Peuterbieb geopend in Nieuwland

Sociaal
4 juli 2023

De peuterbieb is een initiatief van ABC-Amersfoort en de Bibliotheek Eemland. Ze willen alle ouders stimuleren om vaker boekjes te bekijken en te lezen met hun kinderen. 

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en het is ook reuze gezellig om dit samen te doen. De boekjes kunnen geleend worden zonder pasje van de bibliotheek. Je vind de Peuterbieb achterin Ontmoetingscentrum De Herberg (Watersteeg 85) en is iedere doordeweekse dag toegankelijk van 10:00 tot 12:00 uur. Plus de eerste en derde zondag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur.

Naast het lenen van leuke peuterboeken, zijn er ook verschillende voorleesmomenten in de wijk. Eveneens een leuk moment om andere (nieuwe) ouders uit de wijk te ontmoeten. Tijdens de oneven weken is het voorlezen op vrijdag vanaf 9:00 uur in De Herberg. Tijdens de even weken is het voorlezen op woensdag vanaf 11:00 uur in De Wijkboerderij (Zeldertsedreef 2. Het voorlezen wordt geheel gratis door vrijwilligers gedaan.

Als de leeshonger helemaal is aangewakkerd kan iedereen natuurlijk terecht in de Bibliotheek (Eemhuis, Hoogland of Vathorst) voor nog veel meer leesvoer, want alle kinderen kunnen tot 18 jaar gratis lid worden.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Rolstoelvriendelijk