Activiteit

Duurzame Wijkavond Nieuwland

woensdag 30 mei 2018   |   19:00 - 22:00 uur   |   Wij-Atelier

Wat houdt duurzaam leven in? Welke stappen kun jij nemen om jouw ecologische voetafdruk te verminderen? Kom woensdag 30 mei naar de Duurzame Wijkavond in de Wijkboerderij Nieuwland, en laat je inspireren door onze sprekers. Ontdek hoe jij je steentje kan bij dragen aan een betere wereld, en sla de handen ineen met jouw buren om samen de wijk groener te maken.

De avond is georganiseerd door studenten van de Universiteit Utrecht, in samenwerking met Duurzaam Nieuwland en de gemeente Amersfoort. Er wordt een Menukaart getoond die laat zien welke stappen je kan ondernemen in je huis voor het gebruik van groene energie en er komen verschillende sprekers vertellen over hun ervaringen met duurzame ontwikkeling en de verspreiding van duurzame initiatieven. Vervolgens is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen onder het genot van muziek en een drankje. Hieronder het programma in detail.

Het programma:
18:45 Inloop
19:00 Start met inleiding van Young Innovators en Duurzaam Nieuwland
19:20 Harm van den Heiligenberg – Expert in duurzame ontwikkeling en innovatie. 
19:40 Els van der Roest – Project ‘Power to X’ in Nieuwegein en auteur van ‘Solar Power to the People’.
20:00 Pauze
20:15 Catherina Driesse – Eigenaar van een duurzame woning in Amersfoort.
20:40 – 22:00 Rondlopen op de duurzame markt en ruimte om elkaar te ontmoeten, onder het genot van een drankje en lokaal geproduceerde versnaperingen.
& met de eigenzinnige liedjes van Utrechtse Lucie de Droom.

Met op de duurzame markt: 
- Duurzaam Nieuwland met alle informatie over hun activiteiten, o.a. de Menukaart. Hier is ook de mogelijkheid u op te geven als duurzame ambassadeur van uw wijk. Vraag hier verder naar info;
- Pauline Sparenburg van de gemeente Amersfoort om te vertellen wat zij doen om Amersfoort CO2 neutraal te maken;
- Alle sprekers zullen ook nog aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden over hun presentatie en duurzame initiatieven en ondernemingen.
- Ideeën- en wensenbox.

Samen maken we Amersfoort duurzaam!

kosten: gratis
1 reactie

Peter Rook

30 mei is er van alles te doen in Wijkboerderij Nieuwland. In het Wij-Atelier is er 30 mei het Kinderrestaurant en op 30 mei in de grote zaal de Duurzame Wijkavond Nieuwland.
26-mei-2018 09:27
Wil je ook reageren? Meld je dan aan