Sport

A-Dance Studio's

A-Dance Studio’s is de sportlocatie van Amersfoort.

Een dansschool, sportcentrum, ontmoetingsplek en unieke locatie in Amersfoort Nieuwland. Je kunt hier sporten, studio’s huren, dansen, workshops volgen, relaxen, mensen ontmoeten, eten of een drankje komen drinken. Wij hebben maar liefst 7 studio’s tot onze beschikking, een vergaderruimte, een mooie lounge met bar en een heerlijke binnentuin. Naast alle danslessen en sportlessen kunnen onze zalen gehuurd worden voor verschillende activiteiten.

Waar

Astronaut 12 Amersfoort

Aanmelden

Cody Loog - cody@a-dance.nl - 332851695
Viswinkels

Het spakenburgse visparadijs

Nieuw in het centrum, De Nieuwe Hof Het Spakenburgse Visparadijs voor al u verse vis en gebakken vis,heerlijke visschotels en belegde broodjes.We hebben een uitgebreid assortiment aan verse vis en alles word vers bereid kom gezellig langs en proef onze heerlijke kibbeling tot snel groetjes het spakenburgse visparadijs team

Aanmelden

Visparadijs - michel.visparadijs@gmail.com
Ontwikkeling

Nieuwland Jeugd

Nieuwland Jeugd. De plek waar kinderen van 11 tot 15 jaar levenslange vriendschappen ontwikkelen.

Toelichting

Het Jeugd Bekrachtigingsprogramma (JBP) Empowerment programma is speciaal ontwikkeld om bij de interesses van de jeugd aan te sluiten. De materialen die we gebruiken worden over de hele wereld gebruikt en zijn vertaald in verschillende talen. Het leerprogramma ziet de jeugd als een bron van energie en talent, die de capaciteit bezitten om positieve bijdragen te leveren, die er toe doen, aan zowel hun eigen ontwikkeling als aan de maatschappij waarin zij leven.

 

“Het programma omvat een serie boeken welke op een eenvoudige en tegelijk diepzinnige wijze, de jeugd aanzet om vaardigheden te ontwikkelen bij zichzelf en daarmee de maatschappij, de omgeving waarin zij leven, tot dienst te kunnen zijn.”

 

Waarom JBP?

Iedere samenleving kent jeugd: jonge mensen tussen de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Zij vormen een speciale groep met unieke behoeften aangezien zij tussen de kindertijd en volwassenheid in vallen. Een uitdagende tijd maar die soms erg verwarrend kan zijn wanneer er veel veranderingen in hen plaatsvinden. Ze bezitten mogelijkheden en capaciteiten, waar zij zich nog niet bewust van zijn terwijl zij juist mee willen tellen in de maatschappij. Het Jeugd Bekrachtigingsprogramma (JBP) helpt deze leeftijdsgroep bij het ontwikkelen van hun uitdrukkingsvermogen, hun vermogen om ethisch te handelen, en om dienstbaar te zijn.

 

Inschrijfformulier voor ouders: https://forms.gle/Z1G3qVdbAtw1joQUA

Inschrijfformulier voor kinderen: https://forms.gle/NXvFK56Z2fGRYy4z7

 

Facebook 

https://www.facebook.com/nieuwlandjeugd

E-mailadres

nieuwlandjeugd@outlook.com

Waar

Zeldertsedreef 2 Amersfoort
Idee

WBT Ons Nieuwland - buurtbudget

De gemeente Amersfoort stelt jaarlijks geld beschikbaar om buurtinitiatieven te ondersteunen. Voor 2020 stelt de gemeente €30.600,- als buurtbudget beschikbaar voor de wijk Nieuwland. Het zogenaamde Wijk Beheer Team Nieuwland (WBT Nieuwland) beheert dit bedrag met als doel Nieuwland socialer, leefbaarder, leuker en veiliger te maken.

Kom op met je plan!

 

Meer informatie zie ook:

Aanmelden

WijkBeheerTeam Ons Nieuwland - wbt@onsnieuwland.nl
Buurtinitiatief

BurenKlusTeam Nieuwland

BurenKlusTeam Nieuwland 

voor kleine klussen in en rondom je huis

BurenKlusTeam Nieuwland is een team van handige vrijwilligers die Nieuwlandse bewoners helpen met klussen. Klussen die zij zelf niet kunnen en niet kunnen betalen. Iedereen wil immers comfortabel en veilig wonen!

 

Soort klussen

De klussen die we uitvoeren variëren van het ophangen van lampen, planken, gordijnrails, brandmelders, het plaatsen van een extra leuning of steunen, het aansluiten van een wasmachine, het verhelpen van een lekkende kraan en andere kleine reparaties. Het BurenKlusTeam Nieuwland helpt met kleine klussen die in totaal maximaal een dag duren.

