De Rode Vos

Voedingscoaching

Wil je afvallen? Gezonder eten?

Weinig energie? Een ongezonde relatie met eten?

Blijf je jo-jo’en? En wil je daar definitief van af?

Het gaat niet vanzelf, het vraagt commitment. Advies en coaching zal je helpen om je doel te behalen én te behouden. Geen strenge diëten of maaltijdvervangers, maar gezond en vooral lekker eten om op een verantwoorde en blijvende manier af te vallen. Alleen dan kun je het volhouden, de rest van je leven! En…als je bewust eet, mag je alles eten, geen restricties. Ik help je er graag bij.

Ademcoaching

Veel mensen gebruiken niet hun volledige ademcapaciteit. Ze ademen beperkt in en/of onvolledig uit. Een juiste ademhaling heeft veel voordelen, zoals meer energie en rust.

Bij hyperventilatie; het aanpakken van de basis (je ademhaling) helpt je om aanvallen te reduceren en zelfs helemaal te stoppen.

Coaching

Naast Ademcoaching zijn er ook andere behandelvormen om jou te helpen. Ik maak gebruik van technieken en methoden uit diverse therapeutische stromingen die worden geïntegreerd tot een unieke en persoonlijke begeleidingsvorm, afgestemd op jou en je hulpvraag. Dat kan de ene keer een goed gesprek zijn, de andere keer een oefening voor meer inzicht, of een combinatie van beiden.

Wil je meer weten? Neem contact op of check mijn website.

Waar

Zeldertsedreef 2 Amersfoort

Aanmelden

Els de Vos - els@derodevos.nu - 0031-653552672

ABC Nieuwland

ABC Nieuwland zorgt voor de samenwerking tussen scholen, kinderopvangorganisaties, welzijn en allerlei andere partners in de wijk en de stad. Samen zetten wij ons in om ervoor te zorgen dat alle kinderen in de wijk gelijke ontwikkelingskansen hebben. We doen dat door op allerlei plekken in de wijk activiteiten te organiseren voor kinderen en ouders.

Aanmelden

Erik Van Marissing - erik.vanmarissing@abc-amersfoort.nl

Dance Centre Amersfoort

Dance Centre Amersfoort is een dansschool met diverse dansdisciplines in alle levels en fitness-/dance groepslessen.

Of je nu jong of oud bent, beginner of gevorderd, iedereen is van harte welkom in onze professionele dansstudio! 

Locaties: Nieuwland, Vathorst, Nijkerk, Barneveld & Soest

Waar

Waterdreef 166 Amersfoort

Fysiotherapie Duurzaamheid

Wij zorgen voor goede fysiotherapeutische zorg, waarbij wij het belangrijk vinden dat iedereen zich gehoord en thuis voelt in onze praktijk. Wij zijn een kleine praktijk met twee vrouwelijke fysiotherapeuten, waardoor er korte lijnen zijn en er een fijne sfeer heerst.

Goede fysiotherapeutische zorg houdt in dat in goed onderling overleg een passend behandelplan wordt gemaakt met de juiste behandeling.

Onze speciale aandachtsgebieden zijn mannen met bekkenproblematiek, vrouwen met incontinentie en stuitklachten en zwangerschap gerelateerde klachten, zoals bekkenpijn en spataderen. Daarnaast ook klachten van de schouder en artrose. Ook kunt u terecht voor duizeligheidsklachten zoals BPPD.

Waar

Bitterkruid 2 Amersfoort

Aanmelden

Frederike Ijzinga - info@fysio-duurzaamheid.nl - 033-4555608

Politie - Wijkagent

Als wijkagent is het belangrijk om de inwoners van Nieuwland te kennen en dat de inwoners de wijkagent kennen. Ik kan snel schakelen met hulpverleners zoals GGZ, sociaal wijkteam, team BAS, maar ook met de gemeente (o.a. BOA's) en woningbouwvereniging. De wijkagent kan vaak makkelijker problemen achter een voordeur opmerken en maakt zich hard voor onder-geprioriteerde zaken bij de politie. Ik ben een schakel tussen de complete organisatie 'Politie' en de inwoners van de wijk en hulpverlening. De wijkagent is niet 24/7 in de wijk maar wel zoveel mogelijk. Hij blijft politieman en zal dat op straat ook uitstralen maar heeft meer aandacht voor onderliggende problematieken.

Als ik aan het werk ben, kan er via 0900-8844 contact worden opgenomen. Als ik niet aan het werk ben wordt er een terugbelverzoek geplaatst en zal ik zsm terugbellen. Ook via politie.nl kun je een terugbelverzoek doen die in mijn mailbox binnen komt.

Bedenk goed dat de politie er 24/7 is via 112 en 0900-8844. Het spoednummer 112 bel je bij een heterdaad strafbaar feit en het algemene nummer 0900-8844 bij overlast of andere vragen.

