Sportinstuif voor de jeugd, TV Nieuwland

Tot de zomermaanden organiseren wij 1 keer in de maand een (gratis) sportinstuif voor de jeugd uit Nieuwland en Kattenbroek. Lid of geen lid, als je 6 jaar of ouder bent maar 17 jaar of jonger, dan ben je van harte welkom om mee te komen sporten.

We organiseren de sportinstuif op:

Vrijdag 12 maart van 16:00 tot 18:00 uur

Vrijdag 16 april van 16:00 tot 18:00 uur

Vrijdag 21 mei van 16:00 tot 18:00 uur

Vrijdag 18 juni van 16:00 tot 18:00 uur

Inschrijven kan tot 1 week van te voren via Heinermantennis.nl/activiteiten/TV-Nieuwland.

TV Nieuwland is een gezellige tennisvereniging in de wijk Nieuwland. Je kunt ons vinden aan de Nieuwlandseweg 4, een beetje verscholen achter de bomen.

TV Nieuwland is een tennisvereniging waar sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Met 8 kunstgras-tennisbanen kan er ook in de wintermaanden heerlijk buiten worden gesport. We hebben zowel jeugd- als seniorleden en hebben op dit moment geen wachtlijst. U kunt dus meteen bij ons terecht.

Meer informatie over een lidmaatschap staat op www.tvnieuwland.nl

Waar

Nieuwlandseweg 4 Amersfoort

Aanmelden

Jeugdcommissie Tv Nieuwland - jeugd@tvnieuwland.nl

Steenbreek Amersfoort

Het klimaat verandert. Gezamenlijke actie is nodig om Amersfoort klimaatbestendig te laten zijn en blijven. Als we niets doen krijgen we in de toekomst steeds meer last van droogte, hitte en wateroverlast door hevige regenval.

In Amersfoort hebben groene verenigingen, ondernemers in het groen, tuinontwerpers, de gemeente en het waterschap hun krachten gebundeld in een netwerk ‘Steenbreek Amersfoort’, om samen zo veel mogelijk stenen in Amersfoortse tuinen te vervangen door groen of door waterdoorlatende bestrating. 

We stimuleren inwoners van Amersfoort voor meer planten in de tuin, op dak, aan gevels en op balkons te plaatsen en om regenwater te gebruiken. Op onze website www.amersfoortrainproof.nl kun je informatie vinden over het onderwerp en hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Meer weten over klimaatverandering in Amersfoort en hoe we hierin samenwerken met gemeente, bewonersinitiatieven en het waterschap? Klik hier voor een informatief filmpje over klimaatbestendig Amersfoort op youtube.

We willen inwoners van Amersfoort op een actieve manier bewust maken van de belangen van meer groen in de eigen omgeving. Het draait er vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken om informatie te vinden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan of bij wie je terecht kunt met vragen en aanbod, inspirerende voorbeelden van makkelijke te onderhouden tuinen. Samen maken we Amersfoort rainproof.

Aanmelden

Marieke van der Zeijden - info@amersfoortrainproof.nl

Motus WMO

Motus WMO is een zorgonderneming die ambulante begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychosociale problematiek.Onze begeleiding is erop gericht om wanneer je daar aan toe bent weer op eigen benen te kunnen staan. Samen gaan we werken aan zelfredzaamheid en psychisch welzijn, zo mogelijk maken we hier gebruik van de mensen die om je heen staan.

Aanmelden

Arieene de Man - a.deman@motuswmo.nl - 06-51947650

Ontmoetingscentrum De Herberg

Ontmoetingscentrum De Herberg, een gastvrije plek midden in Nieuwland. Wij richten ons op alle wijkbewoners, die behoefte hebben aan zo'n gastvrije plek.

