Reanimatie Netwerk Amersfoort

non-profit organisatie
Hulpverlening
Instellingen
Buurtinitiatief

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort beheert en onderhoudt het netwerk van burgerhulpverleners en AED's in de gemeente Amersfoort. Wij doen dit in samenwerking met de gemeente Amersfoort, het landelijke oproepsysteem HartslagNu en de regionale ambulancedienst RAVU.

Bij een hartstilstand is het van levensbelang voor de overlevingskansen van het slachtoffer dat binnen 6 minuten wordt begonnen met de reanimatie en met het aansluiten van de AED. Onze burgerhulpverleners worden via HartslagNu opgeroepen door de 112-meldkamer van de ambulancedienst. Zij worden direct naar het slachtoffer gestuurd of via een AED. Samen met politie en brandweer proberen we ervoor te zorgen dat de reanimatie zo snel mogelijk wordt opgestart en de AED wordt aangesloten. Nog voor de komst van de ambulance.

Om burgerhulpverlener te kunnen worden, moet u een geldig reanimatiecertificaat hebben of beroepsmatig kunnen reanimeren.

Wij zoeken in Nieuwland:

  • meer burgerhulpverleners. Kunt u reanimeren: meld u aan bij mijnhartslagnu.nl. Kunt u nog niet reanimeren, volg een reanimatiecursus (kost u een avond per 2 jaar): kijk op www.reanimatiecursus-amersfoort.nl
  • AED's die er al zijn, maar nog niet zijn aangemeld bij hartslagnu. Heeft u een AED en wilt u die beschikbaar stellen bij reanimaties in de omgeving? Meld de AED dan aan op mijnhartslagnu.nl
  • Is er nog geen AED in uw buurt? Begin dan met uw buurtgenoten een crowdfunding actie. Kijk op hartvoordebuurt.nl
  • AED-controleurs: dit zijn mensen (u hoeft niet te kunnen reanimeren) die bereid zijn om eenmaal per maand langs een of meer AED's in uw directe omgeving langs te lopen en ons door te geven als er wat mee is. Ook vragen wij u om na een reanimatie waarbij "uw" AED is opgeroepen te gaan kijken of deze meegenomen is en zo ja of deze teruggebracht is.

Contact

Machiel Lambooij
Contactpersoon

Neem contact op met Machiel:

-6