Etalage van Nieuwland

Ontdek de 38 specialiteiten van onze lokale ondernemers

Therapeuten

Kinesiologie en Bioresonantie

Loop je steeds vaker tegen je grenzen aan? Bereik je op de een of andere manier je doelen niet (thuis, op je werk of sport)? Probeer dan eens de unieke combinatie van Kinesiologie en Bioresonantie.

Voor meer informatie zie: https://www.degezondheidsdriehoek.nl

Advies

Activiteiten van Bewoners033

Wie is Bewoners033 en wat kan Bewoners033 voor bewoners betekenen?

Bewoners033 is een onafhankelijke netwerkorganisatie, opgericht en gerund door vrijwilligers. Ter ondersteuning van alle bewoners-initiatieven die zich inzetten om Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen nóg mooier en prettiger te maken. Bewoners033 is er voor al die mensen die bij het starten of doorzetten van een initiatief behoefte hebben om met andere initiatiefnemers van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en gebruik te maken van elkaars kennis en kennissen. Zij doet dit onder meer door het organiseren van:

- De Broedplaats: een keer per kwartaal wordt een bijeenkomst georganiseerd, waar bewoners hun idee of bestaand project presenteren en een concrete hulpvraag stellen aan de bezoekers van de broedplaats.

De brainstorm hierover levert vaak bruikbare suggesties of nieuwe contacten op, die je verder kunnen helpen. Voor aanvang van de presentaties genieten we gezamenlijk van een (gratis) maaltijd. Een leuke manier om alvast kennis te maken met elkaar!

- De Burgerborrel: een netwerkbijeenkomst die twee keer per jaar georganiseerd wordt, want ‘kennis maken = kennis delen’. Onder het genot van een drankje inspireren en motiveren we elkaar. Een aanrader, kom eens kijken.

- Het Inloopspreekuur: elke laatste maandag van de maand (niet in de zomervakantie) in het Eemhuis (Eemplein). Hier kun je binnenlopen om van gedachten te wisselen over je idee of initiatief en vragen te stellen. Een goede kans dat de vrijwilligers van Bewoners033 je met tips of advies verder kunnen helpen.

- Advies033: Ervaren initiatiefnemers helpen starters op weg of onderweg bij uitdagingen. Dit doet Bewoners033 ook in samenwerking met o.a.de Rotary. Mail je vraag naar advies033@bewoners033.nl en we gaan aan de slag om te kijken wat Bewoners033 kan betekenen. Eenvoudiger kan het niet!

 

Bewoners hebben de meeste kennis van hun eigen wijk en er zijn gelukkig altijd bewoners te vinden zijn die het heft in eigen hand nemen en actief aan de slag gaan. Ook Amersfoort telt een groot aantal initiatieven die heel verschillend zijn. Sommige van deze bewonersactiviteiten leiden na meestal veel inspanning door vrijwilligers tot prachtige resultaten. Regelmatig is het opstarten of het realiseren lastig. En dan kan Bewoners033 ondersteuning bieden.

Therapeuten

Ik heb klachten en nu verder...?

Vaak nek-, rug-, buik-, hand of voet-klachten? Is dit herkenbaar voor jou? vaak zonder duidelijke medische reden, zonder duidelijk oorzaak. Het is mogelijk dat je lichaam nare herinneringen vasthoud, die jij allang vergeten bent. Het kan bijvoorbeeld ontstaan na een ongeluk, operatie, een moeilijke periode, verlies van dierbaren. Maar ook je zwangerschap en bevalling kunnen hier een rol in spelen.

Je kunt naar deze klachten gaan leven en zo kunnen jouw emoties opstapelen zonder dat je het weet ga je daar op reageren. Opeens verdrietig, heel moe zijn, de dagelijkse belasting wordt je teveel...

wanneer je jezelf in de tekst herkent, gun jezelf even tijd om bij mij langs te komen voor een vrijblijvend gesprekje, je bent hartelijk welkom.

Rina kerkhof              www.dewitteopaal.nl                 rina@dewitteopaal.nl      06278798234

 

Therapeuten

Essentia Zorg

Zit je tegen een burn-out aan of bemerk je spanningen in je lichaam die eigenlijk eerder opgelost hadden kunnen worden? Neem jezelf en je lichaam serieus. Voorkomen is beter dan genezen!

Of je preventief een vinger aan de pols wilt houden of aan die ene klacht wilt werken. Je kiest zelf wanneer je een behandeling in wilt zetten vanuit je Essentia Zorg pakket.

Het Essentia Zorg pakket, verzeker jezelf van een preventieve als wel een oplossingsgerichte aanpak van je eigen gezondheid.

Het Essentia Zorg pakket (duur: 1 jaar)

 • €65 p/m;
 • 12 behandelingen met 25% korting per jaar;

Het Essentia Zorg pakket (duur: 2 jaar)

 • €32,50 p/m;
 • 12 behandelingen met 50% korting per jaar;

Omdat veel zorgverzekeraars geen vergoeding meer bieden voor alternatieve geneeswijzen of pas rendabel zijn na 14 behandelingen kan je gebruik maken van het Essentia Zorg pakket als alternatief.

Wil je graag weten of Essentia Therapie bij jouw hulpvraag past? Bel dan voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Prijs

€20,80
Therapeuten

Ervaringen van clienten

Monique Riem: Na de eerste sessie heeft Nienke mij van veel rug en nekpijn verlost, wat de fysiotherapeut nooit gelukt is. Nienke is zeer bekwaam, neemt alle tijd om naar je te luisteren. Ben zeer tevreden en raad haar zeker aan.

Rebecca Schroeder: Fijne therapeut! Doet het super!

Ervaring Mireille

Ik vond de behandeling erg fijn, zeker de behandeling van een uur. Ik voelde mijn lichaam weer als 1 geheel en mijn hoofd voelde veel lichter, alsof ik een paar kilo kwijt was. Veel dichter bij mezelf en in mijn zachtheid. Daarna veel emoties gevoeld zoals: verdriet, boosheid, etc.

