Educatie

RT-Praktijk Aniek

Als remedial teacher begeleid ik kinderen (individueel en in kleine groepen) op het gebied van taal, spelling, rekenen, begrijpend lezen en sociaal-emotioneel leren. Op het gebied van sociaal-emotioneel leren werk ik met het Vriendenprogramma. Met behulp van het Vriendenprogramma leren kinderen, tieners en pubers (5 t/m 18 jaar) om weerbaarder te worden en leren omgaan met piekeren. Neem gerust een kijkje op mijn website voor meer informatie: www.rtpraktijkaniek.nl

Waar

De Gouden Ploeg 67
Amersfoort

Aanmelden

Aniek Tol - aniek@rtpraktijkaniek.nl
Ontmoeten

INFORMATIEAVOND BUDDY TO BUDDY A'FOORT

Wil jij ook je wereld openstellen en nieuwe vriendschappen opbouwen - waarin je van en over elkaar, (nieuwe) culturen en onze stad leert - op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses? Ben of ken jij die betrokken Amersfoorter(s) (e.o.) die graag een nieuwe stadsgenoot (vluchteling) wegwijs maakt? Of ben jij een nieuwkomer en heb je behoefte aan een leuke Nederlandse buddy? Meld je direct aan, klik hier! 

Om jou goed voorbereid aan het buddytraject te laten starten vragen we iedereen om van te voren naar de informatieavond te komen. Iedereen is welkom, ook als je nog niet zeker weet of het buddyschap (nu) iets voor jou is. We vertellen je die avond alles over Buddy to Buddy, leggen stap voor stap het buddytraject aan je uit en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meld je aan!

Voor de Nederlanders informatieavond van dinsdagavond 30 augustus, klik hier!

Ken je ook een NIEUWKOMER die een fijne buddy kan gebruiken? Op donderdagavond 1 september houden wij voor nieuwkomers een informatieavond. Aanmelden? Klik hier!

We hopen je snel te ontmoeten!

Liefs team Buddy to Buddy Amersfoort

Aanmelden

Buddy to Buddy - amersfoort@buddytobuddy.nl
Tandartsen

Tandartspraktijk KIESries

onze manier van werken

Wij willen u behulpzaam zijn bij de verzorging van uw gebit, we informeren u daarover op een persoonlijke en zorgvuldige manier.

Bij ons gaat het om uw mondgezondheid, daarom vinden wij het belangrijk dat u regelmatig (één of twee keer per jaar) uw gebit laat controleren.

In samenspraak met u kunnen we dan een behandelplan maken, zodat voor ieder persoonlijk de beste kwaliteit geleverd kan worden.

Aanmelden

praktijk@kiesries.nl - 033-4622973
Tandartsen

Tandartsenpraktijk Nieuwland

Wij zijn een praktijk voor algemene tandheelkunde en een verwijspraktijk voor endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) en gnathologie (kaakgewrichts- en kauwspierproblemen).

Uitstekende kwaliteit tandheelkunde, met oog voor de mens achter het gebit. Duidelijke communicatie voor, tijdens en na de behandeling vinden wij erg belangrijk, evenals een goede sfeer in de praktijk. Een vertrouwd gezicht. Up-to-date blijven. Vriendelijkheid. Optimale hygiëne. Zo prettig en pijnloos mogelijk behandelen. Ook allemaal net zo belangrijk.

Aanmelden

info@tandartsennieuwland.nl - 033 - 4558713
Overheidsdiensten

Wijkagenten Nieuwland

(foto: Bianca van der Linden-Snel)

Robbert de Hooge en Simeon van Dam

Als wijkagent zijn wij de schakel tussen wijk en politieorganisatie. Ons werk speelt zich deels op straat af en deels achter de schermen. Wij zijn voor de bewoners een eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk. Daarnaast onderhouden wij contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt - en bewonersorganisaties.

Want veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn.

Wilt u één van ons spreken? Bel dan 0900 8844 voor het maken van een afspraak.

Heeft u met spoed politie nodig? Bel dan 112.

Aanmelden

Robbert de Hooge
Woonwinkels

Stichting Partenshouses

Parentshouses zijn er om tijdelijke woonruimte te bieden aan ouders met kinderen die zich in een echtscheiding situatie bevinden. Als samenwonen niet meer gaat ontstaat in de praktijk vaak zoektocht meestal voor één van de ouders naar geschikte woonruimte waarin ook de kinderen welkom zijn.

Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt vaak tot veel extra spanningen dit door gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn, contact verliezen met de kinderen, financiële problemen, inschrijven bij de voedselbank, het kwijtraken van werk en ziektekostenverzekering.

Parentshouses wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheiding-situaties.

Aanmelden

Peter Kaim
Wijkverenigingen

Wijkbeheerteam Ons Nieuwland Buurtbudget

De gemeente Amersfoort stelt jaarlijks geld beschikbaar om buurtinitiatieven te ondersteunen. Het zogenaamde Wijk Beheer Team Nieuwland (WBT Nieuwland) beheert dit bedrag met als doel Nieuwland socialer, leefbaarder, leuker en veiliger te maken.

Kom op met je plan!

Heb je een plan dat ten goede komt aan de gehele wijk of aan een groot aantal wijkbewoners? Wil je bijvoorbeeld een straatfeest of een evenement voor de hele wijk organiseren, een picknicktafel plaatsen op het veldje waar de buurtbewoners samen komen, wil je iets doen aan de aankleding van je straat of heb je een ander idee waar jij en je buurtbewoners enthousiast van worden? Doe dan een aanvraag voor een financiële bijdrage uit het buurtbudget.

