Bollen geplant, genieten in het voorjaar

Groen
Sociaal
9 december 2023

Voorjaarsbollen geplant op de geluidswal

Buurtgenoten hebben bollen geplant op een stukje geluidswal langs de A1. Hopelijk kunnen de buurtgenoten en wandelaars in het voorjaar hiervan genieten.

Vorige jaar is op de geluidswal een kruidenmengsel gezaaid. Het resultaat was een mooie klaproosweide maar dat was niet helemaal de bedoeling. Klaprozen zijn "wervers" en komen meestal niet op dezelfde plaats terug.

Initiatiefnemer Odette Dankaart heeft contact gezocht met de gemeente. In gesprek met de wijkbeheerder en een gespecialiseerd hoveniersbedrijf is een nieuw zaaiplan bedacht. Naast zomerbloeiende kruiden zijn hierin ook bloembollen opgenomen. De afspraak die is gemaakt is dat de bollen door de bewoners worden geplant.

Op 9 december '23 was het zover. Met 9 buurtgenoten zijn 5.000 bloembollen geplant. Een hele klus maar er werd goed gezorgd voor de innerlijke mens. Naast planters waren er ook buurtgenoten die voor koffie/thee met cake en mini saucijzen hebben gezorgd. Fijn dat een ieder een bijdrage levert met wat voor hem/haar haalbaar is. Tijdens het planten was er ook tijd en ruimte voor mooie gesprekken.

De arbeid is verricht en nu wachten op het voorjaar, om dan te kunnen genieten.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Margaretha Heimensen
-17