Intake

Elke klus start met een intakegesprek met de coördinator. Samen bekijken we de hulpvraag en de persoonlijke omstandigheden. Als dat passend is, nemen we door wat er gedaan kan worden, welke materialen nodig zijn, wat de kosten zijn en wat de verwachte eigen bijdrage is.In overleg met de coördinator wordt uiteindelijk bepaald wat precies wordt aangepakt en spreekt af wanneer.

Kosten

De kosten voor de hulpvrager zijn:

* opstartkosten €2,50

* werkzaamheden €1,- per kwartier

Bijvoorbeeld een klus van 1,5 uur kost je €8,50 (€2,50 opstartkosten en 6x €1,-). Daarbij komen nog eventuele materiaalkosten.

Betaling

Als de klus is afgerond ontvang je een rekening per mail. Dit bedrag betaal je binnen 14 dagen. 

Aanvraag

Mail naar BKTNieuwland@gmail.com

Lukt mailen niet, bel dan naar de coördinatoren Jan Huurdeman of Ton Koorman

telefoonnummer 06-21336752.

 

BurenKlusTeam is een activiteit van de stichting Samen maken we Nieuwland

Aanmelden

Jan Huurdeman - BKTNieuwland@gmail.com
Inloop

Beytna

Wij willen door middel van ons interculturele ontmoetingscentrum in Amersfoort de zelfstandig wonende senioren uit hun isolement halen en in contact brengen met andere lotgenoten. Hierdoor zal hun sociaal netwerk zich vergroten en hun zelfbeeld versterken. Wij kijken naar hun achtergrond en interesses, willen ze ondersteunen en sterker maken door middel van het aanbieden van allerlei activiteiten. Ook is er aandacht voor beweging, een wandeling maken of werken in onze eigen moestuin. Zo proberen wij er samen met de senioren een fijne dag van te maken.

Waar

Zeldertsedreef 2 Amersfoort

Aanmelden

Gul Dolap-Yavuz - info@beytna.nl - 652037269
Buurthuizen

Wijkboerderij Nieuwland

In de Amersfoortse wijk Nieuwland ligt de Wijkboerderij. Bijzondere Gasten beheert en exploiteert dit historische pand, dat voor 2012 een buurthuis was maar daarna jarenlang leeg stond. Dat doet Bijzondere Gasten samen met een leerwerkteam, die in De Deel en in de tuin zorgen voor horeca.

Een thuiszorgorganisatie (Buurtzorg) , huiskamer voor allochtone ouderen(Beytna) , kinderopvangorganisatie (Bzzzonder) en vele andere ondernemers zijn onze huisgenoten. We maken gebruik van elkaar ruimtes en werken samen waar mogelijk. Stichting Samen maken wij Nieuwland ondersteunt vanuit de Wijkboerderij diverse buurtinitiatieven. 

Waar

Zeldertsedreef 2 Amersfoort

Aanmelden

estherbuitelaar@bzzzonder.nl - 085-130 58 12
Sportverenigingen

Sportinstuif voor de jeugd, TV Nieuwland

Tot de zomermaanden organiseren wij 1 keer in de maand een (gratis) sportinstuif voor de jeugd uit Nieuwland en Kattenbroek. Lid of geen lid, als je 6 jaar of ouder bent maar 17 jaar of jonger, dan ben je van harte welkom om mee te komen sporten.

We organiseren de sportinstuif op:

Vrijdag 12 maart van 16:00 tot 18:00 uur

Vrijdag 16 april van 16:00 tot 18:00 uur

Vrijdag 21 mei van 16:00 tot 18:00 uur

Vrijdag 18 juni van 16:00 tot 18:00 uur

Inschrijven kan tot 1 week van te voren via Heinermantennis.nl/activiteiten/TV-Nieuwland.

TV Nieuwland is een gezellige tennisvereniging in de wijk Nieuwland. Je kunt ons vinden aan de Nieuwlandseweg 4, een beetje verscholen achter de bomen.

TV Nieuwland is een tennisvereniging waar sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Met 8 kunstgras-tennisbanen kan er ook in de wintermaanden heerlijk buiten worden gesport. We hebben zowel jeugd- als seniorleden en hebben op dit moment geen wachtlijst. U kunt dus meteen bij ons terecht.