Kortom: veel losgelaten en het gaf me ook inzichten.

Nienke heeft een prettige energie en de kwaliteit om mensen weer in hun kern terug te plaatsen. Bijzondere en vrolijke, speelse persoonlijkheid. En puur!

Ervaring Arjen Kiers

Ik kwam Nienke tegen op een een bedrijfsbeurs(ROB) in Nijkerk. Ik ben direct gaan liggen, ik had er wel vertrouwen in. Het was heel goed. Ik voelde me na afloop weer fris en open, mijn vermoeidheid was weg en mijn schoudergebied zat minder vast. Verder vertelde ze nog wat over mij, wat helemaal raak was. Ik weet iets over healing Reiki etc. en ik vond haar erg goed. Een aanrader! Nogmaals bedankt Nienke.

Ervaring Linda

Tijdens de ROB beurs in Nijkerk, heb ik kennis gemaakt met Nienke en een korte behandeling mogen ondergaan. Al jaren, als gevolg van een auto ongeluk, kamp ik regelmatig met behoorlijke rugklachten/bekken scheefstand. Ik ben onder de indruk van het effect van de slechts 15 minuten durende ‘kennismakingsbehandeling” ik ga zeker een vervolg afspraak maken voor een volledige behandeling.

Nienke bedankt!

Ervaring Zina Benabed

Nienke is een zeer zorgzame lieve jonge vrouw die een talent heeft om mensen te helpen in de meeste brede zin van het woord. We hebben nu een aantal energetische- en reiki sessies gedaan en ik voel me elke keer stukken beter. Ik ben meer in balans, meer geaard en gewoon gelukkiger na zo’n sessie.

Heel bizar om mee te maken dat iemand zo kan in tappen op je lichaam.

Ik raad Nienke aan iedereen aan die het gevoel heeft dat ze baat hebben bij reiki of energetische sessie!

Ervaring Marissa

Zelf ben ik nooit zo van de alternatieve geneeswijzen, maar deze ervaring heeft me echt veranderd en ik kijk nu geheel anders tegen deze therapievorm aan. De omgang tijdens het consult was professioneel en zeer prettig. Zelf heb ik geen moment gehad dat het te zweverig begon te worden, dit vond ik zelf erg fijn, want daar was ik dan ook in eerste instantie bang voor. Concluderend ben ik ontzettend blij dat ik ben meegenomen naar de therapiesessie van Nienke.

Werkte aan een eetstoornis met meerdere oorzaken en ADD.

Ervaring Esther

Ik heb het consult met Nienke erg prettig ervaren. Haar duidelijke manier van communicatie en werkwijze waarin ze tot de kern komt is zeer verhelderend en zinvol. Ook haar healing heeft een enorme uitwerking, waarin je als herboren weer verder kunt.

Ervaring Marley van der Vaart

Ik heb laatst een Regenisis (touch) Healing behandeling van Nienke gehad en ik vond dit zeer bijzonder.

Daarom hierbij mijn verhaal.

Een aantal weken geleden heeft Nienke mij het een en ander uitgelegd over de Regenesis touch behandeling, ze liet mij wat lezen over "blue dot energy" en ik was gelijk geïntrigeerd. Ze vertelde mij hoe deze behandeling ook zou kunnen helpen bij mijn langdurige rug klachten doordat zij mijn ‘blue dots’ in beweging kan zetten.

Dit vond ik wel interessant klinken en we besloten om een behandeling te gaan doen.

Ik moest wel aan Nienke toegeven dat ik een beetje sceptisch was, met mijn medische kennis begon ik er gelijk allemaal theorieën op los te laten waarom dit niet zou kunnen werken, maar ik wilde het wél proberen.

De behandeling begon met een uitleg van Nienke over wat ze precies ging doen, vervolgens deed ze een mooi muziekje aan en mocht ik op een plek gaan staan in de ruimte waar ik ‘veilig’ elke kant op kon bewegen, dat laatste vertel ik zo direct wat over.

Nienke ging vlak achter mij staan en begon bepaalde plekken op mijn rug aan te raken met de toppen van haar vingers. Ze zette haar vingers bijvoorbeeld in mijn nek en hield ze daar dan een lange tijd stil. Ik wist niet zo goed wat de bedoeling daar van was, maar ik merkte na een tijdje dat ik iets onstuimigs in mijn lijf begon te voelen. Ik bedacht me dat dat moest zijn waar ik over had gelezen; Nienke was met haar "blue dot energy", mijn blue dots aan het bewegen! Het gevoel van onrust en onstuimigheid werd langzaam steeds erger en Nienke zei tegen mij “ontspan je maar, laat je maar gaan”. Ik probeerde haar woorden op te volgen, maar ik merkte dat ik nog erg in mijn hoofd bezig was; “wat zijn we nou precies aan het doen?”, en “moet dit nu echt gaan werken? Staan we hier een beetje achter elkaar stil te zijn”.

Na een poosje lukte me het om dit gevoel steeds meer los te laten en mij inderdaad ,tot mijn verbazing, te ontspannen. Het onstuimige gevoel in mijn lichaam wilde mijn lichaam laten bewegen en door de verkregen rust besloot ik me daar aan over te geven. Terwijl we stonden begon mijn rug alle kanten op te bewegen, naar voren, opzij, ik draaide mijn bekken heen en weer. En terwijl dit gebeurde hield Nienke haar vingers op die specifieke plekken op mijn rug. (hiervoor waren we dus op een veilige plek in de ruimte gaan staan.)

Terwijl ik meer en meer los liet, ontspande, merkte ik niet alleen dat mijn lichaam in beweging werd gebracht, maar ook mijn geest. Allerlei emoties kwamen voorbij en ik voelde dat er een link was tussen de zere plekken in mijn rug en de emoties die ik beleefde.

Ik besefte me, dat mijn pijnlijke rug eigenlijk een directe reflectie was van mijn (onderdrukte) gevoelens!

