Kindercursus: weerbaar en blij

Zorg
Geluk
10-weekse kindercursus voor weerbaarheid, zelfvertrouwen, sociaal-emotionele vaardigheden, veerkracht en geluk

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Kinderen die grote problemen ondervinden, maar ook kinderen met kleine problemen, zullen baat hebben bij deze cursus. De cursus gaat namelijk over de dingen, waar een mens nu eenmaal mee te maken krijgt in het leven.

Inhoud

In de cursus leren de kinderen het beste van zichzelf kennen. Ze leren onderzoeken waar ze blij van worden, wat hun dromen zijn en wat ze goed kunnen. In de cursus ontdekken ze wat er voor zorgt dat ze zich verdrietig voelen, of boos, of machteloos, of wat voor ander gevoel er kan overheersen in een kind. En dan gaan ze uitzoeken hoe ze daar iets aan kunnen doen. Gedurende 10 weken leren de kinderen nog veel meer over zichzelf. Assertiviteit en sociaal-emotionele vaardigheden zijn onderdeel van de cursus, maar zeker niet de enige thema's. Het programma wordt aangepast aan wat er voor het kind als individu en voor het groepsproces nodig is.

In de cursus leren de kinderen ook hoe je plezierig en gemakkelijk met anderen om kunt gaan en hoe je kunt samenwerken op een fijne en effectieve manier.

Doelstelling

Kinderen hebben meer zelfvertrouwen. Ze kunnen omgaan met moeilijke situaties. Ze zitten na de cursus lekkerder in hun vel. Ze weten beter wat ze wel en wat ze niet willen en kunnen dat ook duidelijk maken. Ze kijken positiever naar zichzelf en de wereld. Ze zijn vrolijker en hebben meer plezier. Ze zijn beter in staat om vrienden te maken en te houden.

De ervaring is dat kinderen vaak beter gaan leren na de cursus. Pesten, ruzies, verdriet, boosheid, angst zullen niet meer overheersend zijn. En let op ouders: een Superkidz kind staat stevig en wil dat er naar hem geluisterd wordt!

Opzet

De Superkidz cursus is krachtig en effectief. Er wordt niet veel gepraat of gezeten. Vooral veel doen en ervaren. De cursus is niet altijd gemakkelijk, maar de trainers van Superkidz geloven dat alle mensen superhelden zijn en veel meer kunnen dan ze zelf denken!

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Vooraf vindt er een intakegesprek plaats met ouder(s) en kind. Er is een tussentijdse evaluatie en een eindgesprek met de ouders.

Wie

Kinderen

Prijs

€395,00

Wanneer

Op de Agenda:
Op dinsdag wekelijks van 15:30-17:30 tot en met 30 maart 2021
Met uitzondering van:
Dinsdag 23 februari 2021 i.v.m. schoolvakantie

Meedoen

< februariapril >
maart 2024
madiwodovrzazo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Waar

Juttepeergaarde 2
Amersfoort

Over ons


Superkidz

Contact

Neem contact op met Leon:

Leon Linnartz
Contactpersoon
-7