Denk en praat mee

Sociaal
15 maart 2023

Bewoners die een leuk idee hebben voor de wijk kunnen daar geld voor aanvragen. Dit kan o.a. bij de subsidieregeling via Indebuurt033. Zolang het idee aansluit bij minimaal één van de doelen uit het Wijkplan.

Ieder kwartaal worden deze subsidieaanvragen beoordeeld. Dit wordt gedaan door het BuurtBestuur. Het BuurtBestuur bestaat uit bewoners, aangevuld met mensen die in de wijk werken.

Het BuurtBestuur wil graag een breder geluid van de Nieuwlanders zelf. We nodigen je daarom van harte uit om op dinsdagavond 4 april mee te praten over de nieuwe subsidieaanvragen. Hieronder lees je hoe dit werkt. Aanmelden, of aanvullende vragen? Neem dan contact op met de Buurtnetwerker Ramon van Rootselaar (ramon.vanrootselaar@indebuurt033.nl) 06 – 105 625 70

Na aanmelden

Ter voorbereiding ontvang je per mail een samenvatting van de ingediende subsidieaanvragen. Hierin lees je wat de aanvrager voor ogen heeft. Het nieuwe initiatief moet passen bij de wensen of behoeftes van de wijkbewoners in Nieuwland.

Als Nieuwlander ken je de situatie in de wijk als geen ander! Samen  ga je met andere bewoners én een aantal leden van het BuurtBestuur in gesprek over de nieuwe aanvragen. Dit gebeurd op dinsdagavond 4 april om 19:30 uur. We verwachten rond 21:30 uur af te kunnen ronden.

En daarna?

De vragen en opmerkingen die uit deze avond komen, worden naderhand voorgelegd aan de aanvrager. De aanvragers worden een week later uitgenodigd, om samen met het BuurtBestuur deze vragen te bespreken. Op basis van deze gesprekken vormt het BuurtBestuur een advies over de aanvraag.

Dit advies wordt overhandigd aan Indebuurt033, waarna zij een definitieve beslissing maken. Deze beslissing word daarna rechtstreeks gecommuniceerd naar de aanvrager. Uiteraard hoor jij ook wat het uiteindelijke besluit is geweest. Benieuwd naar eerder toegekende subsidies? Kijk dan eens op: Toegekende subsidie - Indebuurt033

Wil je een vast aandeel leveren binnen het BuurtBestuur? Heel graag! Neem dan contact op met de Buurtnetwerker. Uiteraard ben je ook welkom om zelf een subsidieaanvraag in te dienen. Meer informatie daarover vind je in het Wijkplan.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Zeldertsedreef 3A
Amersfoort