organisatie

Ontmoetingscentrum De Herberg

Informele groep
telefoon: 06-52037269
beschrijving

 Vrijwilligers gezocht huiswerkbegeleiding 
 
Inloophuis De Herberg Nieuwland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers/stagiaires voor huiswerkbegeleiding.  
De Herberg organiseert sinds januari jl. gratis huiswerkbegeleiding voor kinderen waarvan de ouders de financiële middelen niet hebben om extra begeleiding te betalen. Juist deze kinderen hebben extra aandacht en begeleiding nodig.  
En wat is er mooier dan het kind wat in de bloei van zijn leven is te helpen zich te ontwikkelen, te leren en te groeien? 
Bij binnenkomst zal er een kop thee of limonade gedronken worden en is er ruimte voor een praatje. Daarna wordt er onder begeleiding van de vrijwilliger en/of stagiaire huiswerk gemaakt. Als begeleider geef je tijd en aandacht aan het kind die een schoolvak beter wil beheersen. Jullie kijken samen naar het huiswerk en eventuele aanvullende oefeningen om de scholier zo goed mogelijk te helpen. Doelgroep zijn kinderen uit groep 7, 8 en brugklas, met uitzondering een aantal kinderen uit groep 6. 
Er wordt het eerste uur huiswerk gemaakt en het laatste half uur worden spelletjes gespeeld, individueel of in groepsverband. En daar kijken de meeste kinderen dan ook enorm naar uit. 
 
Wanneer: dinsdag en woensdag middag (m.u.v. schoolvakanties) 
Tijd: 15.30 – 17.00 uur 
Waar: Inloophuis de Herberg Nieuwland 
 
Wil jij ook graag je kennis overdragen en vind je het leuk om kinderen te begeleiden met hun huiswerk? Meld je dan snel aan via guldolap@hotmail.com