Activiteit

Repair Café Nieuwland: elke 4de zaterdag vd maand

zaterdag 24 augustus 2019   |   10:00 - 13:00 uur   |   Wijkboerderij Nieuwland

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een fiets met kapotte verlichting? Of een broek waarvan de zoom los is? Een vastgelopen computer? Weggooien? Mooi niet! Een aantal enthousiaste wijkbewoners organiseren op de 4de zaterdag van de maand het Repair Café Nieuwland.

In Wijkboerderij Nieuwland (Zeldertsedreef 2 tegenover de Apotheek) draait het op de 4de zaterdag van de maand allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Wijkbewoners die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, willen we bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen.

Het repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Elke 4e zaterdag van de maand is er een Repair Café in Nieuwland.

kosten: gratis
kosten toelichting: Alleen materiaalkosten moeten worden betaald.
doelgroep:  Alle volwassenen
datum: za 24 augustus 2019