We bieden hen gastvrijheid en nodigen hen uit om onder ons dak:

 • anderen te ontmoeten; en samen een sociaal netwerk op te bouwen of te versterken;
 • gastvrij en met een luisterend oor te worden ontvangen en gestimuleerd te worden om zelf gastvrijheid uit te dragen of aandacht te geven aan anderen;
 • te participeren in activiteiten en– al dan niet met onze begeleiding – activiteiten te organiseren om jezelf te ontplooien en je capaciteiten voor de buurt in te zetten.
 • Doel van de dagelijkse inloop is het welbevinden in de wijk te vergroten en de wijkbewoners in hun kracht te zetten en hun zelfstandigheid te vergroten.
 • De gasten vergroten hun sociale netwerk; vrijwilligers evenzo en bovendien ervaren zij dat zij wat betekenen voor anderen.

Waar

Watersteeg 85 Amersfoort

Aanmelden

Carolien van Middelaar - carolien.deherberg@gmail.com - 334571141

Buurtbestuur Nieuwland

BuurtBestuurt is de werkwijze van Indebuurt033 waarbij inwoners meebepalen wat er nodig is in hun wijk. Dat geldt voor zowel activiteiten als soorten ondersteuning die nodig zijn om prettig met elkaar samen te leven.

Inwoners brengen samen met Indebuurt033 en andere betrokken wijkwerkers de behoeften en wensen van hun wijk in kaart en bepalen dan de belangrijkste aandachtspunten waar de komende tijd aan wordt gewerkt in de wijk. Deze aandachtspunten zijn terug te vinden in de verschillende wijkplannen en een stedelijk plan.

Subsidieaanvragen voor bewonersinitiatief worden getoetst aan deze wijkplannen.

Aanmelden

Afke van der Zwaard - afke.vanderzwaard@indebuurt033.nl - 06-41.54.63.95

Logopedie op Dreef

Logopedie op Dreef is een nieuwe, kleinschalige praktijk in Amersfoort. U kunt bij ons terecht voor onderzoek, behandeling en advies. We zijn een allround logopedie praktijk en vinden de persoonlijke aanpak belangrijk.

Aanmelden

info@logopedieopdreef.nl

Viool & Pianolessen

Viool en pianolessen voor alle leeftijden.

Waar

Poortersdreef 109 Amersfoort

Aanmelden

Désirée Wijma - dwijma@gmail.com - 651892737

Bruin advocaat-mediator

Gaat u scheiden? Advocaat-mediator Anneke Bruin staat u en uw partner graag bij in deze vaak emotionele en onoverzichtelijke situatie. Zij heeft daarbij speciale aandacht voor de kinderen. Door haar juridische kennis kan zij u optimaal adviseren. 

Waar

Gangboord 23 Amersfoort

Aanmelden

Anneke Bruin - info@bruinadvocaat.nl

aandacht-voor Mindfulness en meditatie

Mindfulness individueel of in een groep. Door een gecertificeerd Mindfulnesstrainer die is aangesloten bij de VMBN, waardoor vergoeding bij de zorgverzekeraar mogelijk is.

Wekelijks meditatie, momenteel online.

Waar

Nieuwlandsedreef 199 Amersfoort

Aanmelden

Jacquelien Henock - jhenock@gmail.comaa - 624696185

Reanimatie Netwerk Amersfoort

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort beheert en onderhoudt het netwerk van burgerhulpverleners en AED's in de gemeente Amersfoort. Wij doen dit in samenwerking met de gemeente Amersfoort, het landelijke oproepsysteem HartslagNu en de regionale ambulancedienst RAVU.

Bij een hartstilstand is het van levensbelang voor de overlevingskansen van het slachtoffer dat binnen 6 minuten wordt begonnen met de reanimatie en met het aansluiten van de AED. Onze burgerhulpverleners worden via HartslagNu opgeroepen door de 112-meldkamer van de ambulancedienst. Zij worden direct naar het slachtoffer gestuurd of via een AED. Samen met politie en brandweer proberen we ervoor te zorgen dat de reanimatie zo snel mogelijk wordt opgestart en de AED wordt aangesloten. Nog voor de komst van de ambulance.