De behandeling heeft wel een uur geduurd uiteindelijk, en na afloop merkte ik dat door het bewegen van mijn (blue dot) energie niet alleen bepaalde gevoelens aan het licht waren gekomen, maar sommige pijnlijkheden ook waren opgelost. Mijn hoofd voelde leeg en mijn rug voelde recht.

Ik ben in een keer overtuigd geraakt van deze methode. Ik raad de behandeling van Nienke echt aan voor iedereen, met of zonder lichamelijke klachten.

Marley van der Vaart (fysiotherapeut in opleiding)

Onder andere behandeld aan Scoliose.

Ervaring client

Ruim een jaar geleden heb ik je leren kennen bij een evenement. Gelijk had ik een goed gevoel en je zei dat ik op mijn moment welkom ben ik de praktijk. Inderdaad, ongeveer een jaar later kwam het moment om contact/hulp te zoeken. De tijd er tussen was je al wel vaak in mijn gedachten.

Toen kwam ons gesprek, waarbij ik dacht snel even iets op te lossen. Je had slecht nieuws en het klopte. Al die jaren, zoveel mensen die mij hulp proberen te geven om aan mijzelf te werken. Uiteindelijk heeft alles een doel en wordt je wijzer. Maar alleen jij hebt mij ogen geopend en iets gedaan waardoor het zichtbaar werd. Het is moeilijk en zwaar om te weten dat alles een leugen was. Een partner die alleen maar aan zichzelf denkt. Ik krijg de bewijzen en het doet pijn. Maar ik word ook strijdbaar. Mijn familie heb ik terug, de rest… Angst en onzekerheid, ik moet vertrouwen. Geloven in mijzelf en het recht. Een eigen veilige plek voor mij en mijn zoontje waar we ons zelf kunnen zijn. Mijn zoontje weet dat hij niet alles tegen papa moet zeggen anders flipt hij. Zo jong en zo wijs. Mijn moeder zegt, het komt goed. Je zoon komt wel naar jou. Wees niet bang.

Nienke, bedankt voor het laten zien, hoe moeilijk ook. Nu kan ik bouwen aan mij/ons en ons beschermen. Nu weet ik het en kan ik mijzelf hopelijk snel terug vinden.

Liefs en bedankt.

Ervaring Henk Proosten

Ik voelde wat spanning toen Nienke begon. Ze vroeg of ik mijn voeten wilde voelen voor betere gronding vanuit mijn wortel chakra. Direct begonnen mijn voeten te gloeien alsof ik in een warm bad stapte. Daarna voelde ik druk op mijn oren, nek en daarna mijn schouders, werkelijk ongelofelijk hoe dit werkt. Een heel speciaal gevoel, tintelingen en warmte. Ze bleef doorgaan en voelde mijn buik vibreren, warm en fijn. Ik was heftig verrast hoe het mogelijk was dat ze dit bij mij kon laten gebeuren. Nienke vertelde mij dat ik beter in staat zou zijn om mijn hoofd leeg te maken om beter in contact te kunnen staan met mijn gevoel en intuïtie. Het zou 3 tot 7 dagen doorwerken in mijn lichaam, wat een gevoel! Mijn bloed voelt aan als een warme rivier nu. Dit moeten buiten gewoonlijke krachten zijn, geen ontkenning mogelijk. Dankjewel Nienke, prachtig wat je allemaal te weeg kunt brengen. Ik zal het nooit vergeten.

Ervaring cliënt

Heel fel bedankt voor jouw mails!! Je hebt mij erdoor “gesleurd”.

Ik heb vandaag mijn 2de regenesis sessie gehad + hypnose.

Bij de eerste regenesis sessie voelde ik het enorm, ook spiritueel & nu voelde ik niets tijdens de sessie.

Op het eerste zicht voel ik mij beter, maar als ik achterom kijk, dan denk ik: “Wat was dat allemaal?! De 3 weken die voorbij zijn… Wat was dat voor iets?! Wat is mij overkomen?!”

Therapeuten

Intuïtieve coaching

Aan de hand van een diepgaand/intuïtief gesprek halen we de kern uit je verhaal/vraagstuk en leggen we daarmee onbewuste patronen bloot en kom je zelf tot nieuwe inzichten.

Ik werk met erkenning, herkenning en het inzetten van je eigen mogelijkheden, eventueel ondersteund door een tafelbehandeling om even niet te praten en te ontspannen.

Intuïtieve coaching werkt goed bij het aanpakken van de oorzaak van de volgende klachten:

 • Stress;
 • Burnout;
 • Depressies;
 • AD(H)D;
 • HSP;
 • Hoofdpijn/migraine/kluster hoofdpijn;
 • Darmklachten (PDS);
 • NSS;
 • PTSS;
 • Eetstoornissen.

Tevens vinden veel lichamelijke klachten een oorzaak bij stress. Denk maar aan stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn en buikpijn.

Bij een aantal klachten zoals hoofdpijn kan Regenesis Touch ook goed werken. Deze combinatie is dan ook prima mogelijk.

Kosten: 65 euro per uur. -> Het Essentia Zorg pakket

Wil je graag weten of Essentia Therapie bij jouw hulpvraag past? Bel dan voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Therapeuten

Regenesis Touch (alt. fysio)

Regenesis Touch is een alternatief op fysiotherapie maar kan uiteraard ook naast elkaar ingezet worden in overleg.

Deze methode is zeer effectief bij nek, schouder, rug en bekkenklachten en werkt aan de hand van triggerpoints.

De behandeling bevat geen massage of kraken maar brengt het lichaam wel in beweging waardoor de betreffende klachten verminderen en vaak ook verdwijnen. Dit gebeurt door de stimulatie van de betreffende triggerpoints. Deze bevinden zich vanaf de schedelrand, langs de ruggengraat, schouders en bij het bekken.

Het thuis doen van oefeningen is niet nodig omdat de methode lang nawerkt. Uiteraard kan Regenesis ook in combinatie met reguliere fysiotherapie indien nodig en in overleg.