Aanmelden

Diana Visser - wbt@onsnieuwland.nl
Tandartsen

Tandartsenpraktijk Sol

De tandarts en het team van Tandartsenpraktijk Sol bieden u zorg, persoonlijke aandacht en adviezen voor uw mond en gebit. Want goede mondverzorging is belangrijk. Voor een eerste indruk èn voor uw gezondheid.

Waar

De Witte Zwaan 17
Amersfoort

Aanmelden

info@tandartsenpraktijksol.nl - 033-4554832
Zorg

's Heeren Loo

Hulp en ondersteuning voor thuis

Hoe wil jij thuis geholpen worden? Welke begeleiding vind jij prettig en wat heb je nodig om verder te komen? Samen met jou zoeken we naar de juiste hulp en begeleiding. Zodat het thuis beter gaat. En je weet dat er hulp is voor jou en de mensen die voor jou belangrijk zijn. Bij jou thuis in heel Nederland.

Kijk voor meer informatie en contact mogelijkheden op onze website.

Aanmelden

0800 - 355 55 55
Advies

Mentis GGZ

Welkom bij Mentis, de adviseur voor startende professionals in de GGZ

Een praktijk starten of toetreden tot een maatschap is een belangrijk moment in uw loopbaan als psycholoog. U krijgt te maken met allerlei zaken waar je nog geen ervaring mee hebt. Het is belangrijk om u uitgebreid te laten informeren en adviseren, Mentis helpt u hierbij.

Wanneer u zich bij ons aanmeldt wordt er binnen 48 uur contact met u opgenomen. We spreken uw wensen door, geven kosteloos advies en bepalen samen met u of waar wij u verder kunnen helpen met het starten van uw praktijk.

 

Aanmelden

directie@mentisggz.nl
Zorg

Leef3.nu

Leven zoals u dat wilt

Met de diensten van Leef3.nu kunt u zo lang mogelijk en zo aangenaam mogelijk thuis blijven wonen. Met allerlei diensten voor ouderen en mantelzorgers maken we het u gemakkelijk. Kiest u voor een maaltijdservice of een pedicure aan huis? Personenalarmering of opticien? Leef3.nu is altijd bij u in de buurt en de lokale samenwerking met leveranciers is onze kracht. Wij helpen u graag uw leven te leiden zoals u dat wilt. Leef3.nu is een onderdeel van Beweging 3.0.

Aanmelden

info@leef3.nu - 033 - 469 23 23
Hulpverlening

Kwintes

'Hier ben ik thuis'

Kan jij niet zelfstandig wonen en/of wil je dit juist leren? Bij Kwintes bieden wij begeleiding en wonen in verschillende woonvormen.

Aanmelden

info@kwintes.nl - 0800 594 68 37
Zorg

King Arthur groep

King Arthur Groep: Thuis in dementiezorg

King Arthur Groep is een thuiszorgorganisatie die zorg voor mensen met dementie kleinschalig organiseert. Wij bieden zowel ondersteuning en activiteiten aan mensen in een thuissituatie als 24-uurs zorg in onze woonzorgvoorziening. Samen met u gaan we op zoek naar de (combinatie van) zorg die aansluit bij de wensen en behoeften van zowel degene met dementie als van de partner, familie en/of mantelzorgers.

Graag verwijzen wij u verder naar onze website.

Aanmelden

info@kingarthurgroep.nl - 035 20 50 950
Zorg

Indebuurt033

Wij zijn er voor iedere inwoner!

Indebuurt033 is letterlijk in de buurt en ‘binnen wijkbereik’ voor iedere inwoner van Amersfoort. Dankzij buurtnetwerkers, jongerenwerk, preventiewerkers jeugd, participatiemedewerkers en de vele collega’s en vrijwilligers in de Informatiewinkels kan iedereen de ondersteuning krijgen die nodig is. We werken ook samen aan een stad waar mensen elkaar weten te vinden, waar we kijken naar ieders talent en mogelijkheden.

Maak gerust een afspraak als je vragen hebt via het onderstaande telefoonnummer. We werken alleen op afspraak.

Informatiewinkel Noord (Hoogland, Hooglanderveen, Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst)

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 09.00 – 13.00 uur

Waar

Hof der Gedachten 26
Amersfoort

Aanmelden

noord@indebuurt033.nl - 033 – 73 70 353
Gezondheid

Huisartsenpraktijk Watersteeg

De huisartsenpraktijk heeft een centrale ligging in de wijk Nieuwland en is gevestigd in het Medisch Centrum Nieuwland op de begane grond.

Waar

Zeldertsedreef 9
Amersfoort

Aanmelden

Gezondheid

Huisartsenpraktijk Nieuwland

Bent u op zoek naar een nieuwe huisarts en woonachtig in ons postcodegebied (3824)? Kijk dan op onze website voor actuele informatie over nieuwe inschrijvingen.

Wat kunt u zelf al doen bij vragen over ziekte en gezondheid:

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen. 

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts.

Waar

Zeldertsedreef 7
Amersfoort

Aanmelden

Zorg

GGZ centraal

GGz Centraal biedt specialistische hulp aan mensen met psychische problemen, in alle fasen van hun leven.

GGz Centraal helpt mensen met psychische problemen opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen houden.

GGz Centraal biedt daartoe diagnostiek, behandeling, begeleiding, preventie en voorlichting aan mensen met psychische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek. GGz Centraal heeft een Wvggz-aanmerking en is in staat zorg te geven aan mensen die gedwongen zijn opgenomen. Het streven van GGz Centraal is de zorg zo dicht mogelijk bij onze cliënten aan te bieden.