Waar

Van Asch van Wijckstraat 45 Amersfoort

Aanmelden

Robbert de Hooge - robbert.de.hooge@politie.nl

Politie Amersfoort

De politie staat voor waakzaam en dienstbaar. De veiligheid in de breedste zin van het woord is waar wij ons voor inzetten. Met als doel een leefbare wijk, voor burgers en organisaties. Wij handhaven de regels van de rechtstaat en geven hulp, waar deze nodig is. Wij werken samen met de wijkbewoners, betrokkenen en netwerkpartners in de wijk Nieuwland.

Waar

Van Asch van Wijckstraat 45 Amersfoort

Aanmelden

Simeon van Dam - simeon.van.dam@politie.nl

B at ease, Ayurveda en Pedicure

B at ease, De praktijk voor Ayurveda en Pedicure. 

Je kunt terecht voor heerlijke Ayurvedische massagebehandelingen, consulten, reinigingskuren, voetreflexmassage, pedicure behandelingen, spa-pedicure en nog veel meer. Ook organiseer ik regelmatig kookworkshop en lezingen.

Bezoek voor alle mogelijkheden de website www.b-atease.nl

Waar

Waterviolier 45 Amersfoort

Aanmelden

Brigitte Pappot - info@b-atease.nl - 06-51809605

Repair Café Nieuwland

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een fiets met kapotte verlichting? Of een broek waarvan de zoom los is? Een vastgelopen computer? Weggooien? Mooi niet! Een aantal enthousiaste wijkbewoners organiseren het Repair Café van Nieuwland.

Elke vierde zaterdag van de maand van 10 tot 13 uur in Wijkboerderij Nieuwland.

Repair Café Nieuwland is een activiteit van de stichting Samen maken we Nieuwland

Waar

Zeldertsedreef 2 Amersfoort

Aanmelden

Jan Huurdeman - janhuurdeman1@gmail.com

Popcentre

De muziekschool van Amersfoort waar jij in charge bent!

Waar

Astronaut 14 Amersfoort

Aanmelden

Miranda van 't Hof - info@popcentre.nl

Beytna, ouderen ontmoetingscentrum

Bij Beytna, wat ons huis betekent, willen wij zorg en aandacht bieden aan de interculturele senioren. Zorg die verder reikt dan begeleiding en aandacht. Je verdiepen in de wereld van een ander, samen eten, drinken, praten, lachen en misschien wel huilen.

Met het ontmoetingscentrum willen wij de zelfstandig wonende senioren uit hun eenzaamheid en isolement halen en in contact brengen met andere lotgenoten. Wij willen ze ondersteunen in het krijgen van energie door middel van het aanbieden van allerlei activiteiten en beweging. Daarnaast willen wij ook de (eventuele) mantelzorger ontlasten.

Inloop momenten zijn op maandag, donderdag en vrijdag is er tussen10u en 16u, kom gerust binnen en ontmoet andere ouderen of maak een praatje met de vrijwilligers van Beyna.

Waar

Zeldertsedreef 2 Amersfoort

Aanmelden

Gul Dolap-Yavuz - info@beytna.nl

Obs De Border

Samen met onze partner Ska Kinderopvang vormen wij een Integraal Kindcentrum (IKC). Wij zijn waar opvang en onderwijs van 0 tot en met 12 jaar wordt geboden. Dit bieden wij aan in een doorgaande lijn, zodat de overgang tussen leren en spelen heel natuurlijk is en klein blijft.

Wat inhoud betreft bieden we naast gewoon goed onderwijs in de basisvakken 'Taal', 'Lezen' en 'Rekenen' richten we ons binnen het curriculum op talentontwikkeling waarbij we met behulp van spelend, onderzoekend en ontdekkend leren de kwaliteiten van kinderen verder willen vergroten.

Ook zijn er diverse activiteiten die gericht zijn op de sociaal-emotionele ontwikkeling; goed burgerschap en sociale integratie van kinderen in de maatschappij vinden wij belangrijk. Wij zijn dan ook een 'School in de Wereld'; Kinderen van nu groeien op in een internationaliserende, multiculturele samenleving. Respectvol kunnen omgaan met verschillen tussen mensen en culturen is een voorwaarde om goed te functioneren. Het is belangrijk dat kinderen dit ook op onze school leren.

Waar

Watersteeg 87 Amersfoort

Aanmelden

Erwin Hiddingh - directie.border@meerkring.nl - 31625037511

Buurtsportcoach Nieuwland

De buurtsportcoach voert het gemeentelijk sportbeleid uit. Van bewegen naar meer bewegen, inclusief sporten, brede en sterke sportverenigingen en sporten in de openbare ruimte zijn de hoofdthema's. De buurtsportcoach brengt alles in beweging

Aanmelden

Mark Schepp - mschepp@sro.nl
Zoom