Kosten: 65 euro per uur. -> Het Essentia Zorg pakket

Wil je graag weten of Essentia Therapie bij jouw hulpvraag past? Bel dan voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Therapeuten

EMDR Trauma therapie

EMDR (Trauma therapie bij o.a. (C)PTSS)

EMDR is een zeer effectieve methode voor het behandelen van 1 of meerdere trauma's.

Een trauma is te herkennen als een gebeurtenis waar een emotionele lading op zit en waar je in het dagelijkse leven last van hebt zoals bijvoorbeeld herbelevingen. Geen enkel trauma is hetzelfde.

Het trauma (of meerdere trauma's) gaan we in kaart brengen en de lading ervan omlaag halen zodat de klachten hiervan verminderen of zelfs verdwijnen.

Aan de hand van geluid (klikjes) via een koptelefoon, tikjes op de knieën en op de handpalmen wordt de lading van het trauma wat op dat moment naar voren wordt gehaald, verwerkt. Dit kan ingezet worden voor meerder trauma's naast eventuele andere behandelmethoden.

Kosten: 65 euro per uur. -> Het Essentia Zorg pakket

Wil je graag weten of Essentia Therapie bij jouw hulpvraag past? Bel dan voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Therapeuten

Behandelingen

Een behandel sessie duurt gemiddeld 1 uur voor lichamelijke en/of psychische klachten en kan bestaan uit:

 1. EMDR (Trauma behandeling bij o.a. (C)PTSS): Aan de hand van geluid (klikjes) via een koptelefoon, tikjes op de knieën en op de handpalmen wordt de lading van het trauma wat op dat moment naar voren wordt gehaald, verwerkt. Dit kan ingezet worden voor meerder trauma's naast eventuele andere behandelmethoden.
 2. Regenesis Touch (alternatieve fysiotherapie): Deze methode is zeer effectief bij nek, schouder, rug en bekkenklachten en werkt aan de hand van triggerpoints. Het thuis doen van oefeningen is niet nodig omdat de methode lang nawerkt.
 3. Intuïtieve coaching: Aan de hand van een diepgaand gesprek halen we de kern uit je verhaal/vraagstuk en leggen we daarmee onbewuste patronen bloot en kom je zelf tot nieuwe inzichten. Ik werk met erkenning, herkenning en het inzetten van je eigen mogelijkheden, eventueel ondersteund door een tafelbehandeling om even niet te praten en te ontspannen.
 4. Tafel behandeling (energetisch): Een tafelbehandeling werkt in op opgeslagen stress en onbewuste patronen om die vervolgens te verwerken. Lichaam en geest komen weer terug in balans waardoor lichamelijk en psychische klachten verminderen.

Kosten: 65 euro per uur. -> Het Essentia Zorg pakket

Wil je graag weten of Essentia Therapie bij jouw hulpvraag past? Bel dan voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Welzijn

Wijkplan 2022 is er!

Voor het nieuwe jaar hebben we een update van ons wijkplan. Met als wijziging nieuwe contactpersonen, maar verder zijn we op de goede weg en gaan we vooral samen door met een stevige sociale basis leggen in Nieuwland!

Gezondheid

deeezmindfulness

Naast de yoga bijeenkomsten die ik wekelijks begeleid ga ik mindfulness trainingen verzorgen in de Wijkboerderij Nieuwland.

Vanaf 23 september start ik hiermee. Er zijn 8 bijeenkomsten en een stiltedag. Binnen deze training leer je meer te leven in het hier en nu en jij minder te laten leiden door de zorgen van morgen en herinneringen uit het verleden. De training biedt je een programma aan waarin je door middel van verschillende oefeningen dit kan beoefenen, zowel tijdens de bijeenkomsten als thuis. Ik werk met een kleine groep van maximaal zes deelnemers in de Wijkboerderij Nieuwland.

Ben je iemand die regelmatig last heeft van piekeren, slecht slapen, een druk hoofd of stress? Wil je meer focus in je werk en leven? Beter je grenzen herkennen of meer genieten? Dan kan mindfulness zeker interessant zijn.

De mindfulness training helpt je om meer rust, ontspanning en plezier te ervaren in je werk, studie en leven. 

Mocht je interesse hebben of iemand in je netwerk, werk of vriendenkring kennen voor wie mindfulness helpend kan zijn, zou je dit bericht willen delen. 

Mocht je interesse of vragen hebben, stuur mij gerust een berichtje.

Meer informatie : www.deeezmindfulness.org

Flexplekken

Flexwerken

In de Workspace van Peer! ben je dagelijks welkom om te komen (net)werken. De koffie is gratis. Het enige dat wij van jou vragen in ruil voor je werkplek is dat je openstaat voor contact en bereid bent jouw kennis met onze community te delen.

HET GAAT OM HET ONTMOETEN

Netwerklunch

Elke dag faciliteren we een netwerklunch, waarbij we flexwerkers met elkaar in contact brengen. Dit levert weer nieuwe verbindingen en samenwerkingen op. Er zijn gemiddeld zo’n 8 mensen aanwezig. De lunch kost €3,60. Schuif gerust aan, ook als je je eigen lunch meeneemt. Het gaat om het ontmoeten.

IEDEREEN IS WELKOM

Wie werken er in de workspace?

Bij Peer! werken veel flexwerkers uit de zakelijke dienstverlening, zp’ers, maar ook mensen die een ‘thuis’werkdag hebben of een functie waarbij ze veel onderweg zijn, zoals sales- en marketingmanagers. Iedereen is welkom.

Bijeenkomsten

Vergaderruimte huren

Bij Peer! kun je vergaderzalen huren voor twee tot acht personen (coronaproof). Ook zijn er intieme coachruimtes beschikbaar. In de zakelijke omgeving van Peer! zorgt de gastvrije ontvangst voor een vruchtbare vergadering.

Boek nu je vergaderruimte!