Aanmelden

033 4609609
Zorg

Beweging 3.0

Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg). Wij zijn er voor kwetsbare mensen die door ouderdom of sociale problemen extra hulp nodig hebben. Bij ons bent u in goede handen. Wij helpen u en uw omgeving met zorg en ondersteuning, zodat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen. Als thuis wonen niet meer gaat, bieden we u een prettige, veilige plek op een van onze locaties. Daar kunt u op uzelf zijn of met anderen de gezelligheid opzoeken.

We willen u graag kennen. Zo kunnen onze medewerkers en vrijwilligers hun aandacht en activiteiten afstemmen op dat wat u fijn en belangrijk vindt. Samen met de mensen die veel voor u betekenen staan we voor liefdevolle, deskundige zorg, behandeling en begeleiding. Voor vragen die we niet zelf kunnen oppakken of oplossen, werken we samen met betrokken partijen in de regio Eemland, Nijkerk en Putten.

Dat noemen wij aangenaam leven, wonen en werken.

Aanmelden

klantcontactcentrum@beweging3.nl - (033) 469 20 20
Gezondheid

Bergman Clinics

Bergman Clinics is met de merken Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira in circa 30 jaar uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland.

Bij Bergman Clinics brengen we hoogwaardige, gespecialiseerde medische zorg binnen het bereik van iedereen. In een aangename omgeving, met bijzondere aandacht voor uw wensen vanaf het eerste contact tot aan uw volledige herstel. Goed bereikbaar zijn vinden wij daarom heel belangrijk.

Kijk vooral voor meer informatie en onze contact gegevens op onze website.

Waar

Ruimtevaart 50
Amersfoort

Aanmelden

Gezondheid

Apotheek Nieuwland

Apotheek Nieuwland richt zich op de bewoners van de wijk Nieuwland te Amersfoort. Wij werken nauw samen met de huisartsen in Nieuwland, om uw medicatie optimaal op uw behoefte af te stemmen.

Via onze website kunt u 24 uur per dag online medicatie bestellen en informatie vinden over uw gezondheid. Ook kunt u hier terecht voor vragen, of kom bij ons langs.

Waar

Lage Boog 134
Amersfoort

Aanmelden

apotheeknieuwland@ezorg.nl - 033-4558512
Gezondheid

Amerpoort

Over Amerpoort

Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is onze missie.

Wij helpen u graag!

Hebt u een zorgvraag of wilt uw meer weten over onze dienstverlening? Kijk vooral verder op onze website.

Aanmelden

info@amerpoort.nl - (035) 647 5555
Idee

Maak jij Amersfoort Awesome? Win €1000!

Amersfoort is het kloppend hart van Nederland. Een ontzettend fijne stad om te wonen, werken en verblijven. Je zou kunnen zeggen: bijna perfect. Bijna, want een groep van twintig Amersfoorters denkt dat er ideeën zijn om Amersfoort nóg toffer te maken. Zij zijn nu op zoek naar die ideeën. Heb jij een awesome idee voor onze stad? Zend jouw idee in voor 20 juni via www.awesomeamersfoort.nl en win €1.000-, om jouw idee te realiseren.

Ideeën gezocht

Hangmatten verspreid door de stad? Bloemzaad om Amersfoort in bloei te zetten? Amersfoortse kunst verspreid door de wijken? Een kickstart voor een Amersfoortse wijngaard? Kaartjes om je buurman uit te nodigen voor een bakkie of blokkie om? Een wandelroute langs alle (volks)tuinen? We zijn op zoek naar ideeën die Amersfoort nog toffer maken! 

Je kunt je idee tot 20 juni inzenden via www.awesomeamersfoort.nl. Uit alle inzendingen worden op 24 juni de vijf meest awesome ideeën geselecteerd. De vijf finalisten pitchen op maandagavond 4 juli in Café Onder de Linde (Groenmarkt 9) hun idee. Twintig ‘trustees’ (mini-investeerders) leggen samen €1000,- in en selecteren diezelfde avond nog een winnaar. De winnaar kan met een coach en het geldbedrag een kickstart maken bij de realisatie van zijn of haar idee om Amersfoort Awesome te maken!

Waar zijn we naar op zoek?

De trustees zijn op zoek naar:

 • Ideeën die over Amersfoort gaan
 • Ideeën die awesome zijn
 • Ideeën die verrassend zijn
 • Ideeën die doordacht zijn

Meer over de criteria lees je op de website van Awesome Amersfoort. De uitwerkingsvorm van je idee is helemaal vrij. 

Awesome Amersfoort

Awesome Amersfoort is hét platform om Amersfoort nóg gaver te maken. Tijdens twee-maandelijkse pitch avonden worden keigoede ideeën gepresenteerd die Amersfoort Awesome maken. Een team van twintig trustees bepaalt aan het einde van de avond een winnaar. De winnaar krijgt een coach en €1.000,- contant om zijn of haar awesome idee direct uit te voeren.

Aanmelden

Awesome Amersfoort - hallo@awesomeamersfoort.nl
Coaching

Coaching

Stress en Burn-out coaching, Persoonlijke ontwikkeling **PROEFCLIENT GEZOCHT VOOR COACHOPLEIDING. Wil jij twee gratis coachgesprekken? Neem dan contact met mij op. **

Aanmelden

Mirjam ten Cate - mirjam.ten.cate@mindzetcompany.nl
Advies

Bewoners033

Bewoners033 is een onafhankelijke netwerkorganisatie, die een platform biedt waar we als bewoners ervaringen en knowhow over alle bewonersinitiatieven in Amersfoort delen. Opgericht en gerund door vrijwilligers. Wij zijn er voor al die mensen die bij het starten of doorzetten van een initiatief behoefte hebben om met andere initiatiefnemers van gedachten te wisselen en ervaringen te delen en om gebruik te maken van elkaars kennis en kennissen.

