Nieuws uit Nieuwland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sociaal

Denk en praat mee

Bewoners die een leuk idee hebben voor de wijk kunnen daar geld voor aanvragen. Dit kan o.a. bij de subsidieregeling via Indebuurt033. Zolang het idee aansluit bij minimaal één van de doelen uit het Wijkplan.

Ieder kwartaal worden deze subsidieaanvragen beoordeeld. Dit wordt gedaan door het BuurtBestuur. Het BuurtBestuur bestaat uit bewoners, aangevuld met mensen die in de wijk werken.

Het BuurtBestuur wil graag een breder geluid van de Nieuwlanders zelf. We nodigen je daarom van harte uit om op dinsdagavond 4 april mee te praten over de nieuwe subsidieaanvragen. Hieronder lees je hoe dit werkt. Aanmelden, of aanvullende vragen? Neem dan contact op met de Buurtnetwerker Ramon van Rootselaar (ramon.vanrootselaar@indebuurt033.nl) 06 – 105 625 70

Na aanmelden

Ter voorbereiding ontvang je per mail een samenvatting van de ingediende subsidieaanvragen. Hierin lees je wat de aanvrager voor ogen heeft. Het nieuwe initiatief moet passen bij de wensen of behoeftes van de wijkbewoners in Nieuwland.

Als Nieuwlander ken je de situatie in de wijk als geen ander! Samen  ga je met andere bewoners én een aantal leden van het BuurtBestuur in gesprek over de nieuwe aanvragen. Dit gebeurd op dinsdagavond 4 april om 19:30 uur. We verwachten rond 21:30 uur af te kunnen ronden.

En daarna?

De vragen en opmerkingen die uit deze avond komen, worden naderhand voorgelegd aan de aanvrager. De aanvragers worden een week later uitgenodigd, om samen met het BuurtBestuur deze vragen te bespreken. Op basis van deze gesprekken vormt het BuurtBestuur een advies over de aanvraag.

Dit advies wordt overhandigd aan Indebuurt033, waarna zij een definitieve beslissing maken. Deze beslissing word daarna rechtstreeks gecommuniceerd naar de aanvrager. Uiteraard hoor jij ook wat het uiteindelijke besluit is geweest. Benieuwd naar eerder toegekende subsidies? Kijk dan eens op: Toegekende subsidie - Indebuurt033

Wil je een vast aandeel leveren binnen het BuurtBestuur? Heel graag! Neem dan contact op met de Buurtnetwerker. Uiteraard ben je ook welkom om zelf een subsidieaanvraag in te dienen. Meer informatie daarover vind je in het Wijkplan.

Sociaal

Wijkplan 2023

Help jij mee om van Nieuwland een nóg mooiere wijk te maken? We zijn op zoek naar inwoners die leuke ideeën hebben voor de straat, buurt of de hele wijk. We gaan graag samen met jou aan de slag! Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel het Wijkplan 2023 door.

Dit wijkplan vormt de basis om subsidie aanvragen van Projecten#Indebuurt te toetsen. Bij het opstellen van dit plan kregen we hulp van buurtbewoners én professionals die actief zijn in de wijk. Bijvoorbeeld jongerenwerkers, gemeenteambtenaren en huisartsen. Wellicht heb je meegedaan met de wijkenquête? Dan heb je bijgedragen aan dit wijkplan. Bedankt!

In dit wijkplan vind je onze wijkdoelen. Deze zijn gebaseerd op de belangrijkste signalen die we afgelopen tijd hebben opgevangen uit de wijk. Met de doelen in dit plan streven we naar meer welzijn én gezondheid voor Nieuwlanders. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Heb jij een mooi plan of een idee voor een activiteit? Laat het mij als Buurtnetwerker dan weten.

In Nieuwland zijn inwoners actief in het BuurtBestuur. Dit doen zij samen met mensen die in de wijk werken. Gezamenlijk kennen zij de wijk goed en denken mee met inwoners die iets willen in de wijk. Het BuurtBestuur beoordeelt de subsidieaanvragen die gedaan worden. Er is altijd ruimte voor meer Nieuwlanders bij het BuurtBestuur. Heb je vragen over het BuurtBestuur, of interesse om mee te doen? Neem dan contact op!

