Burgerhulpverleners: blijf oefenen!

29-04-2021

Gezondheid

Burgerhulpverleners in Nieuwland: blijf oefenen! 

In april alleen zijn er al 9 inzetten geweest bij reanimaties in de stad, al 27 sinds het begin van het jaar.  Bij al deze oproepen zijn gemiddeld 4 burgerhulpverleners opgeroepen.

Veel burgerhulpverleners hebben meer dan een jaar geleden voor het laatst geoefend. Op dit moment zijn er helaas nog steeds geen fysieke herhalingscursussen mogelijk door de Corona beperkingen.

Wij organiseren daarom sinds maart 2021 online herhalingscursussen. Ter voorbereiding oefen je thuis op je eigen pop en neem je de theorie door en kijkt wat filmpjes. Tijdens een Zoom-sessie behandelen we vragen, checken we dat iedereen de theorie snapt en laten de cursisten zien dat ze de reanimatiehandelingen nog steeds goed kunnen.

In de praktijk blijkt dat dit goed werkt

Reviews van cursisten (geplaatst met hun toestemming)

Zojuist heb ik de online herhalingscursus reanimatie gevolgd.Wat is dit overigens goed in elkaar gezet! De online herhalingscursus heb ik als heel prettig en effectief ervaren. Het werken met de reanimatiepop die je thuisgestuurd krijgt was boven verwachting. Alles was heel duidelijk en werkt goed.

Ik kan iedereen aanraden om online een herhalingscursus te volgen!

Natasja Eversen

Op 15 maart met veel plezier de online herhalingscursus gevolgd. Met twee andere cursisten en een enthousiaste docent door de theorie gegaan. Natuurlijk stof die je moet beheersen maar met de tips van de docent extra waardevol. Het praktijkdeel met onze eigen mini-Anne pop was een prima oefening. Goed om zo’n pop zelf te hebben, zodat je af en toe je vaardigheden zelf nog eens kan oefenen.

Wat mij betreft is deze onlinevorm voor herhaling vatbaar.

Fred van der Kade

Het voordeel is ook dat je een eigen pop er aan over houdt, die je tussen cursussen door kunt gebruiken om mee te oefenen. De pop kan je hier bestellen. Doe dit meteen bij je boeking voor de cursus.

Voor de maand mei hebben we op de volgende data een cursus gepland: 10, 12, 17, 20, 25 en 27 mei 2021. De cursus is van 20:00 tot 21:00 uur.

Meer info en boeken kan op www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

Contact

Machiel Lambooij
Contactpersoon

Neem contact op met Machiel:

-12