Nieuw op Wij zijn Nieuwland (503)

Vooraankondiging activiteit
Marleen Mulder

De sociale eettafel

woensdag 22 april 2020   |   17:30 uur   |   Wijkboerderij Nieuwland

Kom gezellig met ons eten in de Wijkboerderij Nieuwland.

Inloop vanaf 17.30 uur. Start maaltijd 18.00 uur.

U kunt zich opgeven tot 2 dagen van te voren. U kunt zich opgeven via socialeeettafel@gmail.com of telefonisch 06-15354574. Let op, vol is vol. Wij hebben ruimte voor 20 personen.

Prijs 5,00 p.p. Graag op de avond zelf contant betalen. 

De daarop volgende eettafel is gepland op:

vrijdag 15 mei

vrijdag 26 juni

Het adres is Zeldertsedreef 2, tegenover de apotheek.

Waarom de sociale eettafel?

...
   Nieuw project   
Ricardo Dinmohamed

Meldpunt Toeslagen

V
geplaatst op 29 maart 20, 15:26 uur

De Belastingdienst heeft meer dan 400.000 gezinnen gedupeerd. U heeft als ontvanger van toeslagen mogelijk recht op nabetaling en schadevergoeding!

Meldpunt Toeslagen gaat voor 100% schadeclaim namens alle gedupeerden. Wij zoeken iedere zaak tot de bodem uit en zullen via individuele en collectieve procedures opkomen voor uw belangen! De schadeclaim is berekend op ruim 1 miljard euro. De schade per gedupeerde gezin kan oplopen tot 25.000,- euro  of hoger, exclusief wettelijke rente van 4% en ove...

Nieuw bericht
Ewoud H.

Kaart voor Berenjacht in Amersfoort Nieuwland!

geplaatst op 28 maart 2020, 14:50 uur, door Ewoud H.

Ik wilde mijn beer aanmelden voor de Berenjacht, maar op de landelijke kaart staat maar één beer in heel Nieuwland :-(.  De landelijke kaart blijkt overbelast te zijn met 650.000 beren. De beren vermenigvuldigen zich sneller dan het Coronavirus zelf (gelukkig!). Gelukkig is er inmiddels ook een kaart voor Amersfoort. Bij dit artikel zit een linkje naar het formulier waarop je je beer alsnog kunt aanmelden. Die van mij staat er al op.

Nieuw bericht
Nelleke Dumoulin

Voedselbank voor mensen in nood

geplaatst op 28 maart 2020, 10:07 uur, door Nelleke Dumoulin

De Voedselbank staat ook open voor mensen in Nieuwland die plotseling weinig inkomen hebben. Hopelijk kunnen ze dit volhouden met uw donaties en geld van de overheid dat is toegezegd. Deze informatie is over genomen van hun WEBSITE

Ben je nog geen klant, maar heb je geen geld voor eten?
Wij nemen nog steeds nieuwe klanten aan. Ben je bijvoorbeeld zzp’er of heb je een nul-urencontract en zit je door de crisis in de problemen? Bel dan ’s ochtends met kantoor: 033 – 472 19 37. Wij noteren een aantal...

Nieuw bericht
Ontmoetingscentrum De Herberg

Stel eens een andere vraag!

geplaatst op 28 maart 2020, 09:48 uur, door Ontmoetingscentrum De Herberg

Het nieuws gaat veel over corona. We beleven weinig, omdat we allemaal thuis moeten blijven. Mocht je regelmatig in telefoongesprek zijn met een ander, heb het dan bewust eens over wat anders. Hierbij een vooorbeeld van andere gespreksonderwerpen. Maar bedenk iets dat bij jullie beiden past:

  • Welke naam kreeg je van je ouders? Ben je vernoemd naar iemand? Ben je blij met je naam?
  • Op welke datum ben je geboren en in welke omstandigheden?
  • Hoe groot was jullie gezin? Was je de oudste? Heb je broers...
Nieuw bericht
Ontmoetingscentrum De Herberg

Aandacht voor signalen van financieel misbruik!

geplaatst op 28 maart 2020, 09:12 uur, door Ontmoetingscentrum De Herberg

De lokale Alliantie financieel veilig ouder worden, vraagt aandacht voor het volgende;

Willen jullie allen, juist in deze roerige en onzekere periode rondom het Corona virus, extra alert zijn op de signalen van financieel misbruik?
De eerste gevallen zijn helaas al vernomen, mensen die in goed vertrouwen hun pinpas en code mee hebben gegeven aan anderen om boodschappen voor hen te doen en nooit meer iets van die mensen hebben gehoord.
Ouderen en overige kwetsbare mensen zullen meer dan anders teru...