Bewoners033 van en voor inwoners die Amersfoort, Hoogland en Hooganderveen mooier, prettiger, socialer, dynamischer, groener, duurzamer, gastvrijer, schoner, leuker, kleurrijker, feestelijker willen maken. Dit doen we door...

Inloop spreekuur: Voor vragen, tips en adviezen. Of als je gewoon even gedachten over een idee of initiatief wil delen.

Burger borrel: Kennis maken = kennis delen. Onder het genot van een drankje elkaar inspireren, motiveren en van elkaar leren.

Broed plaats: Samen sparren en brainstormen om ideeën en initiatieven verder te helpen.

Advies 033: Ervaren initiatiefnemers helpen starters op welke of onderweg bij nieuwe uitdagingen.

Buurtweter tegel: Een aantal keren per jaar zet Bewoners033 initiatiefnemers met een onderscheidend initiatief in het zonnetje door ze een tegel uit te reiken.

Voor meer uitgebreide informatie: https://bewoners033.nl/

Aanmelden

Redactie Bewoners033.nl - redactie@bewoners033.nl - 06-51090122
Therapeuten

Therapeut Reflexologie Coach

Praktijk "De Witte Opaal"                            Hoogland - Amersfoort

Loop jij ook op je tenen? Hou je ook alle ballen hoog? Kun je er ook echt niets meer bij hebben? En dan wordt er ook nog gezegd: Mens trek je het toch niet zo aan! Jij moet gewoon leren loslaten! Maar hoe doe ik dat dan…Ik ben al zo moe en dan moet ik ook nog hulp zoeken, daar heb ik geen tijd voor.

Fysieke klachten, waar voel jij jouw pijn:

 • hoofdpijn
 • buikpijn
 • rugpijn
 • moe zijn
 • pijnlijke voeten
 • slechte focus/concentratie
 • nacht zweten
 • piekeren

Vanuit mijn levenservaringen begrijp ik echt wat je bedoelt, waar je nu staat en hoe het voor jou op dit moment voelt. Chronische pijn is het vechten van je lichaam tegen nare ervaringen.

Wat ik ga doen:

Ik ga met jou in gesprek en samen kijken wij, waar jij in je leven tegen aanloopt. Samen ontdekken, wat speelt er nou echt bij jou van binnen? Eigen liefde is heel belangrijk en jouw verlangens doen er toe.

Jij stuurt het proces en ik ga daar in mee. In dit proces zal je steeds beter inzicht krijgen over wat jij wilt bereiken. Ik begeleid jou en gebruik mijn combinatie van reflexologie- en coachtechnieken deze werken helend, om jou weer in balans te krijgen. Mentaal en fysiek sterk, klaar voor de volgende dag. Dat is wat ik jou gun!

Kom eens een half uurtje praten om te ontdekken of wij samen een match zijn.

Rina kerkhof             www.dewitteopaal.nl                rina@dewitteopaal.nl      06278798234

Aanmelden

Rina Kerkhof - rinakerkhof@gmail.com - 0627879234
Feest

Verslingerd, voor al uw feestversieringe

MAAK VAN ELK FEEST EEN VROLIJK FEEST MET CREATIEVE EN HANDGEMAAKTE FEESTVERSIERING.

 • Stoffen slingers
 • Naamslingers
 • Gevelvlaggen
 • Verjaardagskronen
 • Cake-Smash setjes

Laat je persoonlijke slinger, verjaardagskroon of ander product maken met de door jou uitgekozen stoffen. Alle producten worden met liefde & zorg gemaakt. Kwaliteit, creativiteit en authenticiteit staan altijd voorop.

De producten van Verslingerd zijn exclusief en net even anders …

VOOR MENSEN DIE ÉCHT IETS BIJZONDERS WILLEN…

Waar

Bitterkruid 18
Amersfoort

Aanmelden

Diana Visser - diana@jadivisser.nl
Duurzaamheid

Duurzaamersfoort

Of je nou meedoet voor de planeet, je portemonnee of een andere reden maakt niet uit! Duurzaamersfoort is een community voor iedereen die de ecologische voetafdruk wilt verkleinen (en daarbij potentieel ook wat geld besparen).

Dus of jij nou zoekende bent naar manieren om je milieu impact te verminderen of een doorgewinterde eco-held bent die graag anderen helpt, hier kan je terecht!

Deel je 'groene' evenementen, tips, leenverzoeken en gratis items om elkaar te helpen in een missie naar een duurzame planeet!

Welzijn

A1 Mondhygiënist

A1Mondhygiënist is al ruim 15 jaar gevestigd in Nieuwland en staat klaar om u te helpen bij een goede mondgezondheid. U kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van uw tandarts.

 

A1Mondhygiënisten Miriam Schneider en Nathalie Bleijerveld zijn beiden al ruim 30 jaar actief als mondhygiënist. Wij staan voor een persoonlijk benadering, kwaliteit en vertrouwen. We nemen tijd voor u en stellen u gerust. 

 

Onze specialisatie is de behandeling van patiënten met (vergevorderde) tandvleesproblemen (parodontitis). In 2017/2018 hebben wij naast ons werk als mondhygiënist de post-HBO opleiding Parodontologie met succes afgerond aan de ACTA in Amsterdam. Hiermee hebben wij onze theoretische en vooral ook praktische kennis op het gebied van de parodontologie vergroot.