Sociaal

Winterfestijn in en om de Wijkboerderij

Het WBT Ons Nieuwland organiseert op 10 december een supertof Winterfestijn in en om Wijkboerderij Nieuwland. De toegang is gratis, er zijn lekkere hapjes en drankjes, voor kinderen diverse leuke activiteiten én we hebben gehoord dat we visite krijgen van een "coole" dame uit een winterse Disneyfilm.

Kijk op onze site www.onsnieuwland.nl voor meer info en aanmelden.

Dat is overigens niet verplicht, maar je kunt dan wel kans maken op een leuke prijs.

Sociaal

Donderdagavond-maaltijden

Een van de activiteiten die mede door subsidie van Ons Nieuwland - Wijk Bewoners Team WBT kan plaatsvinden is: Donderdagavondmaaltijden in de Wijkboerderij Nieuwland.

Elke donderdag zal er door wijkbewoners een maaltijd worden bereid en geserveerd.

Denk hierbij aan Italiaanse avond, Burgers voor burgers, Syrische avond, Kinderrestaurant, Pannenkoekavond, enz..

De kosten voor deze maaltijden liggen tussen de €5.00 en €10.00, afhankelijk van de aangeboden maaltijd.

Op https://nieuwlandsamen.nl/.../donderdagavond-maaltijden... kun je kijken voor meer informatie.

Sociaal

WijkBBQ voor ouderen

Zaterdag 3 september was het dan zover; de Wijk-BBQ voor ouderen die in eigen kring niet de mogelijkheid hebben om samen te genieten van een gezellige BBQ, vond plaats.

Een 45-tal ouderen die in de wijk Nieuwland wonen, werden door een enthousiaste en actieve groep vrijwilligers uit Nieuwland, getrakteerd op een heerlijke BBQ. Omdat het erg lekker weer was, werd deze BBQ op het buitenterras van Wijkboerderij Nieuwland gehouden.

Eerder genoemde enthousiastelingen hebben ervoor gezorgd dat hun gasten tijdens de BBQ van heerlijke gerechten konden genieten. Er was volop; meloen met ham als voorgerecht, vlees, vis, groentes, diverse salades, sauzen, brood, en natuurlijk een heerlijke afsluiter in de vorm van een “luxe” aangekleed ijsje met daarna nog koffie of thee met wat lekkers erbij.

Dit allemaal kon natuurlijk niet plaats hebben gevonden door een royale sponsoring van o.a. Jumbo Den Blanken Nieuwland, Ons Nieuwland - Wijk Bewoners Team WBT, Kindercentrum Bzzzonder en een mooi bijdrage van een externe partij.

De bijdrage die we van de deelnemers hebben gevraagd kon hierdoor erg laag blijven en maakte deze BBQ voor elke portemonnee geschikt.

Graag willen wij (de vrijwilligers) dit soort bijeenkomsten voor deze doelgroep blijven organiseren. Na onze try-out in het voorjaar van 2022 is deze 2de keer door iedereen als zeer positief ervaren en hierdoor is het enthousiasme van de vrijwilligers alleen maar aangewakkerd.

Een van de komende activiteiten voor alle Nieuwlanders is half december een gezellige winterbijeenkomst. Denk hierbij aan vuurschalen, leuke activiteiten (voor jong en oud), lekker eten en drinken, gezelligheid. Deze activiteit zal ook rondom Wijkboerderij Nieuwland plaatsvinden..

Houd voor deze én andere activiteiten die in de wijk Nieuwland plaatsvinden de volgende Facebookpagina’s en/of websites in de gaten:

www.onsnieuwland.nl

www.samenmakenwijnieuwland.nl

www.wijkboerderijnieuwland.nl

www.nieuwlandsamen.nl

www.wijzijnnieuwland.nl

Sociaal

Vragenlijst Nieuwland 2022

Beste Nieuwlander, 

We willen graag weten hoe het gaat in Nieuwland. Met de antwoorden op deze vragenlijst krijgen we daar een beter beeld van en krijgen we beter zicht op wat er nog nodig is in de wijk. De antwoorden op deze vragen zullen eveneens gebruikt worden voor het nieuwe wijkplan. 

De link naar de vragenlijst vind je onderaan dit bericht.

