeving, wat te denken van een potje levend stratego (wat gemaakt is door de kinderen zelf) of levend ganzenbord. Wij bieden kinderen de ruimte om actief bezig te zijn; met elkaar of alleen. Dagelijks wordt er hier een activiteit aangeboden tussen 16.00 – 17.00 uur. Ook binnen hebben we voldoende ruimte voor een creamiddag of kookatelier. Uiteraard allemaal onder begeleiding van sportieve pedagogisch medewerkers. Tijdens vakantieperiodes worden de kinderen van de sport-bso opgevangen op Steur 1 en draaien dus ook gewoon mee met ons zomerkamp of andere grote activiteiten. Na een succesvolle pilot afgelopen zomervakantie, zal de sport-bso ook tijdens de zomerperiode geopend zijn.

Groepsindeling en samenwerking

Wij hanteren op dit moment 1 basisgroep van 20 kinderen, indien het kindaantal het noodzakelijk maakt zullen wij twee basisgroepen hanteren. Deze basisgroepen zorgen voor een gezellig en ontspannen eetmoment als de kinderen op de bso aankomen. Tijdens zomervakanties werken bij intensief samen met onze collega’s op onze locatie op het scoutingeiland in Nieuwland. Hierdoor hebben we een grotere groep kinderen, waardoor we uitdagende en grote activiteiten en uitjes kunnen organiseren voor de kinderen.

Waar

Laan van Duurzaamheid 10
Amersfoort

Aanmelden

Maarten Edelijn - maarten.edelijn@partou.nl - 0651625259
Basisscholen

PC Basisschool de Wonderboom

Wie zijn wij

Op onze school zitten ongeveer 380 leerlingen. Zij zijn samen een afspiegeling van de wijk Nieuwland. Kinderen van verschillende achtergronden nemen dagelijks deel aan ons onderwijs, zo vormen we een mini-samenleving met elkaar.

De bron van waaruit wij met de kinderen betekenis geven aan hun omgang met de ander, is de Bijbel, hierbij maken wij gebruik van de methode Trefwoord. Ouders en kinderen met een andere geloofsachtergrond zijn vanzelfsprekend welkom op onze school. Wij verwachten dat we elkaar respecteren en respectvol omgaan met wie we zijn en hoe we daaraan uiting geven.

Waar

Waterkers 1
Amersfoort

Aanmelden

033 – 45 65 539
Psychologen

PCC Psychologen

PCC Health Promotion

PCC Health Promotion is een psychologenpraktijk gevestigd te Amersfoort. Onze (GZ-)psychologen bieden psychologische zorgprogramma's aan cliënten binnen de Generalistiche Basis GGZ.

Zelf de juiste weg weer vinden onder begeleiding van een psycholoog die u begrijpt. U doet het zelf, maar niet alleen. De psychologen van PCC helpen u op een professionele en doortastende manier uw eigen kracht te herwinnen.

Ingrijpende gebeurtenissen in uw leven kunnen een negatief effect op uw gemoedstoestand hebben. Ontslag, relatieproblemen, een sterfgeval, maar ook de geboorte van een kind, een promotie of verhuizing. Deze gebeurtenissen brengen gevoelens met zich mee waar je soms geen raad mee weet. De (GZ-)psychologen van PCC leren u met deze gevoelens om te gaan.

Waar

Maanlander 10
Amersfoort

Aanmelden

info@pccnederland.nl - +31884656000
Vervoersdiensten

Plusbus 033

Vervoer in en om Amersfoort

Welke mogelijkheden zijn er?

Woon je in Amersfoort? Wil je naar een afspraak, boodschappen doen of bij iemand op bezoek? Maar heb je geen vervoer? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om te reizen. Bijvoorbeeld de Belbus of een groepstaxi. Wil je graag anderen ontmoeten en met anderen gezellig op stap? Dan is PlusBus033 de perfecte oplossing! Hieronder vind je meer informatie over PlusBus033.

Voor vervoersmogelijkheden download de brochure rechts op deze pagina.

Of kijk op Samenindebuurt033.nl. Daar vind je een overzicht met de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Gezellig samen op pad met PlusBus033

Woon je in Amersfoort, ben je 60+ en wil je regelmatig met anderen op stap? Dan kun je je opgeven voor de Plusbus033. Wil je vaker de deur uit, leuke dingen doen en nieuwe mensen ontmoeten? Of heb je hulp nodig met het doen van de boodschappen? Onze bus gaat 6 à 7 keer per week op pad en biedt plek voor 7 deelnemers, evt. met rollator of rolstoel. We maken culturele uitstapjes door het hele land, verkennen de omgeving tijdens verrassingstochten, stappen op een rondvaartboot of bezoeken een mooie stad of dorp. Ook gaan we samen naar een lunchcafé of pannenkoekenhuis. Voor de boodschappen rijden we naar markten en winkelcentra. Eens per zes weken komt er een nieuw programma uit waarop je kunt intekenen. De prijs verschilt per activiteit.