 

Wij zijn Lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) en het Kwaliteits Register Mondhygiënisten (KRM).

 

Samen werken we naar een prachtig resultaat, een gezonde mond. Wilt u meer informatie hebben, kijk dan op onze website, vult het contactformulier in of bel gerust.

Waar

Maanlander 16
Amersfoort

Aanmelden

Miriam Schneider - info@a1mondhygienist.nl - 06 23 304485
Gemeente

Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort

Aanmelden

Mirjam Wingelaar - me.wingelaar@amersfoort.nl
Diëtisten

Diëtistenpraktijk Nieuwland

Binnen de praktijk zijn 3 diëtisten werkzaam: Arineke Deinum, Petra Jongenelen en Martina de Haan. Onze praktijk is veelzijdig. We werken samen en vullen elkaar aan met ieder onze eigen interesses en specialisaties.

Wij gaan samen met u kijken naar wat u gewend bent te eten om vervolgens te bespreken hoe u uw voeding zou kunnen aanpassen. Het uitgangspunt is altijd dat de adviezen bij u passen en dat u vooral lekker kunt blijven eten. Het is geen beperking, maar we zoeken naar de mogelijkheden voor u.  

U kunt bij ons terecht voor:

Dieetadvies bij o.a.:

 • Afbuigende groeicurve bij kinderen
 • Bestraling- en chemokuur
 • Coeliakie
 • COPD
 • Decubitus
 • Diabetes
 • Eetstoornissen
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Ideopatische reactieve hypoglyceamie
 • Kanker
 • Maag- en darmklachten zoals gastro-oesofageale reflux, prikkelbare darmsyndroom (PDS), chronische diarree, obstipatie, ziekte van Crohn, colitits ulcerosa
 • Ondergewicht
 • Overgewicht
 • Pre- en postoperatieve zorg 
 • Slikklachten
 • Sondevoeding
 • Verhoogd cholesterol
 • Voedselovergevoeligheid/allergie, lactose-intolerantie

Voedingsadvies voor:

 • Baby's
 • Jongeren in de groei
 • Ouderen
 • Peuters/kleuters
 • Sporters
 • Vegetariërs
 • Zwangeren

Andere mogelijkheden:

 • Adviezen voor bedrijfskantines
 • Presentaties/lezingen
 • Projecten/ themabijeenkomsten
 • Rondje supermarkt
 • Schooldiëtist
 • Workshops/ cursussen

Waar

Zeldertsedreef 11C
Amersfoort

Aanmelden

Arineke Deinum - deinum.dietist@planet.nl - 033-4550146
Educatie

Liefde in tijden van ziekte en verlies

In voor en tegenspoed, in ziekte en gezondheid

In volle overtuiging kunnen we dat tegen elkaar zeggen, vooral als alles goed met ons gaat. Maar dan komt er een ziekte. Soms kruipt het langzaam onze relatie binnen, zoals bijvoorbeeld dementie, longziekte of autisme. Soms plotsklaps, na een ongeluk of kanker. De ziekte of het verlies kan zijn van je kind, je partner, familielid of een ander belangrijk persoon.

 

Aanmelden

Heleen Vonk - heleen.vonk@indebuurt033.nl
Oefentherapie

Praktijk voor Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar 

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde aandoening of ziekte.

Persoonlijke coach

De basisgedachte van de Oefentherapie Cesar is dat er voor iedereen binnen zijn/haar mogelijkheden een optimaal houdings- en bewegingspatroon aan te leren is via een gericht leerproces.

Dit leerproces houdt in dat de cliënt zelf aktief deelneemt aan de therapie en hierdoor leert begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd. Een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is inpassing van het geleerde in het dagelijks leven. De oefentherapeut is hierbij uw persoonlijke coach.

Uit TNO onderzoek blijkt Oefentherapie een significante verbetering van de houding te geven, ook op de langere termijn.

Oefentherapie Cesar wordt o.a. toegepast bij:

 • Neurologische aandoeningen (bijvoorbeeld Hernia, CVA) 
 • Orthopedische aandoeningen (bijvoorbeeld artrose, osteoporose, rugklachten, scoliose, schouder- knie- of andere gewrichtsklachten
 • Hoofdpijn en/of (over)spanningsklachten
 • Ademhalingsklachten (COPD, hyperventilatie)
 • Slaapproblemen
 • Chronische pijnklachten
 • Arbeidsgerelateerde klachten
 • Klachten door (sport) blessures
 • Pre- en postnatale klachten, b.v. bekkenpijn en incontinentie.
 • Houdingsproblemen ("hangende" kinderen, scoliose, kyfose)
 • Reumatische aandoeningen (spier- of gewrichtsaandoeningen)
 • (Senso)motorische achterstand
 • onverklaarbare klachten (SOLK)

Waar

Zeldertsedreef 11c
Amersfoort

Aanmelden

Monique van de Molen - info@cesaramersfoort.nl - 033-4480808
Fysiotherapeuten

FysioNieuwland

Fysiotherapie

Manuele Therapie

Kinderfysiotherapie

Oedeemtherapie

Sportfysio

Waar

Zeldertsedreef 13a
Amersfoort

Aanmelden

Martin Ruitenberg - info@fysionieuwland.nl - (033) 456 45 80
Gezondheid

Haptotherapie praktijk Schoneveld

In de praktijk wordt haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding gegeven. Renata heeft een Aantekening Seksuologie NVSS dus ook met vragen op het gebied van intimiteit en seksualiteit kun je terecht.