Vrijwilligerswerk

BURENklusteam

voor kleine klussen in en rondom je huis

BurenKlusTeam Nieuwland is een team van handige vrijwilligers die Nieuwlandse bewoners helpen met klussen. Klussen die zij zelf niet kunnen en niet kunnen betalen. Iedereen wil immers comfortabel en veilig wonen!

 

Soort klussen

De klussen die we uitvoeren variëren van het ophangen van lampen, planken, gordijnrails, brandmelders, het plaatsen van een extra leuning of steunen, het aansluiten van een wasmachine, het verhelpen van een lekkende kraan en andere kleine reparaties. Het BurenKlusTeam Nieuwland helpt met kleine klussen die in totaal maximaal een dag duren.

Intake

Elke klus start met een intakegesprek met de coördinator. Samen bekijken we de hulpvraag en de persoonlijke omstandigheden. Als dat passend is, nemen we door wat er gedaan kan worden, welke materialen nodig zijn, wat de kosten zijn en wat de verwachte eigen bijdrage is.In overleg met de coördinator wordt uiteindelijk bepaald wat precies wordt aangepakt en spreekt af wanneer.

Kosten

De kosten voor de hulpvrager zijn:

* opstartkosten €2,50

* werkzaamheden €1,- per kwartier

Bijvoorbeeld een klus van 1,5 uur kost je €8,50 (€2,50 opstartkosten en 6x €1,-). Daarbij komen nog eventuele materiaalkosten.

Betaling

Als de klus is afgerond ontvang je een rekening per mail. Dit bedrag betaal je binnen 14 dagen. 

Aanvraag

Mail naar BKTNieuwland@gmail.com

Lukt mailen niet, bel dan naar de coördinatoren Jan Huurdeman of Ton Koorman

telefoonnummer 06-21336752.

 

BurenKlusTeam is een activiteit van de stichting Samen maken we Nieuwland

Coaching

Lady's Linked

Lady’s Linked is een netwerk van vrouwelijke lotgenoten, ervaringsdeskundige buddy’s en juristen. Allen hebben zij ervaring met psychische/narcistische mishandeling binnen een relatie (huiselijk geweld), in de familie, met vrienden of collega's.

Psychisch en vaak ook lichamelijk geweld is hen niet vreemd en weten daardoor dus ook vaak wat jij nodig hebt en sluiten aan bij jou hulpvraag. Uiteraard worden ze allemaal getraind om zo de beste hulp aan jou (de hulpvragers) te kunnen bieden.

Praat met lotgenoten en/of ervaringsdeskundigen over:

 • Psychische geweld (narcistische mishandeling NPS);
 • Lichamelijk geweld;
 • Huiselijk geweld (geweld in relationele zin).

Het netwerk bestaat uit:

Gratis online hulp/lotgenoten contact

Het gratis online netwerk bied jou je eerste stappen in je zoektocht naar de juiste hulp. Je kunt gebruik maken van de Discord chat/telefoon, Facebook groep en alle online documentatie op zowel deze website als op de Facebook groep. Uiteraard is de ervaringsdeskundige buddy ook gratis op een eenmalige bijdrage na om het gratis netwerk draaiende te houden.

Voor extra steun, tips en informatie. Er is altijd wel iemand die een passend antwoord heeft. In de chat groep zit het bestuur, ervaringsdeskundige buddy’s en lotgenoten. Daarnaast zijn er verschillende thema kanalen.

Praat met lotgenoten en/of ervaringsdeskundige in de groep of 1 op 1 via de telefoon app of internet browser.

Wil je in contact met lotgenoten komen en je verhaal graag kwijt? Plaats je verhaal dan op de besloten Facebook groep. Ook heb je via deze groep toegang tot handige documenten/checklists.

De juridische App is geheel gratis en aan te vragen per SMS/WhatsApp.

Een ervaringsdeskundige buddy nodig?

Een Buddy helpt jou bij lastige gesprekken, bij het schrijven van e-mails en als luisterend oor. Onze Buddy’s zijn getrainde ervaringsdeskundigen, zetten zich belangeloos in en worden gesteund door ons netwerk van andere buddy’s en juristen.

Buddy worden?

Wil jij je inzetten als buddy en heb jij zelf ervaring als slachtoffer van narcistische mishandeling/psychisch geweld?

Ja! Ik wil mij graag inzetten als buddy.

Buurtinitiatief

Project "Buurttuin De Dubbele Sleutel."

De Dubbele Sleutel is een klein hofje in Nieuwland. Voorheen stond hier een groot klimtoestel. Deze was niet veilig meer en is weggehaald door de gemeente, waardoor er een groot zwart gat midden in het hofje ontstond. Een uitgelezen reden voor de bewoners om samen met de gemeente een herinrichtingsplan te maken. Na een paar overleggen zijn we uitgekomen op een Buurttuin die we zelf gaan onderhouden om zo de ontmoeting in het hofje te versterken, met dank aan de tuinarchitecte van 033Groen voor het ontwerp. En ook met dank aan Indebuurt033, WBT Onsnieuwland, en de gemeente voor het beschikbaar stellen van budgetten om het te kunnen realiseren. De afgelopen weken is er hard gewerkt om het project te laten slagen: De gemeente heeft de voorbereidingen op zich genomen, zoals nieuwe aarde, een wadi en een paadje. Daarna zijn we een maal bij elkaar gekomen om de plantjes op de juiste plek te plaatsten, onder begeleiding van de tuinman en de tuinarchitecte van 033 Groen. De plantjes zijn nog erg klein, maar het is nu al een fijne plek geworden om een kopje koffie met elkaar te drinken- voor of na het schoffelen :)- en een keer een buurtfeestje te geven.

Onze buurttuin is openbaar, kom gerust eens langs om het te bekijken of er eventjes te zitten tijdens een wandeling door de buurt!