Meer informatie over een lidmaatschap staat op www.tvnieuwland.nl

Waar

Nieuwlandseweg 4 Amersfoort

Aanmelden

Jeugdcommissie Tv Nieuwland - jeugd@tvnieuwland.nl
Netwerken

Steenbreek Amersfoort

Het klimaat verandert. Gezamenlijke actie is nodig om Amersfoort klimaatbestendig te laten zijn en blijven. Als we niets doen krijgen we in de toekomst steeds meer last van droogte, hitte en wateroverlast door hevige regenval.

In Amersfoort hebben groene verenigingen, ondernemers in het groen, tuinontwerpers, de gemeente en het waterschap hun krachten gebundeld in een netwerk ‘Steenbreek Amersfoort’, om samen zo veel mogelijk stenen in Amersfoortse tuinen te vervangen door groen of door waterdoorlatende bestrating. 

We stimuleren inwoners van Amersfoort voor meer planten in de tuin, op dak, aan gevels en op balkons te plaatsen en om regenwater te gebruiken. Op onze website www.amersfoortrainproof.nl kun je informatie vinden over het onderwerp en hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Meer weten over klimaatverandering in Amersfoort en hoe we hierin samenwerken met gemeente, bewonersinitiatieven en het waterschap? Klik hier voor een informatief filmpje over klimaatbestendig Amersfoort op youtube.

We willen inwoners van Amersfoort op een actieve manier bewust maken van de belangen van meer groen in de eigen omgeving. Het draait er vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken om informatie te vinden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan of bij wie je terecht kunt met vragen en aanbod, inspirerende voorbeelden van makkelijke te onderhouden tuinen. Samen maken we Amersfoort rainproof.

Aanmelden

Marieke van der Zeijden - info@amersfoortrainproof.nl
Zorg

Motus WMO

Motus WMO is een zorgonderneming die ambulante begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychosociale problematiek.Onze begeleiding is erop gericht om wanneer je daar aan toe bent weer op eigen benen te kunnen staan. Samen gaan we werken aan zelfredzaamheid en psychisch welzijn, zo mogelijk maken we hier gebruik van de mensen die om je heen staan.

Aanmelden

Arieene de Man - a.deman@motuswmo.nl - 06-51947650
Samenkomst

Ontmoetingscentrum De Herberg

 Ontmoetingscentrum De Herberg is een gastvrije plek midden in Nieuwland. Het is een geel houten gebouw, vlakbij het winkelcentrum De Nieuwe Hof en tegenover de sporthal in Nieuwland.

Elkaar ontmoeten inloop

Iedere werkdag van 10.00 - 12.00 uur staan gastvrouwen en gastheren klaar om koffie te schenken. Ook bent u welkom op de eerste en derde zondag middag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens de inloop kunt u boeken ruilen en levensmiddelen delen. Verder kunt u terecht voor informatie en advies. Wij hebben een kast met folders over organisaties en activiteiten in de wijk.

Ontmoeten tijdens activiteiten

In De Herberg ondernemen enthousiaste vrijwilligers diverse activiteiten en zetten zo hun talent voor anderen in. Zo is er een eetclub, kunt u koersballen, klaverjassen en bridge. Naast de vijfendertig activiteiten is er op de woensdag en vrijdag ochtend vroeg van 8.30 tot 10.00 uur “Bakkie Kroost” voor (groot-) ouders en kids.

Wilt u graag een activiteit in en voor de wijk organiseren, al dan niet met ondersteuning, neem dan contact op met de coördinator Carolien van Middelaar: contact.deherberg@gmail.com. Zij denkt graag met u mee!

Door corona gaan de meeste activiteiten helaas niet door. Voor het actuele aanbod kunt u op de website kijken: deherbergnieuwland.

Ook kun u zich aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief, door een mail te sturen naar: contact.deherberg@gmail.com

Waar

Watersteeg 85 Amersfoort

Aanmelden

Carolien van Middelaar - carolien.deherberg@gmail.com - 334571141
Welzijn

Buurtbestuur Nieuwland

BuurtBestuurt is de werkwijze van Indebuurt033 waarbij inwoners meebepalen wat er nodig is in hun wijk. Dat geldt voor zowel activiteiten als soorten ondersteuning die nodig zijn om prettig met elkaar samen te leven.

Inwoners brengen samen met Indebuurt033 en andere betrokken wijkwerkers de behoeften en wensen van hun wijk in kaart en bepalen dan de belangrijkste aandachtspunten waar de komende tijd aan wordt gewerkt in de wijk. Deze aandachtspunten zijn terug te vinden in de verschillende wijkplannen en een stedelijk plan.

Subsidieaanvragen voor bewonersinitiatief worden getoetst aan deze wijkplannen.

Aanmelden

Afke van der Zwaard - afke.vanderzwaard@indebuurt033.nl - 06-41.54.63.95
Zoom