Ster!k

Therapeuten
Opvoeding
Coaching

Elk kind heeft het recht om te stralen, een ster te zijn in zijn eigen leven. Soms zit het tegen en heb je wat hulp nodig. Door er samen aan te werken, word jij weer STER!K

Het is deze overtuiging die centraal staat in mijn aanpak. Elk kind is in de basis in orde. Het kind is niet het probleem, maar hetgeen waarmee het mee kampt is het probleem.

Vanuit succeservaringen werk ik aan het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen. Door gezamenlijk de weg naar oplossingen te vinden, leer ik kinderen om te gaan met voor hen moeilijke situaties.

Bij STER!K staat het kind centraal. Tijdens de therapie richt ik me vooral op de binnenwereld van het kind. Maar ook de buitenwereld, zoals het gezin, de familie, vriendjes en school, spelen een belangrijke rol. Door zijn binnenwereld te leren kennen leert het kind beter om te gaan met de buitenwereld.

Door te praten, te luisteren, te observeren en te spelen verdiep ik me in de belevingswereld van kinderen.Kinderen krijgen soms in hun (vroege) jeugd te maken met kleine of grote traumatiserende situaties: een echtscheiding, gepest worden, overlijden van een dierbare, buiten gesloten worden, geen vriendjes of vriendinnetjes hebben, zich anders voelen dan anderen, langdurige ziekenhuisopname etc. Dit kan tot belemmeringen leiden, ook op latere leeftijd.

Ster!k is een zelfstandige praktijk voor Integratieve Kinder-/jeugdtherapie. Dat is een kortdurende, oplossingsgerichte therapie gericht op kinderen tot 18 jaar, waarbij het kind uitdrukkelijk centraal staat. Integratieve kindertherapie gaat ervan uit dat kinderen op hun eigen wijze aangeven op welke manier ze het beste geholpen kunnen worden. Het uitgangspunt is dat een kind bewust en onbewust veel verschillende hulpbronnen heeft die hem of haar kunnen helpen te bereiken wat hij of zij wil.

Angelique Lenden van Ster!k behandelt ook kinderen die beschikken over een hoge mate van sensitiviteit. Een hoogsensitief persoon neemt alle kleine nuances, veranderingen, ontwikkelingen en prikkelingen binnen en buiten zichzelf zeer sterk waar. Dit komt omdat hun rechterhersenhelft sterker ontwikkeld is dan gemiddeld en hun zenuwstelsel gevoeliger is afgesteld. Zo sterk en gevoeliger dat we ze hoogsensitief noemen.

Lees meer op de website

Meer informatie