bericht

Reanimatie Netwerk tevreden met deelname aan het wijkfeest

geplaatst op 3 juli 17, 16:20 uur, door Machiel Lambooij

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort is zeer tevreden met de deelname aan het wijkfeest. Wij waren op zaterdag 10 juni 2017 met een standje aanwezig. We hadden veel belangstelling voor demonstraties van een reanimatie op een pop, met gebruik van een AED. Behoorlijk wat Nieuwlanders kunnen al reanimeren, maar zijn nog niet aangesloten bij het reanimatie netwerk. Dat is zonde! Als er in uw eigen buurt een buurtbewoner een hartstilstand kunt u het verschil maken tussen leven en dood. Als u zich aanmeldt als burgerhulpverlener en in de buurt van het slachtoffer bent, wordt u tegelijk met de ambulance opgeroepen. 

Op verzoek van het wijkbestuur hebben wij gepeild of er belangstelling was voor basiscursussen reanimatie, te houden in Nieuwland in de wijkboerderij. Wij hadden daarvoor een intekenlijst klaarliggen. Die belangstelling is er overduidelijk! Wij organiseren nu op 22, 24 en 30 augustus 2017, van 1900-2200 drie basiscursussen. In één avond kunt u leren reanimeren. Daarna kunt u, als u dat wilt, burgerhulpverlener worden en zich aanmelden bij hartslagnu.nl op basis van het certificaat dat u van ons ontvangt.

Wij waren ook op zoek naar een wijkcoördinator in Nieuwland, en wij zijn nu in gesprek met een kandidaat.

Wij hebben verder gesprekken gevoerd met AED eigenaren, leden van VvE's (appartementengebouwen) en een aantal winkeliers om hun AED ook aan te melden bij het netwerk, zodat deze ook beschikbaar is buiten het eigen gebouw voor de Nieuwlanders in de omgeving. Wij vragen ook op de AED in een buitenkast op te hangen zodat deze ook na sluitingstijd beschikbaar is. De feedback was positief. Wij zijn benieuwd welke actie deze AED eigenaren nu gaan nemen!

Al met al een mooie kennismaking tussen Nieuwland en het Reanimatie Netwerk Amersfoort!