Heb jij zelf een idee voor de wijk of jouw buurt? Neem dan contact op met de Buurtnetwerker Ramon van Rootselaar

Meer informatie over het huidige wijkplan? Deze is hier in te zien: https://indebuurt033.nl/wp-content/uploads/2021/12/Wijkplan_Nieuwland_2022.pdf 

Sociaal

In gesprek met onderhandelende partijen

In gesprek met de stad over te maken keuzes nieuwe coalitie

06 mei 2022

Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. De komende jaren is er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren.

De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan. Ook geven de formerende partijen aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.

In gesprek met de stad

Niet alleen om alle krachten te bundelen om al die grote opgaven te realiseren en te weten wat voor anderen belangrijk is, maar ook om samen te bewaken dat iedereen in onze stad mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Om die reden willen de formerende partijen ook nu, in het stadium van het vormen van een coalitieakkoord, in gesprek met bewoners en partijen in de stad. Deze gesprekken zijn wat hen betreft een begin van intensiever contact de komende jaren rondom grote opgaven. Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd.

Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal:

14 mei Wonen en mobiliteit

21 mei Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt

28 mei Energietransitie en economie

4 juni Sport en cultuur

11 juni Samenwerking met de stad en regio en financiën

In de gesprekken worden dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.

Aanmelden

Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.

Sociaal

Salon Proud gaat verhuizen

Salon Proud, de sfeervolle en gezellige kapsalon in Winkelcentrum de Nieuwe Hof, met persoonlijke benadering waarbij je goed advies krijgt over jouw coupe, haarkleur en thuisverzorging gaat naar een groter pand verhuizen. Zijn ze nu nog gevestigd aan de Regenboog 81, vanaf 11 april a.s. zijn ze te vinden aan de Lage Boog 122, naast Medikos. Hier hebben ze meer ruimte voor hun klanten en hoe fijn, ben je bij Medikos onder behandeling geweest, dan hoef je maar 1 deur verder om jouw haar er ook weer piekfijn uit te laten zien!

Sociaal

Kerstdiner op woensdag 22 december

Waar?         In Wijkboerderij Nieuwland Zeldertsedreef 2

Hoe laat?     Van 14:30 tot 17:00 u

Voor wie?   Volwassenen die in eigen kring niet de mogelijkheid

                  hebben om samen te genieten van een heerlijk Kerstdiner.

Kosten?      Geen. Een vrijwillige bijdrage is voldoende.

Aanmelden:       via janhuurdeman1@gmail.com

                             of 06-51090122.

Sociaal

Dit jaar geen Sint Maarten in De Herberg

Dit jaar is er, vanwege corona-omstandigheden, geen Sint Maartenviering in ontmoetingscentrum De Herberg. Wil je toch Sint Maarten vieren met je (klein-)kind? Dan kun je op 11 november terecht in de Wijkboerderij.

Geluk

Win 1 minuut gratis winkelen!

Gaat de Nieuwe Hof jouw volle boodschappenkar afrekenen? Doe jouw bon in de 'ton'!

Altijd al eens met een door een supermarkt willen rennen? Doe dan mee met deze actie van winkelcentrum de Nieuwe Hof en maak kans. Meedoen is heel eenvoudig: doe een aankoop bij de winkeliers, vraag om de kassabon, voorzie deze van naam, tel.nummer en e-mailadres (wordt alleen gebruik om de winnaars te informeren) en deponeer deze in de actiebrievenbus die bij Jumbo Den Blanken Nieuwland staat. Je mag net zo vaak een kassabon inleveren als jij wilt!

Wie weet ben jij wel 1 van de 2 gelukkigen!

Meedoen kan t/m 31 oktober. Winnaars krijgen 1 november bericht.

Sport

OPEN HUIS

Begin het nieuwe seizoen goed en kom naar A-Dance Studio’s. Doe mee met onze groepslessen in dans, bootcamp, kickboksen en bokszaktraining. Twee weken lang kun je al onze lessen helemaal GRATIS uitproberen. Maak kennis met onze sfeervolle locatie, professionele docenten en heerlijke vibe!

Graag wel even de proefles(sen) aanvragen via onze website.