Vooraankondiging activiteit
Rineke De Wit

Noortje & Rineke: Meet in Music in de boogkerk

vrijdag 17 april 2020   |   20:00 - 22:15 uur   |   Boogkerk

Al zes jaar reizen ze samen naar Duitsland en Frankrijk om concerten te geven in de mooiste basilieken. Met ‘MEET in MUSIC’ brengen ze hun muziek nu naar Nieuwland. Noortje van Middelkoop en Rineke de Wit (woonachtig in Nieuwland) kennen elkaar namelijk via de cruises van Amicitia, waar ze met hun afwisselende optredens en vrolijke noten inmiddels een grote schare fans achter zich hebben verzameld. “We zijn net zussen. Zo zit je samen lachend en kletsend in het bubbelbad op het bovendek onder de...

Nieuw bericht
Jan Ouwerkerk

Schoonmaak verkeersborden

geplaatst op 27 maart 2020, 16:55 uur, door Jan Ouwerkerk

Zomaar op een vrijdagmiddag. Schoonmaken van verkeersborden en dat door een jongen welke in de wijk met zijn trapfiets met aanhang en voorzien van trap met schoonmaakmaterialen. Zelf stak hij twee duimen omhoog maar van mij verdient hij een dikke pluim.

Nieuw bericht
Heleen Vonk

Wat betekent het coronavirus voor mantelzorgers

geplaatst op 26 maart 2020, 16:19 uur, door Heleen Vonk

Wat betekenen de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus voor jou als mantelzorger? Deze uitzonderlijke situatie vraagt erom dat we elkaar zoveel mogelijk helpen. Wij vanuit Indebuurt033 geven je graag advies en tips waar je terecht kunt voor informatie.

‘Beperk je bezoek aan oudere en kwetsbare mensen.’ Dat is één van de maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus. Een begrijpelijk advies, want we willen mensen beschermen.  Maar hoe doe je dat als je mantelzorger b...

Nieuwe aangeboden dienst
Fajari Bertels-Thenu

Online zangles (gratis proefles)

geplaatst op 26 maart 20, 14:42 uur, door Fajari Bertels-Thenu

Ben je aan huis gekluisterd en wil je graag zangles? Ik help je graag door middel van online zanglessen via Zoom, Skype of Whatsapp Video. Heb je interesse meld je dan aan voor een gratis proefles.

Heb je altijd al willen zingen, maar nooit gedurfd? Of wil je je oude passie weer oppakken? Loop je tegen dingen aan tijdens het zingen? Ben je hees na het zingen? Slaat je stem over tijdens een liedje?

Dit zijn zo maar wat dingen die je bij het zingen erg in de weg kunnen zitten, maar die je met een ...

Vooraankondiging activiteit
Renske van Twillert

The Girls Get Together

donderdag 2 april 2020   |   19:00 - 21:00 uur   |   Wijkboerderij Nieuwland

Clubavond voor alle meiden in Nieuwland van 11 - 15 jaar. Een plek om elkaar te ontmoeten, te chillen, serieuze gesprekken te voeren, thee te drinken, te gamen en meer gezelligheid.

Nieuwe wens
Daniël van Veldhuizen

Een pumptrack in Nieuwland!

sinds 24 maart 20
Opgroeien van kinderen > Sport

Hallo allemaal ik ben Daniël ik ben 13 jaar. Zoals de meeste mensen weten gamen Jongens van mijn leeftijd heel veel maar ik ben minder gaan gamen toen ik het ook leuk vond om te gaan mountainbiken maar, ik moet heel veel fietsen (50 min) om bij een pumptrack of een mountainbike route te komen. Als ik daar dan ben ben ik al helemaal uitgeput. en ik moet dan ook nog terug fietsen. Daarom dacht ik waarom maken we er niet een in nieuwland! Ik heb al twee locaties bedacht (foto's bij documenten). Ik ...

Nieuwe aangeboden dienst
Afke van der Zwaard

Corona-hulp

geplaatst op 23 maart 20, 15:25 uur, door Afke van der Zwaard

Wat is het hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven er in Amersfoort ontstaan om elkaar als inwoners en organisaties te helpen in tijden van het Corona-virus.

