Toegekende subsidies #Indebuurt

Elk kwartaal worden er nieuwe subsidies toegekend, ook in Nieuwland zijn welzijnsprojecten mogelijk gemaakt met ondersteuning van Indebuurt033.

Klik op de link naar het overzicht hieronder, om te zien welke projecten de vorige jaren van start gingen.

Wil je ook een sociale activiteit starten in de wijk, neem contact met me op om te kijken wat er mogelijk is.

afke.vanderzwaard@indebuurt033.nl

Aanmelden

Afke van der Zwaard - afke.vanderzwaard@indebuurt033.nl - 06-41.54.63.95

Subsidie aanvragen 2e kwartaal 2021

Heb je een goed idee voor een activiteit of project in jouw buurt of in de stad? Draagt het bij aan de sociale doelen die in de wijkplannen of het stedelijk plan beschreven staan? Vertel anderen over jouw idee en verzamel mensen om je heen die je kunnen helpen het idee verder uit te werken. Heb je financiering nodig voor jouw activiteit? Dan kan je bij ons per kwartaal een aanvraag voor financiële ondersteuning indienen voor activiteiten en projecten in 2021.

Gebruik het Nieuwlandse wijkplan 2020-2021 bij je aanvraag (kijk ook op deze site bij organisaties > Buurtbestuur > etalage).

Aanvraagformulier

Via het aanvraagformulier kun je nu subsidie aanvragen voor het de tweede subsidieronde van 2021. De aanvraag sluit op 31 maart 2021. Uiterlijk 12 mei 2021 ontvang je de beschikking.

Aanmelden

Afke van der Zwaard - afke.vanderzwaard@indebuurt033.nl - 06-41.54.63.95

Wijkplan Nieuwland 2020-2021

De inwoners van Nieuwland willen een fijne buurt waar mensen prettig wonen en samenleven. Een buurt waar je je thuis voelt en waar mensen omzien naar elkaar. En waar iedereen op zijn of haar manier kan meedoen en iets kan betekenen door zich actief voor de buurt in te zetten. Daarover gaat dit wijkplan.

Dit plan is geschreven voor en door Nieuwlanders. Het plan beschrijft de belangrijkste punten waar wijkbewoners behoefte aan hebben. We kijken hierbij naar welzijn èn gezondheid. Nieuwland doet namelijk mee met De Gezonde Wijk-aanpak van GGD en gemeente Amersfoort. Ideeën voor het plan kwamen van zowel inwoners, professionals als vrijwilligers die in Nieuwland werken. Bijvoorbeeld van: bewonersstichtingen, buurtbestuur, De Herberg, De Wijkboerderij, Beytna, buurtsportcoach, consultatiebureau, huisartsen, jongerenwerker, winkeliers, wijkagent, wijkmanager, sociaal wijkteam en wijkverpleging.

Mensen die wonen/werken in Nieuwland worden van harte uitgenodigd om plannen te maken en uit te voeren. We gebruiken het wijkplan ook om aanvragen van de subsidie Projecten#Indebuurt te toetsen. Kijk voor cijfers en meer informatie over de wijken op: www.indebuurt033.nl/in-de-wijk

Aanmelden

Afke van der Zwaard - afke.vanderzwaard@indebuurt033.nl - 06-41.54.63.95

Ondernemershuis Nieuwland

Sociaal Juridische Dienstverlening

In de Informatiewinkels helpen vrijwilligers en Sociaal Juridisch Dienstverleners inwoners met vragen over onder andere inkomen, belastingen, kwijtschelding gemeentelijke belastingen en GBLT, toeslagen, het mantelzorgcompliment en aanvragen voor DigiD. We helpen inwoners met de aanvraag van financiële regelingen of fondsen. Daarnaast adviseren wij bij geschillen met uw werkgever, huisbaas, consumentenkoop, brief van justitie of echtscheiding. Wij stellen samen met de inwoner bezwaarschriften op en bieden hulp bij ingewikkelde brieven.

Duo Fiets te huur

Mensen die graag willen fietsen, maar dit om één of andere reden niet meer kunnen, kunnen de DUO-fiets huren voor een dagdeel. Samen met een maatje of een vrijwilliger kan de fiets uitgeleend worden. Standplaats de Wijkboerderij aan de Zeldertsedreef 2.

Eetclub voor alleenstaande vrouwen

Weinig geld en toch graag willen uit eten? Maak dan kennis met de eet club. Iedereen bereid zijn maaltijd thuis. En komt aan het einde van de maand met hun lekkere gerechten bij elkaar. De maaltijd wordt in de Herberg evt. opgewarmd en de tafels gedekt. Samen wordt alles d.m.v. een lopend buffet gegeten. Het leuke is dat er met een ieders talent zoveel mogelijk rekening wordt gehouden en er van verschillende culturen wordt gegeten.

Kinderrestaurant

Wil je lekker uit eten, maar niet een standaard kindermenu? Kom dan naar ons Kinderrestaurant. Zit je op de basisschool en woon je in Nieuwland? Dan ben je welkom in ons restaurant onder begeleiding van een ouder/verzorger. Wij doen de boodschappen en samen met jou maken we daar iets lekkers van. Jij eet alleen wat je lekker vindt en kunt op deze manier ook iets nieuws uitproberen, zonder dat je je bord leeg MOET eten. Proberen is leren! We starten samen met jou vanaf 17.30 uur met de voorbereiding en gaan om 18.00 uur met z’n allen aan tafel. De kosten voor de maaltijd zijn €5,-p.p. (inclusief toetje en drinken). Waar en wanneer is het Kinderrestaurant geopend • WijkBoerderij Nieuwland, Zeldertsedreef 2, Nieuwland. • Van 17.30 uur – max. 19.30 uur

Prijs

€5

Aanmelden

Michel Reker - michelreker@outlook.com

Rots en Water Training

Voor jongens en meisjes die steviger in hun schoenen willen staan. Die beter voor zichzelf op willen komen en meer op zichzelf willen leren vertrouwen. Kinderen snappen snel dat je Rots én Water kunt zijn en ervaren wat er gebeurt als je te Rotsig of té Waterig bent. Kinderen leren hierin balans te vinden en krijgen zo meer zelfvertrouwen, meer zelfbeheersing en meer zelf kennis, de 3 pijlers van de training.

Prijs

€195

Wij-Atelier

Iedere werkdag van dinsdag – vrijdag is er in de Deel in Wijkboerderij Nieuwland Inloop & Ontmoeting en Informatie & Advies. Inloop & Ontmoeting wordt georganiseerd door bewoners uit de wijk. Informatie & Advies wordt georganiseerd door bewoners en door mensen vanuit de formele en informele zorg. Van ma - vr is er van 8:30-12:30 u lekkere koffie en is iedereen van harte welkom. We proberen elke dag gelegenheid te geven informatie delen of te ontvangen over mogelijkheden en verdere samenwerking in de wijk .

Prijs

€0

Ontmoetingsgroep Creatief Nieuwland

Blijf niet alleen thuis, kom gezellig creatief bezig zijn, samen of individueel. Van elkaar leren en naar elkaar luisteren indien nodig. Deelname is gratis, zelf materialen meenemen en koffie of thee kost 0,60 euro

Prijs

€0

Aanmelden

Michel Reker - michelreker@outlook.com

Online Yoga

Iedere maandag, woensdag en donderdag is er om 10:10 online Yoga te volgen via Microsoft Teams.

Stuur een e-mail voor installatie ondersteuning. Mailadres is j.helms@ggzcentraal.nl

Aanmelden

Nienke Buiskool Leeuwma - info@xsnienke.nl - 622222765
Zoom