Gezondheid

mindfulness training start 23 september

Ben jij of ken je iemand die regelmatig last heeft van piekeren, slecht slapen, een druk hoofd heeft of stress? Wil je meer ontspanning en focus in je werk, studie of leven? Beter je grenzen herkennen of meer genieten? Dan kan een mindfulness training zeker interessant voor je zijn.

Mindfulness helpt je om meer rust, ontspanning en plezier te ervaren in je werk, studie en leven.

De mindfulness training is een eigentijdse training die zijn effect heeft bewezen. Middels verschillende technieken en meditaties ga je dit oefenen.

Op 23 september start ik een nieuwe training en er is nog ruimte voor twee mensen in deze groep. De training wordt gegeven in de Wijkboerderij Nieuwland te Amersfoort en duurt 8 weken.

Heb je interesse, kijk eens op www.deeezmindfulness.org

Heb je vragen stuur gerust een mailtje naar deeezmindfulness@gmail.com

Gezondheid

Mindfulness trainingen in Nieuwland

Aandacht-voor biedt de mogelijkheid bewustzijn te ontwikkelen en de voordelen van aandachtvol leven te ontdekken. Op donderdagavond 5 augustus, woensdagochtend 11 augustus, woensdagavond 1 september en vrijdagochtend 10 september start de 8 weekse Mindfulness training in Nieuwland. Mogelijkheden genoeg.

Kleinschalig met persoonlijke aandacht.

Ik ben een gecertificeerd trainer en aangesloten bij de VMBN (beroepsvereniging voor Mindfulness trainers). Hierdoor is het mogelijk een vergoeding bij je ziektekostenverzekering te ontvangen. Check dit zelf bij je zorgverzekeraar. Of gebruik je scholingsbudget bij je werkgever. Lees meer op de website of bel mij.

Sport

Hip Hop Kampioen van de Benelux

Onlangs had het nieuwe team Project E van dansschool A-Dance uit Amersfoort een mooie prestatie geleverd. De groep is nog maar net bij elkaar en dit was hun eerste danswedstrijd. Aangezien dit nog niet live op het podium kon werd de wedstrijd online gehouden.

Verschillende teams uit de Benelux deden mee aan UDO (United Dance Organisation) Benelux en Project E zat in de categorie onder de 16 jaar intermediate. A-Dance is super trots op deze talentvolle kids, want zij werden maar liefst 1e en zijn dus kampioen.

Vanaf volgend seizoen zullen de wedstrijden als het goed is weer live zijn op het podium voor publiek. De dansers kunnen niet wachten om dan te schitteren op dat podium!

Cultuur

DUBBEL FEEST BIJ A-DANCE!

We mogen weer en we bestaan 20 jaar! Kom jij ook? We hebben deze week heerlijke cupcakes om het te vieren en onze bar mag ook weer open. Wij kunnen niet wachten om jullie te verwelkomen.

Duurzaamheid

Transitievisie Warmte

Amersfoort wil in 2050 CO2-neutraal zijn. We gaan op andere manieren huizen en gebouwen verwarmen en koken. De stappen die nodig zijn om wijken aardgasvrij te maken staan beschreven in de Transitievisie Warmte. Wil jij weten wat dit voor jouw wijk betekent? Lees er alles over op: www.amersfoort.nl/aardgasvrij

Groen

Project

De Dubbele Sleutel is een klein hofje in Nieuwland. Voorheen stond hier een groot klimtoestel. Deze was niet veilig meer en is weggehaald door de gemeente, waardoor er een groot zwart gat midden in het hofje ontstond. Een uitgelezen reden voor de bewoners om samen met de gemeente een herinrichtingsplan te maken. Na een paar overleggen zijn we uitgekomen op een Buurttuin die we zelf gaan onderhouden om zo de ontmoeting in het hofje te versterken. Met dank aan de tuinarchitecte van 033Groen voor het ontwerp en met dank aan WBT Onsnieuwland, Indebuurt033 en de gemeente voor het beschikbaar stellen van budgetten om het te kunnen realiseren. De afgelopen weken is er hard gewerkt om het project te laten slagen: De gemeente heeft de voorbereidingen op zich genomen, zoals nieuwe aarde, een wadi en een paadje. Daarna zijn we een maal bij elkaar gekomen om de plantjes op de juiste plek te plaatsten, onder begeleiding van de tuinman en de tuinarchitecte van 033 Groen. De plantjes zijn nog erg klein, maar het is nu al een fijne plek geworden om een kopje koffie met elkaar te drinken- voor of na het schoffelen :)- en een keer een buurtfeestje te geven. Onze buurttuin is openbaar, kom gerust eens langs om het te bekijken of er eventjes te zitten tijdens een wandeling door de buurt.