Op onze website www.indebuurt033.nl vind je naast diverse praktische tips en informatie over o.a. de bereikbaarheid van onze informatiewinkels, ook een pdf-overzicht met daarin per wijk de initiatieven rondom Coronahulp die zijn ontstaan in onze stad. Dit overzicht wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie die wij ontvangen van...

Update
Han Kiela

Project-update bij De Gesprekstafel - nu digitaal

geplaatst op 22 maart 2020, 21:34 uur, door Han Kiela
In verband met het Coronavirus zijn we nu een digitaal gegaan. Kijk op Gesprekstafel.nl
Vooraankondiging activiteit
Jacquelien Henock

Mindfulness training start op woensdagochtend 6 mei a.s.

elke woensdag   |   9:00 - 11:30 uur   |   Aandacht-voor

Het voorjaar komt eraan, een mooi moment om jezelf weer te laten zien. Je wilt misschien tijd besteden aan je uiterlijk, maar hoe zit het van binnen?

Woensdagochtend van 09:00 - 11:30 uur, start op 6 mei (vervolgens 13, 20, 27, 3, 10, 17 en 24 juni) de 8 weekse Mindfulnesstraining. 

 

Nieuwe aangeboden dienst
Carolien van Middelaar

Boeken ruilen

geplaatst op 20 maart 20, 17:26 uur, door Nelleke Dumoulin

De bibliotheek is dicht, met als effect dat in de Boekenruilkast, in de tuin van De Herberg, druk wordt geruild.

Misschien komt het ervan om je boekenkast op te ruimen? Je kunt je boeken, als het wat meer is, iedere maandag tot donderdag van 9.30 uur tot 10.15 uur naar binnen brengen. Wij zorgen dan dat ze aangevuld worden in de Boekenruilkast. Zo kunnen in deze tijden anderen ze weer lezen en zich vermaken.

Voor ouderen liggen in de boekenkast binnen ook verouderde streekromans. Onduidelijk voo...

Nieuwe blogpost
Ontmoetingscentrum De Herberg

Burgermeester bij De Herberg

geplaatst op 20 maart 2020, 14:10 uur, door Ontmoetingscentrum De Herberg

Het heeft de burgemeester toch behaagd om een bezoek te brengen aan ons mooie ontmoetingscentrum. Jammer dat jullie er niet bij aanwezig konden zijn.  Gelukkig is het vastgelegd.

Vooraankondiging activiteit
Carolien van Middelaar

De levensmiddelen ruilkast is beperkt open

ma 23 mrt 2020 - ma 6 apr 2020   |   9:30 - 10:15 uur   |   Ontmoetingscentrum De Herberg

De afgelopen week was het enorm druk in de supermarkten en er werd gehamsterd. Dit heeft ook effect op de Voedselbank, die het overschot meestal krijgt. Mocht je wat nodig hebben, kijk gerust in de levensmiddelen ruilkast van De Herberg en neem iets mee. Ook brengen is welkom. We zijn van maandag tot donderdag open, van 9.30 uur tot 10.15 uur. Gelijk met het Prikpunt van Het Meander.

Natuurlijk neem je alle richtlijnen van de overheid in acht. Houd afstand van tenminste 1,5 meter.

Duurzaamheid i...

Nieuwe wens
Wim de Haan

Binnenkort een DUO-fiets in Nieuwland !?

sinds 19 maart 20
Zorg & welzijn > Kwetsbare groepen

We zijn al een heel eind op weg om binnenkort een DUO-fiets in Nieuwland beschikbaar te krijgen. Mensen die heel graag zouden willen en om één of andere reden moeite hebben met het fietsen, kunnen dan met een maatje of een vrijwilliger gezamenlijk een dagdeel deze DUO-fiets gebruiken. De standplaats wordt de Wijkboerderij aan de Zeldertsedreef 2.


Om de uitleen en ook het hele project goed en duurzaam te laten verlopen zijn we op zoek naar vrijwilligers:
* Vrijwilligers die mee willen fietsen
* Vri...

Update
Ingrid ter Haar

Project-update bij MOOI?! ANDERS

geplaatst op 19 maart 2020, 20:03 uur, door Ingrid ter Haar
Project afgerond
In verband met het coronavirus is besloten om de afsluiting van MOOI?! ANDERS niet door te laten gaan.
Nieuw bericht
Nelleke Dumoulin

Regels voor het boodschappen doen

geplaatst op 19 maart 2020, 14:15 uur, door Nelleke Dumoulin

Overgenomen van de facebookpagina van Jumbo Nieuwland

Meer nieuws