Cursus

Eigen groente kweken met weinig ruimte

Groei & Bloei Amersfoort heeft een nieuw cursusprogramma. We beginnen op 6 mei in Het Groene Huis met een vierdelige cursus biologisch moestuinieren. In juni, september en november organiseren we workshops bloemschikken. Zie https://amersfoort.groei.nl/

Moestuinieren kan overal en is niet alleen weggelegd voor tuinbezitters. Iedereen die een vensterbank of balkon heeft kan ook eetbare gewassen telen in potten of bakken.

In deze cursus leer je de basis van het biologisch moestuinieren. In vier avonden krijg je veel tips over heerlijke groenten en fruit, het zaaien en oogsten, vruchtwisseling, het inrichten van je balkon of tuin en ontdek je wat biodiversiteit kan doen.

De eerste cursusavond gaat over het starten van een moestuin. Het inrichten, de zaaikalender en het zaaien zelf. Tijdens de avond gaan we voorzaaien en je gaat met een zaaibakje naar huis.

De tweede avond gaat over het verzorgen van de planten tot aan de oogst. We kijken naar de bodem en bemesting daarvan en wat er verder zoal moet gebeuren voordat er geoogst kan worden (uitplanten, voeden, wieden, mulchen en het beschermen van de planten). We geven je enkele plantjes mee zodat je van oogst verzekerd bent!

De derde avond heeft als onderwerp wisselteelt en kleinfruit: de keuze, het snoeien en verdere verzorging. Daarnaast is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Wat ging er goed, zijn problemen herkenbaar, hoe gaan anderen daarmee om?

Tijdens de laatste cursusavond maken we alvast plannen voor het volgend jaar. Een nieuw teeltplan maken, zaden drogen, wat te doen met je grond in de winter, groenbemesters, e.d.

Docent Aart Hartog is al jaren een vervend moestuinder. Al vele jaren verbouwt hij, met behulp van een aantal principes vanuit de permacultuur, zijn eigen groenten, fruit en snijbloemen. Thuis maakt hij van de groenten en fruit heerlijke gerechten! Verder houdt Aart zich bezig met het ontwerpen van eetbare tuinen en is hij verbonden aan het ‘Jong leren eten programma’ als schoolmoestuincoach. 

Wanneer en waar: donderdag 6 mei, donderdag 27 mei, dinsdag 24 augustus en dinsdag 19 oktober, van 19:30 -21:30 uur bij Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort.

Kosten: voor leden van Groei & Bloei € 65,00 en voor niet-leden € 70,00. Dit zijn de totale kosten voor vier avonden. Het is inclusief materiaal om te starten met zaaien en enkele plantjes.

Meer informatie en aanmelden: per e-mail naar infocursus.genb@gmail.com

Schilders

Schilderijen

Mijn naam is Joke Naber van der Schuit. Heb het tekenen ontdekt en ben er veel mee bezig.

Ik maak honden en katten van pastel, portretten van olieverf of aquarel. Daarnaast diverse voorstellingen in opdracht of naar mijn gevoel.

Lezen

'Kind van Water' van Kelly Naber

2e Boek van Kelly Naber. Te bestellen via haar persoonlijk of via uw boekhandel.

Lotte staat voor een groot woud. Om haar heen is het mistig. Ze voelt een grote angst voor het woud. Het liefste wil ze wegrennen, maar ze kan zich niet bewegen. Lotte voelt hoe ze naar het woud getrokken wordt. Automatisch begint ze te lopen.

Lotte von Wasser is een vrij normale tiener, afgezien van haar gave om emoties van anderen te voelen. Dan krijgt ze last van nachtmerries over een vreemd woud. Daarom wordt ze naar haar grootmoeder gestuurd die in het Zwarte Woud woont. Voor het eerst hoort ze dat ze eigenlijk een elf is. Lotte raakt verwikkeld in een strijd tussen goed en kwaad. Om die strijd te kunnen winnen, zal ze nog veel over zichzelf moeten leren, maar ook over de elfen om haar heen. Wat zijn de verhoudingen tussen de elfen en wie kan ze nu écht vertrouwen?

Prijs

€17,95
Zorg

Craniosacraal therapie

Cranio

Craniosacraal therapie, kortweg cranio, is een lichaamsgerichte therapie met zijn oorsprong in de osteopathie. Bij cranio wordt het bindweefselsysteem gebruikt om klachten in het lichaam te behandelen. Door technieken met zachte aanraking verdwijnen de blokkades. Dit helpt om klacht(en) te laten verminderen of op te lossen én inzicht te krijgen in de oorzaak ervan. Functioneert je bindweefselsysteem goed dan zorgt dit voor een soepel en ontspannen bewegend lichaam.

Cranio helpt bij klachten zoals:

 • Nek-, rug en/of schouderklachten,
 • Stress en stress gerelateerde klachten
 • Hoofdpijnklachten, 
 • Onbegrepen klachten (SOLK)
 • Bekkenklachten
 • Burn-out
 • Buikklachten (Spastische darm, prikkelbaar darmsyndroom (PDS)
 • Slaapproblemen
 • Chronische pijnklachten
 • .....

Ervaren of kennismaken

Ervaar je klachten als hierboven omschreven en wil je ervaren wat craniosacraal therapie voor je kan doen? of Wil je eerst een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten? 

Prijs

Gratis
Meedoen

Toegekende subsidies #Indebuurt

Elk kwartaal worden er nieuwe subsidies toegekend, ook in Nieuwland zijn welzijnsprojecten mogelijk gemaakt met ondersteuning van Indebuurt033.

Klik op de link naar het overzicht hieronder, om te zien welke projecten de vorige jaren van start gingen.

Wil je ook een sociale activiteit starten in de wijk, neem contact met me op om te kijken wat er mogelijk is.

afke.vanderzwaard@indebuurt033.nl

Meedoen

Subsidie aanvragen 2e kwartaal 2021

Heb je een goed idee voor een activiteit of project in jouw buurt of in de stad? Draagt het bij aan de sociale doelen die in de wijkplannen of het stedelijk plan beschreven staan? Vertel anderen over jouw idee en verzamel mensen om je heen die je kunnen helpen het idee verder uit te werken. Heb je financiering nodig voor jouw activiteit? Dan kan je bij ons per kwartaal een aanvraag voor financiële ondersteuning indienen voor activiteiten en projecten in 2021.