Gezondheid

Burgerhulpverleners: blijf oefenen!

Burgerhulpverleners in Nieuwland: blijf oefenen! 

In april alleen zijn er al 9 inzetten geweest bij reanimaties in de stad, al 27 sinds het begin van het jaar.  Bij al deze oproepen zijn gemiddeld 4 burgerhulpverleners opgeroepen.

Veel burgerhulpverleners hebben meer dan een jaar geleden voor het laatst geoefend. Op dit moment zijn er helaas nog steeds geen fysieke herhalingscursussen mogelijk door de Corona beperkingen.

Wij organiseren daarom sinds maart 2021 online herhalingscursussen. Ter voorbereiding oefen je thuis op je eigen pop en neem je de theorie door en kijkt wat filmpjes. Tijdens een Zoom-sessie behandelen we vragen, checken we dat iedereen de theorie snapt en laten de cursisten zien dat ze de reanimatiehandelingen nog steeds goed kunnen.

In de praktijk blijkt dat dit goed werkt

Reviews van cursisten (geplaatst met hun toestemming)

Zojuist heb ik de online herhalingscursus reanimatie gevolgd.Wat is dit overigens goed in elkaar gezet! De online herhalingscursus heb ik als heel prettig en effectief ervaren. Het werken met de reanimatiepop die je thuisgestuurd krijgt was boven verwachting. Alles was heel duidelijk en werkt goed.

Ik kan iedereen aanraden om online een herhalingscursus te volgen!

Natasja Eversen

Op 15 maart met veel plezier de online herhalingscursus gevolgd. Met twee andere cursisten en een enthousiaste docent door de theorie gegaan. Natuurlijk stof die je moet beheersen maar met de tips van de docent extra waardevol. Het praktijkdeel met onze eigen mini-Anne pop was een prima oefening. Goed om zo’n pop zelf te hebben, zodat je af en toe je vaardigheden zelf nog eens kan oefenen.

Wat mij betreft is deze onlinevorm voor herhaling vatbaar.

Fred van der Kade

Het voordeel is ook dat je een eigen pop er aan over houdt, die je tussen cursussen door kunt gebruiken om mee te oefenen. De pop kan je hier bestellen. Doe dit meteen bij je boeking voor de cursus.

Voor de maand mei hebben we op de volgende data een cursus gepland: 10, 12, 17, 20, 25 en 27 mei 2021. De cursus is van 20:00 tot 21:00 uur.

Meer info en boeken kan op www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

Sport

A-Dance OPEN HUIS OUTDOOR

Een week lang gratis dansen en/of dansen bij A-Dance. Wij beschikken over meerdere buitenruimtes en kunnen daardoor een groot aanbod bieden voor alle leeftijden. Ook jij kan dus blijven bewegen in deze gekke tijd. Bekijk het rooster op onze website www.a-dance.nl en vraag een proefles aan!

Cultuur

Nieuwlandse Speurtocht

Nieuwlandse speurtocht is gemaakt door de vrijwilligers van De Herberg. De lezing Historisch Nieuwland gaat nog lang niet door en is nu omgezet in een speurtocht, zie de website deherbergnieuwland.nl. Je kunt deze tocht in een keer wandelen of iedere dag een klein stukje. We wensen jullie veel plezier met de wandeling van 5,5 km.

Aansluitend hebben we de vraag om tijdens de wandeling jouw beeld van Nieuwland vast te leggen. Welke plek heeft voor jou een diepere betekenis? Vindt je mooi om te zien of vertelt een verhaal. Wil je deze foto met een korte toelichting voor 31 mei afgeven bij de Herberg of opsturen naar contact.deherberg@gmail.com.

De foto’s bij elkaar wordt een mooie tentoonstelling in De Herberg. Met een jury worden de foto’s bekeken en er zijn mooie prijsjes te winnen.