Meer lezen over haptotherapie kan op www.schoneveldhaptotherapie.nl

Meer lezen over haptonomische zwangerschapsbegeleiding kan op www.schoneveldhaptonomie.nl

De sessies worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering doordat de praktijk is aangesloten bij NFG, RBCZ, CATvergoedbaar en de NVVS.

We werken indien gewenst door de client graag samen met andere disciplines waaronder de huisartsen en praktijkondersteuners in Nieuwland.

goed om te weten; in de praktijk geldt geheimhoudingsplicht.

Waar

Amsterdamseweg 43A
Amersfoort

Aanmelden

Renata Schoneveld - info@schoneveldhaptonomie.nl - 0641147922
Ontwikkeling

Nieuwland jeugd

Nieuwland Jeugd. De plek waar kinderen van 11 tot 15 jaar levenslange vriendschappen ontwikkelen.

Toelichting

Het Jeugd Bekrachtigingsprogramma (JBP) (Empowerment programma) is speciaal ontwikkeld om bij de interesses van de jeugd aan te sluiten. De materialen die we gebruiken worden over de hele wereld gebruikt en zijn vertaald in verschillende talen. Het JBP is een open en universeel programma, het curriculum is ontwikkeld door de bahá’í gemeenschap en is gebaseerd op o.a. eenheid, vrede en gelijkwaardigheid. Het leerprogramma ziet de jeugd als een bron van energie en talent, die de capaciteit bezitten om positieve bijdragen te leveren, die er toe doen, aan zowel hun eigen ontwikkeling als aan de maatschappij waarin zij leven.

 

“Het programma omvat een serie boeken welke op een eenvoudige en tegelijk diepzinnige wijze, de jeugd aanzet om vaardigheden te ontwikkelen bij zichzelf en daarmee de maatschappij, de omgeving waarin zij leven, tot dienst te kunnen zijn.”

 

Waarom JBP?

Iedere samenleving kent jeugd: jonge mensen tussen de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Zij vormen een speciale groep met unieke behoeften aangezien zij tussen de kindertijd en volwassenheid in vallen. Een uitdagende tijd maar die soms erg verwarrend kan zijn wanneer er veel veranderingen in hen plaatsvinden. Ze bezitten mogelijkheden en capaciteiten, waar zij zich nog niet bewust van zijn terwijl zij juist mee willen tellen in de maatschappij. Het Jeugd Bekrachtigingsprogramma (JBP) helpt deze leeftijdsgroep bij het ontwikkelen van hun uitdrukkingsvermogen, hun vermogen om ethisch te handelen, en om dienstbaar te zijn.

 

Inschrijfformulier voor ouders: https://forms.gle/Z1G3qVdbAtw1joQUA

Inschrijfformulier voor kinderen: https://forms.gle/NXvFK56Z2fGRYy4z7

Waar

Zeldertsedreef 2 2
Amersfoort

Aanmelden

Rashida Benjamins - nieuwlandjeugd@outlook.com
Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding Aandacht 4U2

Aandacht 4U2 biedt huiswerkondersteuning aan leerlingen die wat extra aandacht kunnen gebruiken en waarvan de ouders/verzorgers de middelen niet hebben voor commerciële huiswerkbegeleiding. De ondersteuning is bedoeld voor leerlingen van groep 6 t/m 8 van de basisschool en leerlingen van de middelbare school.

Hoofddoel is samen met de kinderen kijken naar hun schoolopdrachten en ze te ondersteunen daar waar het nodig is. Daarnaast worden aanvullende oefeningen gegeven om de kinderen zo goed mogelijk te helpen.

De schoolondersteuning van Aandacht 4U2 is op dinsdagmiddag voor basisschoolleerlingen (groep 6 t/m 8) in OBS De Border en op woensdagmiddag voor middelbare scholieren in Jongerenontmoetingsplek Op Dreef (m.u.v. schoolvakanties). De ondersteuning wordt gegeven door een aantal enthousiaste vrijwilligers en stagiaires.

Aanmelden

Emma Schipper - aandacht4u2@outlook.com
Coaching

Mindfulness (MBSR) training in Nieuwland

In je eigen wijk een Mindfulness training volgen? Dat kan!

Deze start op maandagavond 28 maart en donderdagochtend 10 maart,

Ik ben een gecertificeerd trainer en aangesloten bij de VMBN, hierdoor is het mogelijk dat deze training vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Vraag dit bij je verzekeraar na. Bezoek de website of bel voor alle informatie.

Tijdens deze 8 weken durende Mindfulness training is er aandacht-voor: Grenzen ver- en herkennen. Omgaan met stressfactoren. De automatische piloot ontdekken. Omgaan met obstakels. Uitdagingen bewust beantwoorden. Gedachten zijn geen feiten. Hoe kan je het beste voor jezelf zorgen?.

Het blijkt dat 70-80% van de deelnemers na een Mindfulness­ training blijvende effecten ondervinden.

Meer energie, concentratie, bewust zijn en creativiteit. Ontspanning en een rustiger, minder vol hoofd. Loslaten van niet behulpzame patronen en gedachten. Betere communicatie met en kunnen omgaan met conflicten. Deze training geeft je de handvatten die eenvoudig in het dagelijks leven zijn te integreren om een aandachtsvolle levenshouding te ontwikkelen, waarmee je jouw eigen leven kunt brengen naar meer balans.

Jon Kabat-Zinn, oprichter van de mindfulnesstraining geeft aan wat behulpzaam is als we midden in een storm belanden: Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.

