Activiteiten van Bewoners033

Advies
Netwerken
Ontmoeten

Wie is Bewoners033 en wat kan Bewoners033 voor bewoners betekenen?

Bewoners033 is een onafhankelijke netwerkorganisatie, opgericht en gerund door vrijwilligers. Ter ondersteuning van alle bewoners-initiatieven die zich inzetten om Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen nóg mooier en prettiger te maken. Bewoners033 is er voor al die mensen die bij het starten of doorzetten van een initiatief behoefte hebben om met andere initiatiefnemers van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en gebruik te maken van elkaars kennis en kennissen. Zij doet dit onder meer door het organiseren van:

- De Broedplaats: een keer per kwartaal wordt een bijeenkomst georganiseerd, waar bewoners hun idee of bestaand project presenteren en een concrete hulpvraag stellen aan de bezoekers van de broedplaats.

De brainstorm hierover levert vaak bruikbare suggesties of nieuwe contacten op, die je verder kunnen helpen. Voor aanvang van de presentaties genieten we gezamenlijk van een (gratis) maaltijd. Een leuke manier om alvast kennis te maken met elkaar!

- De Burgerborrel: een netwerkbijeenkomst die twee keer per jaar georganiseerd wordt, want ‘kennis maken = kennis delen’. Onder het genot van een drankje inspireren en motiveren we elkaar. Een aanrader, kom eens kijken.

- Het Inloopspreekuur: elke laatste maandag van de maand (niet in de zomervakantie) in het Eemhuis (Eemplein). Hier kun je binnenlopen om van gedachten te wisselen over je idee of initiatief en vragen te stellen. Een goede kans dat de vrijwilligers van Bewoners033 je met tips of advies verder kunnen helpen.

- Advies033: Ervaren initiatiefnemers helpen starters op weg of onderweg bij uitdagingen. Dit doet Bewoners033 ook in samenwerking met o.a.de Rotary. Mail je vraag naar advies033@bewoners033.nl en we gaan aan de slag om te kijken wat Bewoners033 kan betekenen. Eenvoudiger kan het niet!

 

Bewoners hebben de meeste kennis van hun eigen wijk en er zijn gelukkig altijd bewoners te vinden zijn die het heft in eigen hand nemen en actief aan de slag gaan. Ook Amersfoort telt een groot aantal initiatieven die heel verschillend zijn. Sommige van deze bewonersactiviteiten leiden na meestal veel inspanning door vrijwilligers tot prachtige resultaten. Regelmatig is het opstarten of het realiseren lastig. En dan kan Bewoners033 ondersteuning bieden.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Redactie:

Redactie Bewoners033.nl
Contactpersoon
-5