Gebruik het Nieuwlandse wijkplan 2020-2021 bij je aanvraag (kijk ook op deze site bij organisaties > Buurtbestuur > etalage).

Aanvraagformulier

Via het aanvraagformulier kun je nu subsidie aanvragen voor het de tweede subsidieronde van 2021. De aanvraag sluit op 31 maart 2021. Uiterlijk 12 mei 2021 ontvang je de beschikking.

Welzijn

Wijkplan Nieuwland 2020-2021

De inwoners van Nieuwland willen een fijne buurt waar mensen prettig wonen en samenleven. Een buurt waar je je thuis voelt en waar mensen omzien naar elkaar. En waar iedereen op zijn of haar manier kan meedoen en iets kan betekenen door zich actief voor de buurt in te zetten. Daarover gaat dit wijkplan.

Dit plan is geschreven voor en door Nieuwlanders. Het plan beschrijft de belangrijkste punten waar wijkbewoners behoefte aan hebben. We kijken hierbij naar welzijn èn gezondheid. Nieuwland doet namelijk mee met De Gezonde Wijk-aanpak van GGD en gemeente Amersfoort. Ideeën voor het plan kwamen van zowel inwoners, professionals als vrijwilligers die in Nieuwland werken. Bijvoorbeeld van: bewonersstichtingen, buurtbestuur, De Herberg, De Wijkboerderij, Beytna, buurtsportcoach, consultatiebureau, huisartsen, jongerenwerker, winkeliers, wijkagent, wijkmanager, sociaal wijkteam en wijkverpleging.

Mensen die wonen/werken in Nieuwland worden van harte uitgenodigd om plannen te maken en uit te voeren. We gebruiken het wijkplan ook om aanvragen van de subsidie Projecten#Indebuurt te toetsen. Kijk voor cijfers en meer informatie over de wijken op: www.indebuurt033.nl/in-de-wijk

Ondernemershuis Nieuwland

Tienerclub Nieuwland

Thee en koekjes, chillen en je thuis voelen, creatieve en meidendingen doen, maar ook ruimte voor serieuze gesprekken over echte dingen. De meidenclub Nieuwland is er voor jou! Elke donderdagavond van 19.00 – 20.00u programma en daarna chilltijd tot 21.00u. We starten zodra we genoeg vrijwilligers hebben om de club te leiden.

Burenklusteam Nieuwland

Hebt u hulp nodig bij een klus in of rond huis? Dan kan het BurenKlusTeam uit de wijk u misschien helpen. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. Wij nemen dan contact op met de aanvrager en houden een intake gesprek. Bij goedkeuring wordt door de klusser een klus afspraak gemaakt.

Duo Fiets te huur

Mensen die graag willen fietsen, maar dit om één of andere reden niet meer kunnen, kunnen de DUO-fiets huren voor een dagdeel. Samen met een maatje of een vrijwilliger kan de fiets uitgeleend worden. Standplaats de Wijkboerderij aan de Zeldertsedreef 2.

De Sociale Eettafel

Eetclub voor alleenstaande vrouwen

Weinig geld en toch graag willen uit eten? Maak dan kennis met de eet club. Iedereen bereid zijn maaltijd thuis. En komt aan het einde van de maand met hun lekkere gerechten bij elkaar. De maaltijd wordt in de Herberg evt. opgewarmd en de tafels gedekt. Samen wordt alles d.m.v. een lopend buffet gegeten. Het leuke is dat er met een ieders talent zoveel mogelijk rekening wordt gehouden en er van verschillende culturen wordt gegeten.

Kinderrestaurant

Wil je lekker uit eten, maar niet een standaard kindermenu? Kom dan naar ons Kinderrestaurant. Zit je op de basisschool en woon je in Nieuwland? Dan ben je welkom in ons restaurant onder begeleiding van een ouder/verzorger. Wij doen de boodschappen en samen met jou maken we daar iets lekkers van. Jij eet alleen wat je lekker vindt en kunt op deze manier ook iets nieuws uitproberen, zonder dat je je bord leeg MOET eten. Proberen is leren! We starten samen met jou vanaf 17.30 uur met de voorbereiding en gaan om 18.00 uur met z’n allen aan tafel. De kosten voor de maaltijd zijn €5,-p.p. (inclusief toetje en drinken). Waar en wanneer is het Kinderrestaurant geopend • WijkBoerderij Nieuwland, Zeldertsedreef 2, Nieuwland. • Van 17.30 uur – max. 19.30 uur

Prijs

€5,00

Rots en Water Training

Voor jongens en meisjes die steviger in hun schoenen willen staan. Die beter voor zichzelf op willen komen en meer op zichzelf willen leren vertrouwen. Kinderen snappen snel dat je Rots én Water kunt zijn en ervaren wat er gebeurt als je te Rotsig of té Waterig bent. Kinderen leren hierin balans te vinden en krijgen zo meer zelfvertrouwen, meer zelfbeheersing en meer zelf kennis, de 3 pijlers van de training.

Prijs

€195,00

Wij-Atelier

Iedere werkdag van dinsdag – vrijdag is er in de Deel in Wijkboerderij Nieuwland Inloop & Ontmoeting en Informatie & Advies. Inloop & Ontmoeting wordt georganiseerd door bewoners uit de wijk. Informatie & Advies wordt georganiseerd door bewoners en door mensen vanuit de formele en informele zorg. Van ma - vr is er van 8:30-12:30 u lekkere koffie en is iedereen van harte welkom. We proberen elke dag gelegenheid te geven informatie delen of te ontvangen over mogelijkheden en verdere samenwerking in de wijk .