Waar

Nieuwlandsedreef 199
Amersfoort

Aanmelden

Jacqueline Henock - jhenock@gmail.com - 06 24696185
Vrijwilligerswerk

Sociale Gasten

Netwerk Sociale Gasten helpt wanneer u hulp nodig heeft en u: In de gemeente Amersfoort woont | geen buren, vrienden, familie en kennissen hebt die u kunnen helpen | niet voldoende geld heeft om hulp in te kunnen kopen | door gezondheidsproblemen of een lichamelijke of psychische beperking het niet meer zelf kan doen. Dit geldt voor alle leeftijden. Iedereen heeft wel eens hulp nodig van andere mensen. Voor bijvoorbeeld, samen boodschappen doen, een luisterend oor te bieden of een gezellig praatje. Meestal krijgen we die hulp van familie en vrienden, maar niet iedereen kan daar altijd even goed op terugvallen. Gelukkig zijn er veel jongeren van Netwerk Sociale Gasten die u te hulp willen schieten op die momenten in de week dat zij een gaatje vrij hebben. Soms alleen en soms samen met andere jongeren.

Waar

Heiligenbergerweg 144
Amersfoort

Aanmelden

Rick Schoen - rick@socialegasten.nl - 06 83610234
Cursus

Uit je bubbel - balans & rust-cursus

Telkens als je denkt dat alles weer lekker loopt, gebeurt er iets: kind ziek, school dicht, thuis les… Kan jij jouw planning weer helemaal omgooien.

Geen wonder dat je onrustig bent en -veel- stress ervaart! Een stress en onrust die je zo goed en zo kwaad als het kan bij je kind(eren) weg probeert te houden. Maar hoe goed lukt je dit?

We hebben twee roerige jaren achter de rug die behoorlijk wat van jouw flexibiliteit hebben gevraagd. Ondertussen komen we langzaam maar zeker weer uit de bubbel waarin we deze jaren hebben geleefd. Zo fijn!

Alleen… hoe laat je al die lockdown-stress nu achter je?

Speciaal voor jou, moeder/vader van lagere en middelbare schoolkinderen in Nieuwland, organiseer ik -Nicole Klip- op drie avonden in april een cursus waarin je op een creatieve manier leert los te laten, je balans te vinden en vooruit te kijken.

Zodat jij op een prettige en ontspannen manier uit je bubbel stapt. Een rust die je natuurlijk ook doorgeeft aan je kind(eren).

Stap uit je bubbel!

Dankzij de buurtsubsidie van Indebuurt033 is jouw investering voor deze uit-je-bubbel-cursus slechts € 7,50.

Hiervoor krijg je drie avonden van elk 2 uur met inspirerende, creatieve en verrassende oefeningen die je -deels- ook thuis samen met je kind(eren) kan doen.

Meld je eenvoudig aan. Mail naar: nicole@klipenklaarcoaching.nl.

 • 6, 13 en 20 april, 19:30 -21:30 uur
 • Locatie: Nieuwland
 • Speciaal voor ouders in Nieuwland
 • Ook leuk voor jongerenwerkers
 • De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers
 • De individuele bijdrage per deelnemer is voor het (creatieve) materiaal

Deze cursus is tot stand gekomen in samenwerking met Indebuurt033 en het Coach Atelier van Sandra Barth.

Waar

Watersteeg 85
Amersfoort

Aanmelden

Nicole Klip - nicole@klipenklaarcoaching.nl - 0647 820313
Homeopathie

Homeopathie in Nieuwland

Homeopathie heeft altijd een rol in mijn leven gespeeld. Homeopathie kijkt naar alle aspecten van het mens-zijn en helpt om het lichaam zichzelf te laten helen en beter te maken. Dit kan op het lichamelijke en geestelijke vlak. Het doel is om een snel, zachtzinnig en duurzaam herstel van de gezondheid te bereiken.

Op dit moment ben ik al klassiek homeopaat in opleiding in staat mijn kennis en kunde aan te bieden tegen een gereduceerd tarief. Voor meer informatie ontvang ik graag uw verzoek via het mailadres JakoHomeopathie@gmail.com

Foto door Mina-Marie Michell via Pexels

Aanmelden

Jako Kruyswijk - jakohomeopathie@gmail.com
Therapeuten

Essentia Therapie

Met verschillende soorten therapie/behandel methoden direct naar de essentie van je klacht.

Ik ben Nienke Buiskool Leeuwma (37 jaar) en een ervaringsdeskundige complementaire therapeut.

Ik behandel zowel lichamelijke als psychische klachten aan de hand van gesprekken (Intuïtieve coaching), EMDR (trauma/PTSS), Regenesis Touch (alternatieve fysiotherapie) en tafelbehandelingen.

Specifiek voor nek, schouder, rug en bekken klachten is de Regenesis Touch methode erg geschikt.

Uiteraard kijken we samen aan de hand van je intake naar de best passende behandeling waarbij een combinatie van reguliere en energetische therapie vaak prima past.

Een behandel sessie duurt gemiddeld 1 uur voor lichamelijke en/of psychische klachten en kan bestaan uit:

De behandeling van Essentia Therapie kan ook aanvullend op je huidige behandeling worden ingezet.

Ervaringen cliënten

Kosten: 65 euro per uur. -> Het Essentia Zorg pakket

Wil je graag weten of Essentia Therapie bij jouw hulpvraag past? Bel dan voor een GRATIS en vrijblijven kennismakingsgesprek.

Waar

Leeghwater 74
Amersfoort

Aanmelden

Nienke Buiskool Leeuwma - essentia@xsnienke.nl - 0622222765
Koren

Het Nieuwlandkoor

Het koor is even oud als de wijk Nieuwland zelf. Iedereen is welkom om mee te zingen. Gezelligheid en serieus oefenen gaan hand in hand. Breed repertoire, niet te moeilijk.