Om burgerhulpverlener te kunnen worden, moet u een geldig reanimatiecertificaat hebben of beroepsmatig kunnen reanimeren.

Wij zoeken in Nieuwland:

 • meer burgerhulpverleners. Kunt u reanimeren: meld u aan bij mijnhartslagnu.nl. Kunt u nog niet reanimeren, volg een reanimatiecursus (kost u een avond per 2 jaar): kijk op www.reanimatiecursus-amersfoort.nl
 • AED's die er al zijn, maar nog niet zijn aangemeld bij hartslagnu. Heeft u een AED en wilt u die beschikbaar stellen bij reanimaties in de omgeving? Meld de AED dan aan op mijnhartslagnu.nl
 • Is er nog geen AED in uw buurt? Begin dan met uw buurtgenoten een crowdfunding actie. Kijk op hartvoordebuurt.nl
 • AED-controleurs: dit zijn mensen (u hoeft niet te kunnen reanimeren) die bereid zijn om eenmaal per maand langs een of meer AED's in uw directe omgeving langs te lopen en ons door te geven als er wat mee is. Ook vragen wij u om na een reanimatie waarbij "uw" AED is opgeroepen te gaan kijken of deze meegenomen is en zo ja of deze teruggebracht is.

Aanmelden

Machiel Lambooij - info@reanimatienetwerk-amersfoort.nl - 033-8330833

Cranio Midden Nederland

Craniosacraal therapie helpt bij lichamelijke en/of emotionele klachten!

Lukt het niet meer om echt te ontspannen? Wil je je energie terug? Heb je het gevoel dat je klachten niet alleen maar fysiek zijn? Wil je patronen doorbreken en lekkerder in je vel zitten?

Dan kan cranio (sacraal therapie) helpen om het contact met je lichaam te herstellen. Doormiddel van zachte aanraking breng ik jou weer terug in je lijf.

Dit helpt jou:

 • ontspannen
 • terug in balans te komen 
 • en stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam

Herken je jezelf in bovenstaande en wil je meer weten of een afspraak plannen?Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Warme groet, Micheline 

Waar

Ruimtevaart 54 Amersfoort

Aanmelden

Micheline Vijverberg-ter Meulen - info@craniomn.nl - 654654856

De Rode Vos

Voedingscoaching

Wil je afvallen? Gezonder eten?

Weinig energie? Een ongezonde relatie met eten?

Blijf je jo-jo’en? En wil je daar definitief van af?

Het gaat niet vanzelf, het vraagt commitment. Advies en coaching zal je helpen om je doel te behalen én te behouden. Geen strenge diëten of maaltijdvervangers, maar gezond en vooral lekker eten om op een verantwoorde en blijvende manier af te vallen. Alleen dan kun je het volhouden, de rest van je leven! En…als je bewust eet, mag je alles eten, geen restricties. Ik help je er graag bij.

Ademcoaching

Veel mensen gebruiken niet hun volledige ademcapaciteit. Ze ademen beperkt in en/of onvolledig uit. Een juiste ademhaling heeft veel voordelen, zoals meer energie en rust.

Bij hyperventilatie; het aanpakken van de basis (je ademhaling) helpt je om aanvallen te reduceren en zelfs helemaal te stoppen.

Coaching

Naast Ademcoaching zijn er ook andere behandelvormen om jou te helpen. Ik maak gebruik van technieken en methoden uit diverse therapeutische stromingen die worden geïntegreerd tot een unieke en persoonlijke begeleidingsvorm, afgestemd op jou en je hulpvraag. Dat kan de ene keer een goed gesprek zijn, de andere keer een oefening voor meer inzicht, of een combinatie van beiden.

Wil je meer weten? Neem contact op of check mijn website.

Waar

Zeldertsedreef 2 Amersfoort

Aanmelden

Els de Vos - els@derodevos.nu - 0031-653552672
Zoom