Prijs

Gratis
Beweging

Buurtsportcoach Nieuwland

Onze opdracht is zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging brengen. Samen met onze SRO-collega’s creëren wij de optimale condities om jong en oud te laten bewegen en sporten. Beweging is namelijk veel meer dan alleen het fysieke aspect. Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer midden in de maatschappij.

Om dit te bewerkstelligen werken we intensief samen met professionals in de wijken, scholen en organisaties. Daarnaast spelen de sport en beweegaanbieders in de stad een cruciale rol. Om deze reden hebben wij een team van verenigingsadvisering die verenigingen ondersteunen, adviseren en helpen ontwikkelen.

Onze missie; samen alles in beweging zetten om zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging te brengen.

In Nieuwland is Pim van Manen actief als buurtsportcoach. Als je vragen hebt over het sportaanbod in Amersfoort, of welke sport of activiteit het beste bij je past: neem contact met ons op!

Prijs

Gratis
Training

Rots en Water Training

Veel kinderen op de basisschool vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen. Ze kunnen hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Hierdoor worden ze steviger, weerbaarder en gelukkiger! We helpen kinderen weer in hun kracht te komen, talenten te ontdekken, zodat ze daar de rest van hun leven profijt van kunnen hebben. 

De focus van deze trainingen ligt vooral op de positieve energie; wat gaat er al goed? We bouwen samen aan het zelfbeeld, vergroten van zelfvertrouwen, zelfbeheersing. 

De trainingen zijn speels ingericht. Door middel van visualisaties, Rots en Water oefeningen (sportieve, sociale competentie) en door creatief bezig te zijn, komt uw kind weer in zijn/haar kracht te staan en zal het weer gaan “stralen”!

Hoe pakken we dit aan:

Kinderen die zich “te rotsig” gedragen leren de kwaliteit “water” meer te gebruiken en kinderen die “te waterig” gedragen leren de kwaliteit “rots” meer te gebruiken.

In de training leren kinderen:

 • in hun kracht te staan
 • hun gevoelens beter te uiten/ te communiceren
 • zich beter te ontspannen
 • op zichzelf vertrouwen
 • beter met grenzen om te gaan

Therapeuten

Ster!k

Elk kind heeft het recht om te stralen, een ster te zijn in zijn eigen leven. Soms zit het tegen en heb je wat hulp nodig. Door er samen aan te werken, word jij weer STER!K

Het is deze overtuiging die centraal staat in mijn aanpak. Elk kind is in de basis in orde. Het kind is niet het probleem, maar hetgeen waarmee het mee kampt is het probleem.

Vanuit succeservaringen werk ik aan het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen. Door gezamenlijk de weg naar oplossingen te vinden, leer ik kinderen om te gaan met voor hen moeilijke situaties.

Bij STER!K staat het kind centraal. Tijdens de therapie richt ik me vooral op de binnenwereld van het kind. Maar ook de buitenwereld, zoals het gezin, de familie, vriendjes en school, spelen een belangrijke rol. Door zijn binnenwereld te leren kennen leert het kind beter om te gaan met de buitenwereld.

Door te praten, te luisteren, te observeren en te spelen verdiep ik me in de belevingswereld van kinderen.Kinderen krijgen soms in hun (vroege) jeugd te maken met kleine of grote traumatiserende situaties: een echtscheiding, gepest worden, overlijden van een dierbare, buiten gesloten worden, geen vriendjes of vriendinnetjes hebben, zich anders voelen dan anderen, langdurige ziekenhuisopname etc. Dit kan tot belemmeringen leiden, ook op latere leeftijd.

Ster!k is een zelfstandige praktijk voor Integratieve Kinder-/jeugdtherapie. Dat is een kortdurende, oplossingsgerichte therapie gericht op kinderen tot 18 jaar, waarbij het kind uitdrukkelijk centraal staat. Integratieve kindertherapie gaat ervan uit dat kinderen op hun eigen wijze aangeven op welke manier ze het beste geholpen kunnen worden. Het uitgangspunt is dat een kind bewust en onbewust veel verschillende hulpbronnen heeft die hem of haar kunnen helpen te bereiken wat hij of zij wil.

Angelique Lenden van Ster!k behandelt ook kinderen die beschikken over een hoge mate van sensitiviteit. Een hoogsensitief persoon neemt alle kleine nuances, veranderingen, ontwikkelingen en prikkelingen binnen en buiten zichzelf zeer sterk waar. Dit komt omdat hun rechterhersenhelft sterker ontwikkeld is dan gemiddeld en hun zenuwstelsel gevoeliger is afgesteld. Zo sterk en gevoeliger dat we ze hoogsensitief noemen.

Lees meer op de website

Coaching

Ster!k Talent

Sta STERIK

Ieder kind heeft talent. Zijn eigen kwaliteiten en vaardigheden. In deze trainingen leert uw kind zichzelf op een speelse manier steeds beter kennen en ontdekt het zijn/haar talenten. De focus van deze trainingen ligt vooral op de positieve energie; wat gaat er al goed? Samen bouwen we aan het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van uw kind. De training is met name bedoeld voor kinderen (7-12 jaar) die (over)gevoelig zijn, kinderen van gescheiden ouders of kinderen die sociaal-emotioneel even een duwtje in de rug nodig hebben. De training bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur en zal gegeven worden in kleine groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. 

De trainingen zijn speels ingericht. Door middel van visualisaties, oefeningen en door creatief bezig te zijn, komt uw kind weer in zijn/haar kracht te staan en zal het weer gaan stralen!

In de training leren kinderen op een speelse manier:

 • in hun kracht te staan
 • hun gevoelens beter te uiten / te communiceren
 • zich beter te ontspannen
 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • beter met grenzen om te gaan

Ontspanning

Ayurvedische Massage

Een ontspannende lichaamsmassage met warme kruidenolie

Prijs

€80,00
Lezen

Boek Snoesje, de Spaanse asielkat.

Een beschrijving van de uitdagende reis van een getraumatiseerd poesje uit Spanje. Een jaar lang volg ik met liefde haar moedige reis.

Prijs

€18,99
Zoom