Gezondheid

Doe mee aan een Ommetje.

Wandelen

Jolanda heeft een goed voornemen. “Ik daag je uit! Ik doe mee aan Ommetje en ben benieuwd of jij mij kan verslaan. Gebruik de code (6WNAC) en sluit je aan bij: De Herberg . Download op https://hersenstichting.nl/ommetje”

Ga jij de uitdaging aan, maar weet je niet hoe de app op je telefoon te krijgen? Vraag dan even naar Jolanda of buren om hulp. 

Cultuur

#SupportYourLocals Diantha Gelnagels

In de rubriek #SupportYourLocals wil Wij Zijn Nieuwland de inwoners van Nieuwland kennis laten maken met de lokale ondernemers in de buurt. Wellicht wonen ze slechts een paar straten verderop! Vandaag aan de beurt: Diantha Gelnagels en meer, de nagelsalon van Nieuwlander Diantha van den Hoek.

Tijdens de lockdown heeft Diantha besloten van haar passie haar werk te maken. Na een opleiding gevolgd te hebben bij Magnetic Nails, begon ze een nagelsalon vanuit haar huis in Nieuwland. Wat je ook wil met je nagels, bijna alles is bij haar mogelijk: nagels verlengen, kleuren, steviger maken, nailart en meer! Zowel mannen als vrouwen zijn welkom en haar praktijk is vier dagen per week open. Normaliter is Diantha ongeveer 1,5 tot 3,5 uur bezig per klant, afhankelijk van hun wensen.

Met enthousiasme en plezier, en door het gebruik van kwaliteitsproducten en materialen, zet Diantha altijd een mooi eindresultaat neer. Ze is gespecialiseerd in gelnagels en haar favoriete behandeling is die bij nagelbijters. Juist omdat deze mensen niet goed weten wat ze met hun nagels moeten, en Diantha er weer een kunstwerkje van kan maken.

Geïnteresseerd geworden? Diantha is te bereiken via Facebook (https://www.facebook.com/diantha.vandenhoek of zoek Diantha van den Hoek), Instagram (@diantha_gelnagels_en_meer) en via Whatsapp (0683318923) voor vragen of het maken van een afspraak ???????? Hopelijk ziet ze je snel!

Geluk

#SupportYourLocals Rik Smale Coaching

In onze nieuwe rubriek #SupportYourLocals wil de sociale media van Wij Zijn Nieuwland de inwoners van Nieuwland kennis laten maken met de lokale ondernemers in de buurt. Wellicht wonen ze slechts een paar straten verderop! Vandaag aan de beurt: Rik Smale Coaching & Ontwikkeling

Door middel van coaching ondersteunt Rik Smale mensen in hun zoektocht naar bijvoorbeeld balans tussen werk en privé, omgaan met weerstand of leiderschapsontwikkeling. Zijn oprechte interesse in wat mensen te vertellen hebben maakt dat Rik nieuwsgierig is naar wat hen drijft en naar wat hen tegenhoudt om te doen wat ze graag zouden willen. Rik zijn passie ligt in het begeleiden van mensen bij het zetten van stappen, zowel op zakelijk gebied alsook privé.

Zijn achtergrond in het onderwijs en zijn ervaringen als (zelfstandig) ondernemer neemt Rik mee tijdens zijn coachsessies. Hij richt zich dan ook met name op het begeleiden van onderwijsprofessionals en (zelfstandig) ondernemers. Hoewel mensen soms een drempel ervaren om gebruik te maken van coaching, is het krijgen van een beetje hulp helemaal niet gek. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan om te kijken wat coaching kan betekenen voor jou.

Geïnteresseerd geworden? Bezoek de website www.riksmale.nl, bezoek de Facebookpagina https://www.facebook.com/RikSmale.Coaching.en.Ontwikkeling/, of de Instagrampagina @rik_smale_coaching . ????

Gezondheid

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je weten of craniosacraal therapie iets is voor jou?

Je kunt het ervaren in een kennismakingsgesprek, deze wordt op afspraak gemaakt.  In 15 minuten maken we kennis en leg ik uit hoe een consult er uit ziet en kun je iets vertellen over je klacht(en).

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en desgewenst kun je een afspraak maken voor een volledig consult. Een miniconsult is niet hetzelfde als een volledige behandeling.