Aanmelden

Plusbus033@indebuurt033.nl - 033 476 3830
Muziekopleidingen

Pro DJ school

DROOM JIJ VAN EEN DJ OF PRODUCER CARRIERE?

Wij zijn er om je te helpen!

Leer draaien bij de beste DJ school!

Droom jij van een carrière als DJ? Wil jij graag optreden en een dansvloer op zijn kop zetten met jouw muziek? Wij helpen je daar graag bij!

Wij bieden de meest uitgebreide DJ opleidingen die er te vinden zijn. Van Basics Skills tot aan Pro skills leer je alles op het gebied van draaien en maak je de eerste stappen in het produceren van je eigen tracks.

Leer je eigen tracks maken binnen 1 jaar!

Hoe zou dat voelen, iedereen gaat compleet uit zijn dak van jouw nieuwe track! Dat is voor veel mensen de grote droom en wij proberen die droom samen met jouw te laten uitkomen.

Optreden

Zet je eerste stappen op het podium en draai voor een echt publiek! Regelmatig hebben wij leuke, kleine en soms wat grotere optredens voor beginnende DJ's die hun eerste stappen willen zetten.

Waar

Maanlander 25
Amersfoort

Aanmelden

info@prodjschool.nl - 0613126080
Psychologen

Psychologenpraktijk Amersfoort Noord

Psychologenpraktijk Amersfoort Noord

voor wie en waarvoor?

Wij zijn een psychologenpraktijk die mensen helpt die last hebben van psychische klachten en al langere tijd in een kringetje draaien. Wij hebben psychotherapeuten en een klinisch psychologe die met name dieperliggende problematiek en terugkerende patronen met betrekking tot psychologische problematiek behandelen. Daarnaast hebben wij ook een gezondheidspsychologe die meer kortdurend behandelt.

Wij richten ons op diverse klachtengebieden zoals depressies, angsten, dwang, psychosomatische problematiek en persoonlijkheidsproblematiek.

Wij behandelen geen mensen die psychotisch of suïcidaal zijn. Wij behandelen ook geen mensen waarbij verslavingsproblematiek op de voorgrond staat. In dat geval verwijzen wij terug naar de huisarts.

Waar

De Herfstdraad 11A
Amersfoort

Aanmelden

0334331233
Coaching

RT Praktijk Nieuwland

Welkom bij RT Praktijk Nieuwland

RT Praktijk Nieuwland is een praktijk voor remedial teaching in Amersfoort Noord. Uit heel Amersfoort komen kinderen naar onze praktijk om begeleid te worden voor lezen/spellen, rekenen of Engels. Ook geven wij trainingen aan schoolteams, intern begeleiders en zorgcoördinatoren en verzorgen wij de dylexie screening voor brugklassers voor een grote middelbare school in Amersfoort. Wij hebben veel ervaring in het werken met kinderen met dyslexie en dyscalculie, werkhoudings- en concentratieproblemen en ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en PDD-NOS. Onze praktijk bestaat 8 jaar. Wij werken met 3 remedial teachers en wekelijks begeleiden wij ongeveer 50 leerlingen in onze praktijk. De praktijk is de hele week geopend, kinderen kunnen op elke dag van de week bij ons terecht. Sinds april 2015 behandelen wij ook kinderen in onze nieuwe praktijk in Vathorst.

Prettig en persoonlijk

In onze praktijk is persoonlijke aandacht erg belangrijk. Kinderen krijgen altijd werk dat bij hen past en we hechten veel waarde aan een goede werksfeer waarin ieder kind zich gezien en gewaardeerd voelt. Wij kijken naar wat uw kind nodig heeft en maken dan een handelingsplan op maat. Sommige kinderen komen voor een korte periode naar onze praktijk, andere kinderen hebben langdurig professionele remedial teaching nodig. Wij hechten aan een intensief persoonlijk contact met kinderen, ouders en school.

Gegarandeerde kwaliteit

Onze praktijk is geregistreerd lid van de LBRT, de landelijke beroeps- vereniging. Dit is iets anders dan gewoon lid, een geregistreerd lid moet een uitgebreide toelatingsprocedure doorlopen en de kwaliteit van de geboden remedial teaching wordt gewaarborgd door de LBRT. Bij een geregistreerd remedial teacher weet u dus zeker dat de aangeboden remedial teaching aan alle kwaliteitseisen voldoet en dat de remedial teachers voldoen aan het beroepsprofiel. Ook zijn geregistreerde remedial teachers altijd voldoende bijgeschoold.

Waar

Poortersdreef 58
Amersfoort

Aanmelden

info@rtpraktijknieuwland.nl - 0337370026
Zoom