Kom een keer meedoen op de dinsdagavond. Kijk voor actueel nieuws (ivm corona) op www.hetnieuwlandkoor.nl

Aanmelden

Arthur Hooijer - hetnieuwlandkoor@gmail.com
Balsport

Buitensport 55+

Bij Inbellis kun je elke vrijdagochtend van 10:00-11:00 buiten sporten in park Schothorst.

Onze lessen zijn erg divers en we spelen van allerlei verschillende balsporten. Ook besteden we tijd aan balans en krachttraining.

Gezelligheid en plezier tijdens het sporten vinden wij net zo belangrijk als het sporten zelf.

We hebben een leuke gezellige groep en iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. We passen de spellen ook altijd aan op de groep.

Na een uur lekker in beweging te zijn geweest drinken we na afloop nog een lekker bakje koffie of thee met elkaar.

Lijkt je het leuk om het eens uit te proberen? Dat kan altijd! Je kunt gewoon op de vrijdagochtend in het park langskomen om te kijken of outdoorfit wat is voor jou.

Voor meer informatie kijk je op: www.inbellis.nl

Waar

Winkelpad
Amersfoort

Aanmelden

Leanne Heger - info@Inbellis.nl - 0611837834
Duurzaamheid

Amersfoort Rainproof

Het klimaat verandert en we zullen gezamenlijk actie moeten ondernemen om Amersfoort klimaatbestendig te laten zijn en blijven. Als we niets doen krijgen we in de toekomst steeds meer last van droogte, hitte en wateroverlast door hevige regenval.

Onder de naam Amersfoort Rainproof wordt gewerkt aan een klimaatbestendig Amersfoort.

In verschillende wijken zijn voorbeeldtuinen aangelegd om inwoners te inspireren.

Meer weten over klimaatverandering in Amersfoort en hoe we hierin samenwerken met gemeente, bewonersinitiatieven en het waterschap? Klik hier voor een informatief filmpje over klimaatbestendig Amersfoort op youtube.

We willen inwoners van Amersfoort op een actieve manier bewust maken van de belangen van meer groen in de eigen omgeving. Het draait er vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken om informatie te vinden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan. Die informatie is te vinden op www.amersfoortrainproof.nl

Waar

Miereveldstraat
Amersfoort

Aanmelden

Marieke van der Zeijden - marieke@veelzeijdig.nl - +31629101279
Kerken

Rafaël Amersfoort

Welkom bij Rafaël Amersfoort

Waar hemel & aarde elkaar raken

We willen graag kennismaken met jou! Het maakt niet uit wie je bent. En ook niet hoe je leven eruit ziet. Of je nu al bekend bent met het christelijk geloof of nog nooit een stap in een kerk hebt gezet: iedereen is welkom bij Rafaël Amersfoort.

Waar

Kosmonaut 2
Amersfoort

Aanmelden

Rafaël Amersfoort - info@rafaelamersfoort.nl - 0337600400
Muziekles

Ukelele Club Amersfoort

Ukelele leren Spelen?

Bij Ukelele Club Amersfoort kan je terecht voor de leukste groepslessen voor volwassenen.

Aanmelden

Pj Jochems - info@jochemsmusicservices.nl - 033-4532797
Gezondheid

Wandelen met de Leefstijlcoach

Deze wekelijkse wandelactiviteit is bedoelt voor mensen die tussen de 30-60 minuten kunnen wandelen. Elke vrijdag van 10-11.00u lopen er 2 Leefstijlcoaches mee ( Esther en Corine ). Met deze wandelactiviteit kan je je voorbereiden om bijv deel te nemen aan de jaarlijks terugkerende diabetes challenge waar je minimaal 5km per loopt. Deelnemen is gratis. Er wordt elke week gestart vanaf de Wijkboerderij Nieuwland. Wil je meelopen meld je dan aan bij info@leefstijlcoachingamersfoort.nl

Aanmelden

Leefstijlcoaching Amersfoort - info@leefstijlcoachingamersfoort.nl
Cursus

Alpha (Rafaël)

Alpha bestaat uit ongeveer tien interactieve bijeenkomsten waarin deelnemers het gesprek aangaan over het leven, geloof en God.

Info en aanmelden: Alpha@RafaelAmersfoort.nl

Aanmelden

Alpha Rafaël - Alpha@RafaelAmersfoort.nl
Winkels

Winkelcentrum de Nieuwe Hof

Winkelcentrum de Nieuwe Hof is het winkelcentrum voor jouw dagelijkse boodschappen en meer. Je vindt er een mooie Jumbo, een prachtige bloemenzaak, twee kapsalons, een fietsspecialist, opticien, een warme (banket)bakker, schoonheidssalon, mondhygiënist en diverse horeca.

Waar

Zonnewijzer 0
Amersfoort

Aanmelden

Mariel de Jong - mariel@bymaureen.nl - 0638201101
Gezondheid

Hatha- yoga

Yoga is goed voor je lichaam en geest, je zit weer lekker in je vel en je komt weer tot rust.

Elke woensdagavond yogales op De Bonte Koe nr.1. In de zomerperiode tot 1 sept van 19.30 tot 20.30 uur. Vanaf 1 september zijn er 2 lessen van 18.45 tot 19.45 en van 20.00 tot 21.00 uur. Wil je een keer een proefles meedoen app of mail me dan even.

Wil je meer info kijk dan even op www.natuurgeneest.com.

Wees welkom!

Met vriendelijke yogagroet,

Conja Hopman

Aanmelden

Conja Hopman - conjahopman@kpnmail.nl
Zoom