Wil je een kennismakingsgesprek aanvragen? Klik dan op de link hieronder.

Duurzaamheid

De boekenkast

De boekenkast is verbrand.

Tot groot verdriet van onze vrijwilligers en wijkbewoners, is de boekenkast in brand gestoken. Als je een bijdrage wilt geven aan onze boekenkast kun je een bedrag overmaken op NL95INGB0006909754 t.n.v. SIA De Herberg of iedere werkdag zijn we open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt dan een bedrag pinnen of geld geven aan de gastmensen. Het geldbedrag is nog niet compleet, helaas. De vrijwilligers doen hun best om zo snel mogelijk een nieuwe boekenkast te realiseren. Want het is echt een gemis. Mocht u boeken willen schenken of willen ruilen, kom dan binnen een kijkje nemen in onze boekenkast. Leuk voor jezelf en leuk voor anderen. Bedankt voor al het medeleven die we van wijkgenoten mochten ontvangen.

Duurzaamheid

HET LOOPJE NAAR DE BOEKENKAST

HET LOOPJE NAAR DE BOEKENKAST IS VOOR SOMMIGE MENSEN ECHT HET ENIGE UITJE

Ingrid (63) uit Amersfoort, op vele fronten actief als vrijwilliger

NET WINTERSPORT

Privé vind ik dit een rijke tijd. Ik heb geen acute zorgen over mezelf of over de mensen om mij heen. Met mij, mijn man, ouders en onze kinderen gaat het goed. Deze tijd geeft mij een soort van innerlijke rust. We benadrukken niet wat we missen maar proberen er samen iets moois van te maken. Zoals een week terug, die sneeuw, dat was zo mooi! Dat was echt genieten, net wintersport.

GOEDGEVULDE BOEKENKAST

Al jaren zet ik mij als vrijwilliger in voor verschillende maatschappelijke projecten. Dat deed ik al toen ik nog werkzaam was als interim directrice van een basisschool. Zo verzorg ik al ruim acht jaar de boekenkast bij ontmoetingscentrum De Herberg in de Amersfoortse wijk Nieuwland. Er staat zowel binnen als buiten een boekenkast. Voorheen zag die er onverzorgd uit, alles stond schots en scheef. Ik maakte de kast netjes en begon de boeken te sorteren. Dat werd gewaardeerd. Dat doe ik nog steeds, toch wel zo’n vijf keer per week. Ik houd de boekenkast gevuld en actueel. Buurtbewoners mogen alle soorten boeken in de kast leggen, van kinderboeken tot tijdschriften of kookboeken. Sommige boeken neem ik mee omdat ik weet dat ik er een specifiek iemand blij mee kan maken. Zo zet ik de streekromans in het wijkcentrum apart voor een oudere dame uit de wijk.

BEHOEFTE AAN EEN PRAATJE

Het loopje naar de boekenkast is voor sommige mensen in de wijk echt het enige uitje. Het leidt hen af in deze tijd. Er wordt ontzettend veel en dankbaar gebruik van gemaakt. Ik spreek mensen vaak aan als ze in de kast zitten te snuffelen. Er is zoveel behoefte aan een praatje. Het gaat niet alleen om de boeken maar juist om de aandacht. Die oprechte aandacht geef ik graag.

SOORT OVERSLAGBEDRIJF

De boeken die oud of niet meer gangbaar zijn, worden op een andere manier (her)gebruikt. Zo komt er geregeld een man van rond de 80 jaar vanuit een andere wijk op de fiets naar ons toe. Hij neemt boeken mee voor de bibliotheek van een verzorgingstehuis. Overige boeken gaan naar een ander ontmoetingscentrum. Zij verkopen deze boeken dan op een boekenmarkt zodat zij wat geld binnenhalen voor het ontmoetingscentrum. De boekenkast is een geweldig voorbeeld van circulaire economie. Het is eigenlijk een soort van overslagbedrijf. Dat dat belangrijk is, heb ik van huis uit meegekregen, van mijn moeder. Mijn doel is om zo een bijdrage te leveren aan een duurzame economie.

GEZOND REALISME

In de eerste golf zag je veel angst bij mensen en bleven velen thuis. Nu is er een omslag en heb ik gelukkig meer gesprekken met de mensen. De angst van toen is nu omgekeerd naar gezond realisme. Ze gaan daardoor weer meer naar buiten. Al zie ik nu toch weer meer angst ontstaan door de Engelse variant, daardoor is er toch weer een groep ouderen die banger zijn geworden om naar buiten te gaan. Het is pijnlijk om te horen dat er veel eenzaamheid is bij de ouderen. Ze kijken hoopvol uit naar een praatje. Die eenzaamheid voelt steeds zwaarder, hoe langer deze tijd duurt.

TERRE DES HOMMES

Naast de boekenkast help ik een aantal keer in de week bij Terre des Hommes. Ik help in de winkel of bij het sorteren en stomen van kleding. Ik maak mij zeer grote zorgen over het klimaat, het milieu en armoede. Het komt steeds dichterbij. Ik zet mij graag in voor een duurzaam leven, voor een groene economie. Ik zal alles doen, met de talenten die ik bezit, om me daarvoor in te zetten. Nu is de winkel helaas gesloten. Ook in de winkel van Terre des Hommes wil ik er ‘met aandacht’ voor de mensen zijn. Dat waarderen de klanten. Zo kreeg ik pas een compliment, zuiver en alleen omdat ik haar had begroet met haar eigen naam. Juist het persoonlijke aspect in een winkel overstijgt het verkopen. Deze winkel verkoopt spullen voor het goede doel. Waar het echt op draait is om oprechte aandacht, op alle niveaus. Dat is zo belangrijk, juist nu.

UPDATE:

In het weekend nadat Ingrid is geïnterviewd, is de buitenkast met boeken vernield… Ingrid laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan: “We zullen doorgaan, dat zong Ramses Shaffy toch!?” Als tijdelijke oplossing staan er nu dozen met boeken op een tafel en er is een inzamelingsactie gestart voor een nieuwe kast. Wilt u een kleine bijdrage geven, dan kunt u die overmaken naar SIA De Herberg, rekeningnr. NL95 INGB 0006909754 o.v.v. geldwerfactie boekenkast De Herberg.

Met dank aan Bianca van der Linden-Snel voor het interview.

Sociaal

Mediation aan de Maanlander

Mijn naam Anneke Bruin en ik werk als advocaat en mediator in Amersfoort-Noord, met als specialisme mediation bij echtscheiding. Mijn kantooradres is per 1 december 2020 Gangboord 23 (Kattenbroek) en de bezoeklocatie Maanlander 14A (Nieuwland/Calveen).

En met ingang van het nieuwe jaar kom ik naar u toe, als u dat prettig vindt! Naar keuze kan het kennismakingsgesprek bij u thuis plaatsvinden of in gezamenlijk overleg op een andere locatie. In dit gratis gesprek inventariseer ik uw wensen en geef ik u een prognose van de kosten. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Wilt of kunt u niet naar mijn kantoor komen? Ik bied ook online mediation. Hoe ik deze mediation op afstand vormgeef, leg ik u graag in een persoonlijk gesprek uit. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Gaat u scheiden? Ik sta u en uw partner graag bij in deze vaak emotionele en onoverzichtelijke situatie. Ik heb daarbij speciale aandacht voor de kinderen.

Mediator met juridische expertise

Door mijn juridische kennis kan ik u optimaal adviseren. Bijvoorbeeld over wat er in het ouderschapsplan en convenant moet staan. Of over de alimentatie. Het convenant dat u beiden afsluit, voldoet volledig aan de wettelijke eisen. Een praktisch voordeel is dat ik als advocaat zelf de formele stukken indien bij de rechtbank. Alles in één hand dus.

Wat is mediation

Bij mediation zoekt u samen naar overeenstemming en een oplossing. Ik begeleid u daarbij en zorg dat het gesprek op een goede manier verloopt. Ik heb daarbij oog voor de onderliggende emoties en communicatieproblemen. Ik oordeel niet en stel me onafhankelijk op. Ik geef stap voor stap aan wat er geregeld moet worden. U maakt samen afspraken, die we schriftelijk vastleggen.

Sociaal

Met 50ToGo op zoek naar werk

Wij hopen dat mensen onze groep beter weten te vinden door dit artikel.

Zoom